Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Találatok a(z) KALÓRIA kulcsszóra

Kép

6 dolog, ami befolyásolja, hány kalóriát égetsz el futóedzés közben

Időre futsz, és úgy, ahogy jól esik? Mindig a távot nézed, a tempót, és egyre keményebb kihívások elé állítod magad? Jól teszed, de sokan futnak ám a fogyásért is - ahhoz pedig nem árt tudni, miért égetünk 1-1 futás során több vagy kevesebb kalóriát. A Runner's World magazin írása!

Kép

A legjobb fermentált ételek a jobb emésztésért

Ha odafigyelsz a táplálkozásodra, nagyon fontos, hogy ne csak a kalóriákat nézd, a szénhidrát-zsír-fehérjetartalmat, de olyan ételeket is fogyassz, amik tényleg jó hatással vannak a bélrendszerre! A Runner's World írása.

Kép

Emiatt eszi mindig buci nélkül Erzsébet királynő a hamburgert

Nem, nem a kevesebb kalória miatt!

Kép

Igazi zabkásafüggő vagy? Készítsd el az abszolút tökéletes verzót!

Egyszerű, gyors, szuperjól variálható és remek szénhidráttöltés gyanánt: a zabkása igazi csúcsreggeli, de tudod pontosan, mennyi kalóriát viszel be vele, és hogy lenne érdemes elkészíteni? A Runner's World írása.

Kép

A nyár örök slágere a főtt kukorica, de ehetem, ha fogyni akarok?

Nyáron az egyik legegyszerűbb étel a főtt kukorica, a strandok megunhatatlan slágerkajája, ami ugyan zöldség, ám kalória és szénhidrát tartalmát tekintve nem árt vele óvatosan bánni. Ám van pár jótékony hatása, amik miatt megéri fogyasztani! A Runner's World magazin írása.

Kép

Steak? Tortilla? Fogadjunk, hogy te is kíváncsi vagy a filmcsillagok kedvenc ételeire!

A világsztárok élete a diétázás, az állandó kalóriaszámlálgatás, ám mindenkinek van legalább egy olyan kedvenc étele, amiért ölni tudna. Máris mutatjuk, milyen fogásokkal lehet elcsábítani Hollywood kedvenceit!

Kép

Őrületesen izzasztó Tabata videók, amik segítségével a 4 fal között is kőkeményen leedzheted magad!

Tabatázni kemény dolog: ha eddig kimaradt, most itt az idő kipróbálni! Brutálisan erősít, fejleszti az állóképességet, és rengeteg kalóriát elégethetsz vele. És ami még szuper benne, az az, hogy nem kell hozzá 60 perc! Feljeszd magad, kezdj el Tabatázni!

Kép

Egyél, ahogy érzed: tényleg jó diéta a nem-diéta?

Felejtsd el a kalóriaszámlálást és az önsanyargatást, edd azt, ami jólesik és hányj fittyet a wellness iparágra – ugye milyen jól hangzik? Erre biztat az utóbbi időben népszerű trendnek számító intuitív táplálkozás irányzat. De vajon csak egy új divatról van-e szó vagy hosszú távon is segíthet nekünk?

Kép

4 dolog, ami egy kőkemény edzés után őrülten jót tesz a testednek

Néha nem árt egy kis extra kényeztetés a bőrnek, különösen akkor, ha az edzések után többnyire csak egy gyors zuhanyra van időd, majd rohansz is dolgozni vagy haza a családhoz. A következő dolgokat érdemes bevezetned a rutinodba, mert ugyan nem égetsz velük kalóriát, és a hasad sem lesz tőlük laposabb, egyszerűen csak jót teszel a testeddel!

Kép

Fogyni vágyók leggyakoribb szarvashibái, amiktől híznak

Annyian küzdünk nap mint nap a mérleggel, a kalóriaszámláló alkalmazásokkal, a bevásárlólistáinkkal, az időbeosztásunkkal és főleg az akaraterőnkkel – nem csoda, hogy egy-két dolgot még mi is benézünk, ami miatt a fogyásra tett kísérleteink visszafelé sülnek el.

Kép

“Laktató”diéta?

Diétáznál, de tartasz az állandó éhségtől? Bizonyára te is úgy gondolod, hogy a diéta egyenlő az ételmegvonással. Ha a kalóriát ilyen szinten lecsökkented, sajnos a fogyásban sem segít majd.

Kép

Buja és izgi nassolnivalók 50 kalória alatt

Nassolni szabad, sőt még előnyei is vannak, de sokan ész nélkül teszik. 7+1 finomságot mutatunk be, amelyet mértékkel a diétád alatt is fogyaszthatsz.

Kép

Zöldségekkel töltött rizslaptekercs: csak pár kalória, mégis laktató

Ropogós zöldségek, friss fűszernövények, tökéletes ízharmóniák puha rizspapírba zárva. Nincs ennél egyszerűbb és nagyszerűbb étel egy forró nyári napon.

Kép

Kalóriaszegény nyári édesség pillanatok alatt

Krémes és jéghideg joghurt, friss bogyós gyümölcsök, roppanós granola és olvadós csokoládé. Kell ennél jobb desszert?

Kép

Az evés tanulható (és akár fogyáshoz is vezethet), állítja Tóth Balázs pszichológus, a Nemdiéta megalkotója

Tóth Balázs egész életében az ember kapcsolatát kutatta az étellel. Most a Semmelweis Egyetem doktoranduszaként folytatja ugyanezt, de közben saját, hamarosan nyíló stúdiójában (amelyen többedmagával dolgozik) is alakítja a hozzá fordulók életmódját. A legtöbben persze fogyni szeretnének, de Balázs módszere komplexebb, mint a kalóriaszámlálás.

Kép

Reformpalacsinták a dietetikustól: tej, tojás vagy glutén nélkül

Az utóbbi években a húshagyó kedd, azaz a húsvét előtti 40. nap – vagyis a böjt kezdete – valóságos palacsintaünneppé vált. Igen ám, de a palacsintával több baj is van: 1. kalóriadús. 2. magas a glikémiás indexe. 3. ha ki kell iktatnod az étrendedből a tejet, a tojást vagy a glutént, akkor gondban lehetsz. De nem velünk: mutatunk néhány szuper receptet!

Kép

A Meki öt legegészségesebb gyorskajája: ezt edd, ha nem akarsz sok kalóriát fogyasztani

Ha szeretnéd a McDonald's-ban a lehető legegészségesebbet enni, akkor elmondjuk, mit érdemes választanod.

Kép

Az időpont, amikor a legtöbb kalóriát égeted el

Egy új kutatás érdekes eredményekre jutott azzal kapcsolatban, hogy a nap folyamán mikor égeted el a legtöbb kalóriát.

Kép

Így készíthetsz mennyei és egyben kalóriaszegény sütőtökös chai lattét az ősz jegyében

Itt van az ősz és ezzel együtt megérkezett a sütőtökszezon is. Ha szívesen kényeztetnéd magad a hideg estéken egy kis egészséges finomsággal, használd ki ezt az évszakot és készíts sütőtökös chai lattét.

Kép

50 kcal nem sok! Íme 24 alacsony kalóriatartalmú snack

Ha képtelen vagy lemondani a nassolásról, ha nem bírod ki vacsoráig, de nem mindegy, mennyi energiát tartalmaz, amihez nyúlsz, akkor készítsd be előre egyet-egyet ezekből az alacsony kalóriatartalmú snackekből.

Kép

Ó, te jó ég! 1600 pluszkalória az irodai nasikkal észrevétlenül?

Bizony! Egy új kutatás szerint hetente ennyivel több kalóriát juttatnak be sokan az irodai nasikkal. Ez pedig nagyjából majdnem olyan, mintha egy napnak megfelelő plusz ételmennyiséget fogyasztanál el…

Kép

A főtt kukorica kalóriatartalma nem kevés, de kit érdekel, ha finom?

Hiába gondolnánk azt, hogy a kukorica egy zöldségféle, nyilván óriásit tévednénk, hiszen a gabonafélék csoportját erősíti, következésképpen jóval magasabb az energiatartalma is, mint azt elsőre gondolnánk.

Kép

A kalória nem a barátod? Akkor a dinnye az lesz!

Ha nyár, akkor görögdinnye, érdemes tehát kihasználnod a szezont és annyit enned belőle amennyit csak bírsz! Egyrészt mert baromi jól hidratál, másrészt mert szuperegészséges, harmadrészt mert a dinnye kalóriatartalma szinte elenyésző.

Kép

Fogyni szeretnél? Iktasd ki az étrendedből a rizst

Valószínűleg ártalmatlannak hitted mindig is azt az ételt, ami igazából kalóriák tömkelegét juttatja a szervezetedbe. Jegyezd meg, ha fogyni szeretnél, tilos a fehér rizs.

Kép

Ennyi kalóriát égetsz el a hétköznapi tevékenységeid során

Nem csak a kőkemény edzéssel lehet kalóriát égetni; valójában már szimplán a porszívózással vagy a főzéssel is megszabadulsz néhány kalóriától. Most eláruljuk, pontosan mennyit égetsz el a hétköznapi tennivalókkal!

Előző oldal
Következő oldal