Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Találatok a(z) egészség kulcsszóra

Kép

8 tipp, hogy megelőzd az inzulinrezisztenciát, mielőtt felütné a fejét

2024-re egyes betegséges sajnos már teljesen mindennaposnak számítanak, és rengeteg embert érintenek. Ezek közül kiemelkednek azok a problémák, melyek leginkább a nők körében ismeretesek, hiszen összefüggésbe hozhatók a teherbeeséssel és egyes termékenységi problémákkal. Kis odafigyeléssel azonban sok esetben megelőzhetjük a gondokat, mielőtt azok felütnék a fejüket. Például ilyen az inzulinrezisztencia is.

Kép

160 ezer forinttól eshet el az, aki elfelejti EZT a papírt benyújtani: eláruljuk, milyen betegségek esetén igényelhető ez a támogatás

Tudtad, hogy ha olyan egészségügyi problémákkal küzdesz, mint például gluténérzékenység, laktózintolerancia, 1-es és 2-es típusú cukorbetegség, endometriózis vagy szívritmuszavar, akkor igénybe veheted a személyi kedvezményt a személyi jövedelemadódhoz? Jó, ha átpörgeted a teljes listát, mert könnyen előfordulhat, hogy már évek óta több tízezer forintnyi támogatástól elesel így!

Kép

Hihetetlen, mire jó a homoktövis velő: csökkenti a rák kialakulását is!

Rengeteg jótékony hatással bír a homoktövis, máris mutatjuk, melyek ezek!

Kép

Ezt ne hidd el soha a fagyasztott élelmiszerekről a szakértők szerint - és még 7 mítosz az egészséges étkezésről!

A mikrohullámú sütő tényleg annyira rossz? A fagyasztott zöldségek pedig kevésbé egészségesek? Most megpróbáltunk utánajárni ezeknek a étkezéssel kapcsolatos kérdéseknek is!

Kép

6 jel a bőrön, ami rákos megbetegedésre utalhat: nem is gondolnád, milyen fontos dolgot jeleznek

A rák korszakunk talán legrettegettebb betegsége, mely sajnálatos módon még mindig nagyon sokakat érintő probléma. Ugyan egyre közelebb kerül az orvostudomány ahhoz, hogy a rák gyógyítását minél nagyobb százalékban képesek legyenek véghez vinni, mégis még mindig rengeteg ember hal meg ebben a roppant agresszív betegségben. Szakértők szerint a túlélés kulcsa elsősorban a korai felfedezésben rejlik, hiszen minél korábban diagnosztizálnak, annál nagyobb esély van a gyógyulásra. Az alábbiakban olyan jeleket gyűjtöttünk össze, melyek a bőrön jelennek meg, és arra utalnak, hogy rákos elváltozás van a szervezetben.

Kép

6 otthoni módszer, hogy a herpesz gyorsan elmúljon: ezek a bőrgyógyászok javaslatai

Ha elég hamar megkezded a kezelését, gyorsabban megszabadulhatsz tőle.

Kép

Meddig lehet tárolni a hűtőben a főtt ételt? Veszélyes az egészségre, ha nem tartod be ezeket a szabályokat!

A hűtő és a mélyhűtő nem arra valók, hogy örökké elálljanak benne a főtt ételek, épp ezért fontos, hogy tudjuk, hogy mit és meddig tárolhatunk bennük!

Kép

Ez a pszichológus véleménye arról, hogyha valaki nyilvánosan megosztja másokkal, hogy rákos beteg

A szakértők szerint így érdemes eljárni ebben az esetben.

Kép

7 tipp, hogy szabadulj a mikroműanyagoktól

Teljesen kizárni úgysem tudjuk életünkből a mikroműanyagokat, de tehetünk azért, hogy kevesebb jusson a szervezetünkbe.

Kép

Bizonyították! 5 meglepő étel, ami az orvosok szerint csökkenti a stresszt

Rajtad is eluralkodott a tavaszi stresszhullám? Mutatjuk, milyen ételeket fogyassz, amik bizonyítottan csökkentik a stresszt!

Kép

Hajhullás, zsíros bőr? 8 jellegzetes tünet, ami hormonzavarra utalhat

Sajnálatos módon rengeteg hölgyet érintenek a hormonzavarral kapcsolatos problémák, betegségek. Számtalan esetben nem is gondolnánk, hogy ilyen jellegű problémával küzdünk egészen addig, amíg nem kezdenek a kellemetlen tünetei jelentkezni. Hiszen a legtöbben akkor fordulnak orvoshoz, ha váratlan fogyást vagy hízást, esetleg krónikus fáradtságot tapasztalnak, vagy éppen azzal a problémával szembesülnek, hogy nem tudnak teherbe esni. Azonban sokszor a hajunk és a bőrünk már sokkal előbb is jelzi ezt a problémát. Mutatjuk, mely jelek utalhatnak arra, hogy bizony hormonzavarral küzdesz.

Kép

3 intő jel a bőrön, ami D-vitamin hiányra utal: az orvosok szerint fontos odafigyelni!

A D-vitamin elképesztően fontos szerepet tölt be a szervezetünk zavartalan működésében, szóval ha az alábbiakat tapasztalod a bőrödön, azonnal turbózd fel a pótlását!

Kép

Így hat az agyadra mindössze napi 6 perc olvasás: el sem hinnéd, mennyi jótékony hatása van

Az olvasás egy fantasztikus módszer arra, hogy pallérozzuk az elménket, hogy fejlesszük a szókincsünket, és minél tágabb, sokrétűbb tudásra tegyünk szert. Azonban ezentúl is számtalan pozitív hatása van, akár már napi 6 perc olvasásnak.

Kép

Nem csak a csoki tilos: 6 mérgező dolog, amit sose adj a kutyádnak, mert az életébe is kerülhet az állatorvosok szerint!

Tudatos állattartóként felelősséggel tartozunk szeretett háziállatunk iránt, hiszen az, hogy milyen élete van mellettünk, csakis saját magunkon múlik. Ennek tükrében amellett, hogy biztosítjuk neki a megfelelő körülményeket, fontos, hogy odafigyeljünk egészségére is, így egyáltalán nem mindegy, mivel etetjük.

Kép

Tényleg rossz a cukor a szervezetednek? Ezt mondja a szakértő

Most kiderül az igazság a cukorfogyasztásról.

Kép

Ha ezt eszed reggelire, egész nap kalóriákat fogsz égetni

Érdemes beiktatni az étrendbe ezt az ételt is.

Kép

10 élelmiszer, ami csökkenti a pajzsmirigy-alulműködés tüneteit: azt is mutatjuk, miket kerülj!

Ha pajzsmirigy alulműködéssel küzdesz, érdemes lehet a glutén, a feldolgozott élelmiszerek és más olyan élelmiszerek eltávolítása étrendedből, amelyek beindíthatják az immunrendszert vagy gyulladást okozhatnak.

Kép

5 otthon is elvégezhető gyakorlat a formásabb fenékért: hatékony és még csak felszerelésre sincs szükséged hozzá!

Kerekebb, formásabb feneket szeretnél, de nincs időd edzőterembe járni? Akkor jó hírem van, ugyanis olyan otthon is elvégezhető, rövid gyakorlatokat hoztunk, melyek segítségégvel neked is olyan feneked lehet, amiről mindig is álmodtál.

Kép

A 9 legjobb vitamin stresszoldáshoz: ezeket érdemes kipróbálni, ha gyakran vagy feszült vagy alvásproblémákkal küzdesz

Az időnként jelentkező stressz elkerülhetetlen. A kezelés módja azonban meghatározhatja, hogy milyen hatással van a mentális és fizikai jóllétére. A tanulmányok során a krónikus stressznek, a stressz három típusának egyikének komoly következményei vannak. Összefüggésbe hozták az agy mikroszkopikus elváltozásaival, amelyek hasonlóak a depressziós emberek agyához. A kutatások azt is sugallják, hogy a krónikus stressznek biológiai és társadalmi következményei is lehetnek.

Kép

6 hétköznapi étel, amely jelentősen növeli a boldogságérzetedet: ezért érdemes őket fogyasztani

Az ételek, melyeket megeszünk, mindenképpen hatással vannak ránk. Azonban azt sokan nem tudják, hogy vannak olyan ételek, illetve étkezési szokások, melyek kifejezetten boldogabbá tehetnek minket. Nos, mutatjuk is, melyek ezek.

Kép

4 kollagénnövelő táplálékkiegészítő, amit a 40 év feletti nőknek naponta szedniük kellene a szakértők szerint

A szakértők azt mondják, hogy 40 év felett ezeket a kollagénszint növelő étrend-kiegészítőket kell szednünk! Bőrünk szebb, közérzetünk pedig sokkal jobb lesz tőle!

Kép

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kivit

Rengeteg mindenre hatással van napi egy kivi.

Kép

Új kutatás: A COVID-19 miatt csökkenhet az IQ és a memória is romlik?

Bár a koronavírus már valóban nem határozza meg annyira a mindennapjainkat, mint korábban, sajnos a következményei súlyosabbak lehetnek, mint korábban hittük.

Kép

Blake Lively ettől a szokástól néz ki 4 gyerek után is bombasztikusan

A Gossip Girl sorozat sztárja egy évvel ezelőtt szülte meg negyedik gyermekét, és ismét isteni formában van! De mi a titka? Végre elárulta!

Kép

Egy magyar orvos kitálalt: elárulta, hogy Katalin hercegné milyen rákos megbetegedéssel küzdhet

Nagy a valószínűsége, hogy Katalin az alábbiak valamelyikével küzd.

Előző oldal
Következő oldal