Tanulmányok kimutatták, hogy a magasabb karotinoidszintű élelmiszerek – a gyümölcsök és zöldségek narancssárga és piros színét adó pigmentek – az agy egészséges működését támogatják és a demencia kialakulását késleltetik. A karotinoidokban gazdag élelmiszerek közé tartozik a sárgarépa, a sütőtök, az édesburgonya, a paprika, a paradicsom, a papaya, a sárgabarack és a leveles zöldek, például a spenót és a kelkáposzta.
A hasi elhízás és a zsigeri zsír kialakulásának 4 fő oka: 6 tipp, amivel megelőzheted a bajt
A hasi elhízás napjaink egyik leggyakoribb társadalmi problémája, és sokakat érint világszerte. De miért alakul ki, és hogyan lehet megelőzni? Bemutatjuk a hasi elhízás négy fő okát és megoldásokat kínálunk a megelőzésére!
6 különleges, ám kevésbé ismert gyümölcs, mely rendkívül jótékony hatással lehet szervezetedre
Ha gyümölcsről van szó, mindenkinek a klasszikus téli kedvencek, így az alma, banán és a mandarin, illetve a nyári vitaminbombák, például az eper, a málna vagy az ananász jut eszébe. Pedig mégis mennyi olyan egzotikus másfajta gyümölcs van, ami bár kevésbé elterjedt és ismert, mégis valódi ízbomba, és igen jótékony hatású is lehet a szervezetre nézve!