8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
Vannak, akiknek ez a kedvenc színe, mások pedig egyenesen utálják, de az biztos, hogy a lila az egyik legfenségesebb árnyalat, mivel már az eredete is a luxushoz és a nemesi réteghez kötődik. A lila zöldségek és gyümölcsök is valóságos szupererővel rendelkeznek színüknek köszönhetően, ezért érdemes gyakrabban fogyasztani őket.
Egyes ételek és italok segíthetnek csökkenteni a puffadást és enyhíteni a gyomor-bélrendszeri kellemetlenségeket. A puffadás csökkentését elősegítő élelmiszerek között szerepelnek különböző zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonák. Mutatjuk, pontosan melyek ezek!
Idén ősszel igazán nem lehet okunk panaszra az időjárással kapcsolatban, hiszen szebbnél szebb napsütéses napokon élvezhetjük az őszi színeket és hangulatot. Hoztunk pár tippet, ha szeretnéd ezeket az élményeket a konyhádban a tányérodra is varázsolni!
Diétázni minden évszakban lehet, és minden szezonnak megvannak a maga előnyei, hátrányai. Míg nyáron érdemes kihasználni a szezonális gyümölcsöket, úgy az ősz folyamán pedig a zöldségek széles választékával lehet színesebbé tenni egy kúrát.
Sokan nem is gondolnák, hogy a hüvelyes zöldségek az egészséges táplálkozás alappillérei. Számos rendkívüli jótékony hatással rendelkeznek, ugyanis ismeretesek magas rost-, fehérje- és ásványi anyag tartalmukról. Így amennyiben a tudatos és egyben egészséges táplálkozás hívei vagyunk, érdemes lehet a hüvelyeseket beépíteni az étrendünkbe.
A leves egy nagyon sokszínű étel, melynek számtalan változata, elkészítési módja ismert: lehet édes, sós, savanyú vagy csípős; hideg vagy meleg; hígabb vagy krémesebb; előétel vagy tartalmas főfogás; készülhet csontokból, húsból, zöldségekből, gyümölcsökből. Finom, egészséges, ráadásul sokkal hatékonyabbá teheted vele a diétádat is!
Alapvetően nagyon fontosnak tartjuk az idényzöldségek fogyasztását, ám időnként lehet ám kivételt tenni. A legtöbb futó konyhájában a banán például állandó eleme az étkezésnek - és a kivi is lehetne az! A Runner's World cikke.