Ne maradj le a JOY-NAPOKRÓL!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!
Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
JOY-napok

Találatok a(z) stressz kulcsszóra

Kép

7 étel, ami az orvosok szerint sokkal többet kellene enned, mert segít a stresszoldásban

Ezek a falatok tele vannak tápanyagokkal, amelyek csillapítják a stresszt, helyreállítják a bélrendszert és csökkentik a különféle gyulladásokat.

Kép

Lever a víz, ha több ember előtt kell beszélned? Ezt teheted, hogy enyhítsd a szorongást

Te is izgulsz, amikor sok ember nézi, hallgatja, ahogy prezentálsz vagy felszólalsz? Elmondjuk, mit tehetsz azért, hogy kirántsd magad ebből a beszűkült tudatállapotból!

Kép

Ki nem állhatod a főnököd? A pszichológus szerint így teheted elviselhetővé a közös munkát

Vannak olyan módszerek, amelyek sokat segítenek egy ilyen helyzet elviselésében és kezelésében.

Kép

Nem könnyű, de nem is lehetetlen! 6 egészséges módszer arra, hogy haragodat valami jóra fordítsd

A bennünk morgolódó érzéseket itt az ideje, hogy pozitív irányba fordítsuk.

Kép

Borderline személyiségzavarral él a párod? Ezt éli át nap mint nap - így segíthetsz neki

Egy borderline-nal való kapcsolatot a mélység és a magasság jellemzi: ami jó, az nagyon jó, ami rossz, az pedig szinte elviselhetetlenül rossz. De mit él meg a párod közben, mi okozza az állandó hullámvasutazást?

Kép

Tényleg csökkenti a stresszt, ha az arcoddal a kutyád bundájába bújsz? Eláruljuk!

Te is állandóan stresszelsz valamin? Nos, nem vagy egyedül, hiszen a kutatások szerint a stressz általánosan világbetegségnek tekinthető, aminek a kezelése sok esetben orvosi segítséget is igényel. Reméljük, azért még nem tartasz ezen a szinten, éppen ezért hoztunk pár ötletet, amik segíthetnek a stressz kezelésében.

Kép

Miért lesz valaki kényszeres? Ha téged is érint az OCD, ezt teheted ellene

Habár Monk, a flúgos nyomozó kényszeres viselkedése kívülről vicces, de amikor valaki OCD-vel él, komoly kihívásokat állít saját maga elé nap mint nap. Ha te is hatszor ellenőrzöd, hogy bezártad-e az ajtót, vagy a polcon csak párhuzamosan állhatnak a könyvek, akkor te is érintett lehetsz.

Kép

Stresszevő vagy? Akkor adunk 4 tippet, amivel felveheted a harcot ellene

Van, akinek egy falat sem megy le a torkán egy stresszesebb időszakban, míg vannak, akik kényszeresen nyúlnak ropogtatnivaló után, amikor összecsapnak a fejük felett a hullámok? Te melyik csoportba tartozol?

Kép

6 ok, amiért nem tudsz megszabadulni a pattanásoktól! Eláruljuk a sorsfordító megoldást

Eleged van abból, hogy reggelente bosszantó piros foltokkal kell szembenézned a tükörben? Segítünk véget vetni a problémának!

Kép

A harcos, a vezető, az érzékeny és az energiabomba - 4 szorongó típus, aki máshogy enyhítheti a stresszt

Ami az egyik embert rosszul érinti és erősen triggereli, az könnyen lehet, hogy a másik ingerküszöbét el sem éri. De nemcsak az az eltérő, ahogy reagálunk az élethelyzetekre, történésekre, hanem az is, hogy mi jelent segítséget a számunkra.

Kép

Ha sokat edzek, tényleg elmúlik a narancsbőröm? Íme a legnagyobb tévhitek a cellulitról

Szerencsére lassan elengedjük a tökéletes bikini body gondolatát, egyre nagyobb teret nyer a body positivity, népszerű bloggerek és sztárok próbálják belénk sulykolni, hogy szeressük a testünket úgy, ahogy van.

Kép

Nem tudsz megszabadulni a hasi zsírtól? A magas kortizolszint 4 legárulkodóbb jele 

Amennyiben hajlamos vagy főleg hasra hízni, gyakran törnek rád indokolatlan éhség-rohamok, rendszeresen rosszul alszol, és nagyon stresszes vagy, akkor lehet, hogy egy alattomos hormon áll minden baj hátterében, amit kortizolnak hívnak!

Kép

Tudod, mi az a reziliencia? Megsúgjuk, hogyan fejlesztheted tökélyre a mentális állóképességedet

Úgy érzed, másokhoz képest sokkal könnyebben kétségbeesel, ha valami gond adódik az életben? Akkor gyere és tanulj!

Kép

Meghan Markle furcsa eszközzel kezeli a stresszt - kipróbálnád a módszert?

Meghan Markle kifejezetten innovatív módszerrel küzd a stressz ellen.

Kép

Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

Nincs azzal semmi gond, ha néha megeszünk egy csokit vagy beülünk egy cukiba a barátnőnkkel egy sütire. Azonban, ha a vágy a cukros ételek után állandósul és úgy érzed, folyton csak nassolnál, akkor érdemes utánajárni, mi állhat a háttérben. Az édesség utáni sóvárgás és a falási rohamok ugyanis figyelmeztető jelek lehetnek!

Kép

Megható videó terjed egy 5 éves kislányról, aki édesanyját a rohamából segítette ki

A mindössze középső csoportos Noella tudta, mit kell tennie, hogy édesanyja jobban legyen.

Kép

Kötényhas, avagy a stresszhas kialakulásának okai: nem csak magnéziummal kezelhető

A has mélyebb rétegeiben felhalmozódó zsír nemcsak esztétikailag zavaró, de komoly egészségügyi veszélyei is vannak. Nincs mentség, foglalkozni kell a problémával – ehhez próbálunk most iránymutatást adni.

Kép

A legtutibb spórolási tipp, amit 2023-ban a szakemberek szerint ideje lenne mindenkinek kipróbálni

Tudtad, hogy az anyagi helyzeted miatti aggodalom szorongáshoz, akár depresszióhoz is vezethet? Segítünk kiiktatni ezt a stresszfaktort az életedből, íme 4 szuper költségvetés-tervezési stratégia!

Kép

Tényleg rossz hatással lehet a mentális egészségedre a randizás: de tehetsz ellene

Eleve rengeteg stresszel járhat azt várni, mikor válaszol már a matched Tinderen és mit szóltok majd egymáshoz élőben. De ha valamilyen mentális problémával küzdesz, mindez kész rémálom lehet számodra – tudjuk, mi is átéltük! Két érintettel beszélgettünk arról, hogyan tanultuk meg lazábban venni az ismerkedést, és milyen módszerekkel vigyázunk a mentális jóllétünkre.

Kép

Van, amelyik gyógyír: 5 szexpóz, ha szabadulnál a stressztől

Az elmúlt évtizedekben nem túlzás azt állítani, hogy a stressz népbetegséggé nőtte ki magát….

Kép

Tényleg megtörténhet, hogy betegre aggódod magad, vagy csak egy legenda?

A rövid válasz: igen, a hosszú ennél sokkal összetettebb. Ne is szaladjunk ennyire előre: hogy milyen testi tüneteket okozhatnak a feldolgozatlan traumák és a stressz, és mit lehet ellenük tenni ma Magyarországon? Ezekre a kérdésekre is kerestük a választ pszichológus szakértők bevonásával.

Kép

Micsoda? Nagyban hathat a mentális egészségedre az, milyen társat választottál

Pszichológusok azt kutatták, mi a kapcsolat a mentális betegségek és a rossz párkapcsolatok között. Izgalmas, mit találtak!

Kép

A magyarokat jobban aggasztják saját jövőbeli kilátásaik, mint a betegségek

A negatív stressz legmarkánsabb tényezője az ezzel rendszeresen szembesülők körében a személyes jövő és az egyéni kilátások miatti szorongás, ez még az egészséggel kapcsolatos aggodalmakat is megelőzi - állapítja meg friss, reprezentatív kutatásában a Micra Market Research. Az elemzésből az is kiderül, hogy az alternatív, égés nélküli dohányipari termékeket használók az átlag feletti figyelmet szentelnek az ártalomcsökkentésnek. Bár a válaszadók többsége tisztában van a stresszkezelés kevésbé ártalmas módjaival, azonban ezeket a gyakorlatban csak kevesen alkalmazzák tudatosan.

Kép

Nem is gondolnád, milyen negatívan hat az érzelmi életedre a puffadás: küzdj meg vele okosan!

A testi problémák minden esetben hatnak a lélekre és fordítva is, nem kivétel ez alól a sokak életét megkeserítő puffadás sem, ami mellé gyakran társul alhasi görcs és fájdalom. Érintett vagy? Akkor ez az írásunk most kifejezetten neked szól!

Kép

Az úszástól nemcsak szuper alakod lesz: van 3 nagyon fontos előnye is

Az úszás az egyik leghatékonyabb sport, ami tetőtől talpig átmozgat, ráadásul stresszoldó és regeneráló hatása is van. Mutatunk 3 okot, ami miatt mi is imádjuk!

Előző oldal
Következő oldal