Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„2 hétig nem fogyasztottam koffeint, cukrot, édesítőszert és állati eredetű táplálékot” - de miért vállaltam ezt a drasztikus étrendet?

„2 hétig nem fogyasztottam koffeint, cukrot, édesítőszert és állati eredetű táplálékot” - de miért vállaltam ezt a drasztikus étrendet?
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Facebook
Twitter
Pinterest
Elárulom, ahogy azt is, milyen hatással volt rám!

Nagyon kevés finomított cukrot fogyasztok, inkább valami alternatív édesítőszert eszek. Általában igyekszem valami természeteset használni, de olykor-olykor becsúsznak a mesterségesek is, hiszen azokat nagyon könnyen be lehet szerezni, korábban pedig csak ezeket fogyasztottam. Nemrég viszont szóba elegyedtem egy nővel, akiről kiderült, hogy bár alig iszik alkoholt, a mája úgy néz ki, mint egy alkoholistáé, és ez az édesítőszer miatt van. Ez engem is beijesztett, és bár nem mentem el megvizsgáltatni, úgy gondoltam, hogy egy kis májdetox sosem árt! Egy külföldön élő orvos barátnőm ajánlotta azt a kúrát, amit végül meg is csináltam, és ami tegnap ért véget. Ennek lényege, hogy 2 teljes hétig nem fogyasztottam semmilyen állati eredetű tápanyagot (azaz vegán ételeket ettem), hozzáadott cukrot, édesítőszert, koffeint és alkoholt. Mind e mellé naponta háromszor májtisztító teát ittam. Nagyon sok érdekességet tapasztaltam, és el is árulom, mik ezek:

  • Eddig azt hittem, hogy csak az extra édes édességek lehetnek finomak. Minden, amit ettem, túl édes volt: a zabkása, a palacsinta, minden, még akkor is, ha egyébként egészséges összetevőkből készítettem. Most nem csak a mesterséges édesítőszert és cukrot, de a természetes verziókat is hanyagoltam, maximum kókuszlekvárt tettem ezekbe az ételekbe. Ennyi idő alatt pedig meg is szoktam, így a jövőben sem lesz szükségem arra, hogy mindenbe locsoljam az édesítőszereket. A különféle alapanyagok természetes ízei sokkal finomabbak!

  • Koffein nélkül is van élet. Na jó, ma már meg is ittam egy jó kókusztejes lattét, de sokkal könnyebb volt a két hét, mint, amire számítottam, és sokkal jobb hatással is volt a szervezetemre! Előtte napi 2-3-at ittam, és így nem viseltem túl jól a kúra első pár napját. Görcsölt a fejem, majd elaludtam, teljesen szét voltam csúszva, aztán aludtam egy jóval nagyobbat a szokásosnál, és utána úgy beállt a bioritmusom, hogy sokkal könnyebben keltem az átlagnál, energikusabb lettem, és délután sem ütött be soha a kajakóma (ami nálam egy könnyű saláta után is jelentkezett). Így, most hogy vége, elhatároztam, hogy csak napi egyet fogok inni!
Kép
forrás: Pexels.com
  • Nem könnyű vegánnak lenni. Mivel szinte csak „beleestem” a kúrába, nem készültem fel, hogy pontosan miket is fogok enni. Így 3 napig teljes kiőrlésű pitán éltem humusszal és avokádóval, plusz gyümölcsökkel. Aztán készítettem rizstejszínnel főzeléket, tofu fasírtot (tojás nélkül azért megszenvedtem először), sokkal több egészséges gabonát és magot ettem, mint egyébként. Felkészültebb lettem, és ezt a jövőben is beépítem a mindennapjaimba. Persze tojással már sokkal könnyebb lesz minden (például fitt sütiket sütni), de a jóval több zöldség és gyümölcs szerepel innentől kezdve az étrendemben, és ezt ennek a két hétnek köszönhetem!

  • Étteremben nem tudtam enni. Csak akkor, ha kifejezetten olyan étterembe mentünk, ahol vegán ételek vannak (de még ott is figyelnem kellett a hozzáadott cukorra). Egyik alkalommal egy hagyományosabb, de nem vidéki étteremben például az egyetlen lehetőségem a rizs volt párolt zöldséggel. Nem túl kecsegtető!

  • Ugyanez igaz a különböző bió szeletekre, kekszekre, amelyik vegán, abban van csomószor van cukor, amiben nincs cukor, abban van állati eredetű hozzávaló. Rengeteget mászkáltam, mire megtaláltam a megfelelőket, de megérte! Amúgyis nagyon érdemes alaposabban megnézni a címkéket. Eddig például gondolkodás nélkül vásároltam egy hazai termelőtől származó mag-aszalt gyümölcs kombót, most viszont rájöttem, hogy tele van hozzáadott cukorral. Mindent meg kell nézni!
Kép
forrás: Pexels.com
  • Bár azt hittem, hogy a vegánság hatását majd nagyon látványosan érzem a testemen, nem így történt. Sőt, ebből nem sokat észleltem, valószínűleg hosszabb idő kellene hozzá. Azonban kitisztult a bőröm (ezt együttesen a májtisztításnak tudom be), és azt hiszem 2kg ment le a két hét alatt, amin meglepődtem, mert ennyi szénhidrátot már régen ettem!

Szívből ajánlom mindenkinek, hiszen bár drasztikus, nem olyan, mint egy léböjtkúra, és nagyon sok felismerést tartogat!

És tudod, mi a legérdekesebb?


Bár mától ehetek tojást, túrót, halat, húst és ihatok kávét, egyáltalán nem érzem azt, hogy 'de jó, akkor be is dobok egy steaket', és hogy 'hűű, tovább nem bírtam volna kávé nélkül!'. Nincs bennem az az érzés, hogy végre kiszabadulok, hanem inkább azt érzem, hogy kisebb módosításokkal folytatom ezt az életmódot: több egészséges gabona, több zöldség, és csak napi egy kávé! Lehet, hogy húst még jó darabig nem eszem, de tojást például igen. Kíváncsi vagyok, hogy alakul... Azt nem tudom elképzelni, hogyha külföldre megyek, ne kóstoljam meg ott a helyi húsételeket, vagy hogy karácsonykor ne egyek a halászléből, de azt igen, hogy a két hét hatására, lecsökkentem - a most sem túl nagy - éves adagomat!


Galéria / 6 kép

Nathalie Emmanuel vegán ételcsodái

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Tele van a fiók páratlan zoknikkal? Ezekre használhatod őket!

Ne dobd ki a párját vesztett zoknikat, hiszen többféleképpen is újrahasznosíthatod őket otthon.

Kép

A szakértők elárulják, milyen vibrátort kéne beszerezned, ha még soha nem vettél

Magyarország első, kifejezetten nőknek szóló szexshopja, a Lib Women's store tulajdonosai, Jani-Téglásy Lili és Dobó Nagy Fanni segítenek neked elsőre jót választani!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.