Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Még nem késő: hozd magad formába a strandszezonra az alábbi módszerekkel

bikinialak
Facebook
Twitter
Pinterest
Bár már nincs messze, sosem késő belevágni az átalakulásba, hogy végül büszkén feszíthess a bikinidben!

Napokon belül átlépünk a júniusba, és beköszönt az igazi strandszezon (reméljük, hogy az időjárás is veszi majd a lapot), úgyhogy nem csoda, ha téged is aggasztani kezdett a bikinialak gondolata. Ha hajalmos vagy az utolsó pillanatig elhúzni az életmódváltást, most segítünk, mert bár beletelik pár hétbe, de nyár közepére még simán bombaformába hozhatod magad!

1. Az étkezés sokat számít

Ha rengeteget sportolsz, de nem figyelsz az étkezésre, nem lesz látványos a változás. Ezért mondják, hogy ez óriási szereppel bír a fogyásban, izmosodásban. Számos diétát találsz a neten, sőt, még a sztárok is megosztották, mivel érték el álomsúlyukat, de egy dolgot minden esetben kijelenthetünk: a zöldségek fogyasztása, a fehérjék, ásványi anyagok bevitele, valamint a cukor, szénhidrát, és zsírok bizonyos mértékű kizárása óriásit számít! Lehet, hogy eleinte nagyon nehéz kihagynod a csokit délután, vagy te is kívánod a bacont a reggeli mellé, de ha eleinte erős maradsz, később meglesz az eredménye.

2. Ami pedig a sportot illeti

Ahogy írtuk is, sport nélkül nincs álomalak, ahogy étrendmódosítás nélkül sem. Muszáj, hogy megdolgoztasd az izmaidat, kardiózz, és ezeket folyamatosan kombináld egymással, de persze az is számít, hogy fokozatosan kezdj bele, és véletlenül se erőltesd meg magad. Ha hónapok óta nem mozogtál, nem fogod bírni a heti ötnapos tornát, de az biztos, hogy ha így kezdesz bele, a kedved is elmegy tőle egy időre. Eleinte csak visszafogottan, rövidebb időtávú edzéseket iktass be, majd ezt szép lassan növeld egy-egy órára. Legyen olyan nap, amikor csak kardiózol (például futsz, biciklizel), és olyan is, amikor súlyzókkal dolgozol, mert ez utóbbi elengedhetetlen az izomnöveléshez. Ne feledkezz meg a magas intenzitású edzésekről sem; ezekben a cikkben szuper tippeket találsz:

Olvasd el ezt is!

És hogy véletlenül se erőltesd meg magad, és tényleg nyomon tudd követni a változást (mert ha látod az eredményt, sokkal motiváltabb leszel), érdemes beszerezned magadnak egy okosórát! Ezek előnye, hogy sportolás közben és a hétköznapokban is mérik a pulzusodat, számolják az elfogyasztott kalóriákat, jegyzik, hány lépést tettél, figyelemmel kísérik az intervallum edzéseket, sőt még az éjszakai alvásodat is! Ebből felmérheted, hogy mikor ébredsz meg éjjel, és mi lehet ennek az oka, ahogy azt is, mennyi időt töltesz valójában a mély alvási fázisban. Ha igazán eredményes változásra vágysz, ez az eszköz szuper választás lesz, hiszen nem csak segít biztonságosan fejlődni, de folyamatosan motivál!

3. Sok-sok-sok víz

A folyadékfogyasztás rengeteget számít az álomalak elérésében, és ha te ezt különféle üdítőkkel, cukros italokkal helyettesíted, sajnos nehezebb lesz formába jönnöd, ráadásul a narancsbőr is megkeserítheti a mindennapjaidat. Szakértők mind azt javasolják, hogy kezdj el vizet inni, és ne csak egy-két pohárral/nap, hanem nőként inkább 9, férfiként 13 pohárnyit. Ez előbbi esetében kábé 2 litert, utóbbinál 3 litert jelent. Szintén javasolják, hogy étkezés előtt fél órával is igyál, mert így csökken az étvágyad, és időnként nyugodtan iktass be egy-egy csésze teát is.

Olvasd el ezt is!

4. Aludj eleget!

A minőségi alvás segíti az izmok építését, a fogyást, és nem mellesleg több energiát biztosít neked, hogy tartani tudd a tempót. Ha nem alszol eleget, akkor nem csoda, hogy három nap után már szkippeled is a tornát, hiszen kinek lenne ereje hozzá fáradtan? Azt javasolják, hogy tedd ki a hálószobából az elektronikai kütyüidet (szerkesztőnk már tesztelte, és meglepődött az eredményen), lazíts, meditálj, olvass egy kicsit, és semmiképp se a netet bújd! Legyen sötét a szobában, mert az apró, világító fényforrások is megzavarják az álmodat, és kapj fel olyan pizsit, ami légáteresztő, mert a túlzott melegben is folyton fel fogsz ébredni.

Tévhit, hogy 40 felett ne lehetne lefogyni! Mutatjuk is, hogyan!

Galéria / 6 kép

Fogyókúra 40 felett

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Kép

Puskás-Dallos Bogi és Peti kisfia rengeteget nőtt: a kis Ábelnek gyönyörű kék szemei vannak - FOTÓ

8 hónapja, hogy hazánk egyik legnépszerűbb és legédesebb sztárpárja, Puskás-Dallos Peti és Bogi szülők lettek.

Kép

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Kép

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.