Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ha sokat edzek, tényleg elmúlik a narancsbőröm? Íme a legnagyobb tévhitek a cellulitról

Ha sokat edzek, tényleg elmúlik a narancsbőröm? Íme a legnagyobb tévhitek a cellulitról
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek április 30-án véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

A következő csillagjegyek végre örökre leszámolhatnak az évek óta tartó nehézségekkel! Már nagyon régóta vártak erre a pillanatra!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak

A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

3 csillagjegy, aki akkor is randizik valakivel, ha az házas: így nagyobb számukra a kihívás

Ez a három csillagjegy akkor sem hátrál meg, ha a kiszemeltje házas. Nézd meg, kik ők!

Olvasd el!

4 étel és ital, ami képes elmulasztani a legdurvább migrént is

A migrénes roham elképesztően kellemetlen állapot, ami lüktető fejfájással, hányingerrel, hányással, de akár látászavarral járhat. De az étrendünk megváltoztatásával felvehetjük vele a harcot!

Olvasd el!

9 sztár, aki szörnyű módon vetett véget a saját életének

Minden évben vesztünk el nagy sztárokat.

Olvasd el!

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Facebook
Twitter
Pinterest
Szerencsére lassan elengedjük a tökéletes bikini body gondolatát, egyre nagyobb teret nyer a body positivity, népszerű bloggerek és sztárok próbálják belénk sulykolni, hogy szeressük a testünket úgy, ahogy van.

Ez mind szép és jó, ám sajnos nem vagyunk minden percben annyira tökéletes hangulatban, hogy mások hatására elfogadjuk, hogy rücskös, dimbes-dombos a bőrünk a hátsó fertályon.

A következő tévhiteket ideje eloszlatni a narancsbőrrel kapcsolatban!

A cikk a JOY 2021/02-es lapszámában jelent meg.

Aki sokat sportol, az nem lesz narancsbőrös

Sokan úgy gondolják, hogy a rendszeres edzés bőven elég a cellulit eltüntetéséhez. Ám a helyzet az, hogy ahogy a fogyásban is 70%-ban az étrend számít, a narancsbőr kialakulásában is az életmódnak van a legnagyobb jelentősége. Persze sok mindennel javítható a karfiolos bőr állaga, de a heti néhány edzés önmagában nem elég a tökéletes bőrhöz popsi és combtájékon.

Csak a genetika számít

A narancsbőr ellen igenis lehet tenni sportolással, helyes étkezéssel, de a szakértők egyetértenek abban, hogy a genetika is jelentős szempont abban, hogy valaki narancsbőrös vagy sem. Ennek ellenére nem szabad hátradőlni, érdemes különféle praktikákkal, helyes étkezéssel próbálkozni, de tudd, ha hajlamod van rá, akkor keményebb meló megszabadulni tőle.

Kép
forrás: Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Egy jó krém segít

Csilliárdokért is vannak ma már különféle feszesítő, narancsbőrgyilkos készítmények és kezelések. Vitathatatlan, hogy egy minőségi termék vagy több hetes kúra csodákat tesz, viszont hosszútávon csakis akkor lesz igazán hatásos bármilyen gyors, egyszerű vagy épp méregdrága módszer, ha mellette az életmódodra is odafigyelsz. Épp ezért lehet, hogy jól hangzik 1-1 sikert ígérő megoldás, ám ilyen esetben a narancsbőr pillanatok alatt ismét felüti a fejét, ha véget ért a kezelés.

Vízivás – kit izgat?

A hidratálás nagyon sokat nyom a latba, épp ezért az az egyik legfőbb dolog, amire érdemes koncentrálni. A napi minimum 3 liter víz elfogyasztása, pláne a melegebb hónapokban nemcsak a hidratáció miatt fontos a bőr számára, de segít, hogy gyorsabban távozzanak a szervezetben felgyülemlett méreganyagok.

Én bármit megehetek!

Ha genetikailag szerencsés vagy, akkor lehet, hogy neked nem árt annyira a sok feldolgozott étel, mint egy „átlag nőnek”, de fontos, hogy tudd, idővel ez is változhat. A narancsbőr eltüntetésében pedig komoly szerepe van a minőségi étkezésnek, és annak, hogy amennyire lehet, próbáld csökkenteni az adalékanyagokat a táplálkozásodban!

Mi az a narancsbőr?

A bőr alatti zsírsejtek jól látható kitüremkedése. A leggyakrabban a comb és a fenék tájékán jelenik meg, mert itt vannak a legfőbb zsírraktárak. A legjobb megoldás a narancsbőrre a felesleges zsírszövetek eltüntetése.

Van, aki képes figyelmen kívül hagyni ezt a tökéletlenséget, és van annyira magabiztos, hogy így is simán felkap egy forrónacit – és vannak azok, akik próbálkoznak, kisebb nagyobb sikerrel annak érdekében, hogy legalább a rövidnadrágos hónapokra javítsanak a helyzeten. Mi arra biztatunk, egy bizonyos mértékig nem árt egy kis hiúság, és az, hogy ha tudsz, tegyél ellene, az viszont már régen rossz, ha minden gondolatod a narancsbőr körül forog, és nem nyugszol, amíg nem leszel tökéletes.

Dolgok, amik sokat segíthetnek

Minimalizáld a cukor és sófogyasztást!

A cukor a narancsbőr egyik okozója – a csoki, a gumicukor, az agyoncukrozott tejtermékek, házi vagy nem házi sütik nemcsak komoly extra kalóriákat jelentenek, de bizony a narancsbőrért is felelősek. Próbálj búcsút inteni nekik. Hogy mi a cukor helyett a jó opció? A méz, a mesterséges édesítők ideig-óráig működnek ugyan, de mi arra biztatunk, vedd rá magad, hogy fogyassz sokkal kevesebb édeset, maradj a gyümölcsöknél, ha pedig nehezen megy, járj utána, mi váltja ki, hogy nem bírsz édesség nélkül élni. Ne feled: az átállás mindig nehéz, de 2-3 hét alatt megszokod a kevesebb cukrot, és a test meghálálja! A sóval is hasonlóképp érdemes óvatosan bánni: hatással van a vízmegtartásra, ami szintén fokozza a narancsbőr meglétét. Ez ellen úgy védekezhetsz, ha sokkal kevésbé sózod az ételeket, illetve ha sok vizet iszol.

Óvatosan az alkohollal!

És persze a cigarettával! Ha csak nincs olyan szuper genetikád, mint Kate Mossnak, akinek állítólag sem az évtizedekig tartó dohányzás, sem a gyorskaja és az alkohol nem eredményezett narancsbőrt, akkor ezeket bizony érdemes minimalizálni! Az alkohol nagyon sok felesleges kalóriát tartalmaz, többnyire a zsírban raktározódik, ráadásul a hatására sokkal hajlamosabb az ember azt is megenni, amit iszogatás nélkül sosem fogyasztana el.

Kép
forrás: Photo by Dan Gold on Unsplash

Válassz minőségi ételeket!

Nemcsak az arcbőr hálálja meg a rostban és zöldségekben gazdag étkezést, de a narancsbőr mértékét is csökkentheted, ha minimalizálod a feldolgozott ételeket, a gyorskajákat, a sós nasikat. Főzz magadnak!

Ne stresszelj!

Mondani könnyű, csinálni annál nehezebb. Az állandó idegeskedés a bőr állapotára is komoly hatással van. Ennek oka a stressz miatt felszabaduló kortizol, ami fokozza a narancsbőr kialakulását. A test ugyanis a sok idegeskedés hatására zsírfelhalmozásba kezd, hogy védje magát, ha pedig nő a zsírsejtek száma, az hatással van a cellulit kialakulására is.

Használj száraz kefét!

A szárazkefe, vagyis a dry brush egy olyan ájurvédikus módszer, amit már 5000 éve is alkalmaztak. A többnyire drogériákban fellelhető durvább sörtéjű kefe rendszeres alkalmazása fokozza a keringést, a kapillárisok kiszélesednek, ezzel megnövekszik a véráramlás azokon a területeken, ahol alkalmazod. Ha nem kedveled ezt a megoldást, a klasszikus masszázs is remek opció, a lényeg, hogy serkentsd ezen a területen a keringést!

A koffein és a retinol segíthet

Nem, nem arra buzdítunk, hogy kávézz sokat! Kutatások szerint a koffein és a retinol tartalmú készítmények hatásosak a narancsbőr ellen. A koffein serkenti a véráramlást, a retinol pedig a kollagén termelődését, ám az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia szerint legalább 0.3 százalékos retinol tartalmú készítmény minimum 6 hónapig történő alkalmazása hozhat eredményt.

Fokozd a méreganyagok távozását!

Ezt számtalan módon elérheted: a finn vagy az infraszauna remek opció, csak úgy, mint a különféle méregtelenítő teakeverékek. A húsfogyasztást is érdemes csökkenteni, és persze a méreganyagok távozását úgy is serkentheted, ha sokkal több tiszta vizet iszol!

Végezz súlyzós edzést is!

Nagy Amarilla edző, gyógytornász szerint az izomépítés nagyon fontos eleme a narancsbőr eltüntetésének – ha ugyanis izmosabb vagy, vagyis nő az izomtömeget, az hatással van a testzsírszázalék csökkenésére is – feltéve, ha okosan étkezel mellette. ,,Nőként se féljünk a nagyobb súlyok használatától, mert a megfelelő étkezés mellett a súlyzós edzés bizony hozzásegít a tónusosabb comb és farizmok kialakításához. Ám a kardiózást se hanyagoljuk el, ha a narancsbőr eltüntetése és a testzsírszázalék csökkentése a cél, a kettő együtt hozza a legjobb végeredmény!”

Lusta vagy edzeni? Ezeket a gyakorlatokat neked találták ki:

Galéria / 7 kép

7 szuper miniedzés lusta csajoknak

Megnézem a galériát

Elhiheted, mindenkinek van narancsbőre. Ezek a sztárok pedig nem is takargatják:

Galéria / 15 kép

15 fotó, ami bizonyítja, hogy még a sztároknak is van narancsbőre

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

9 sztárpár, akik egy sorozat forgatásán szerettek egymásba

Igen gyakori, amikor az emberek a munkahelyükön habarodnak a kollégájukba, ami aztán egy forró kalanddal vagy egy kapcsolattal teljesül be.

Kép

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Kép

A 30 napos manifesztációs kihívás, ami az EGÉSZ életedet megváltoztathatja

Ha egy hónapon át követed a Dr. Joe Dispenzáról elnevezett challenge-et, alapjaiban megváltozhat az életed és elérheted a céljaidat!

Kép

Ez a magyar zöldség, amiért megőrülnek külföldön: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.

Kép

Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép

Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak

A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!