Promóciók
Készíts házi granolát 5 egyszerű lépésben!
Forrás: pexels.com/Polina Tankilevitch
Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel
A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük
Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!
4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni
Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!
5 cipő a tavaszi-nyári időszakra, ha az old money a stílusod
Ezek a darabok tökéletesen beleillenek az old money stílusba.
Beismerem, komolyan granolafüggő lettem az elmúlt években - és azzá tettem a családomat is. Sőt, olykor ajándékba is készítek, mert mutatós, egészséges, isteni - mindig sikere van. A rohanós reggelek egyik alapkelléke, mert 2 perc alatt a segítségével elkészül a tökéletes napindító, ami utána órákra eltelít és feltölt energiával.
Természetesen a bolti, csomagolt granolák között is vannak egészségesek, ám érdemes megnézni, melyik mennyi cukrot, édesítőszert tartalmaz - mert ezekben általában bővelkednek.
A granola egyébként az Egyesült Államokban indult hódító útjára még a 19. században, alapja a zabpehely, amit általában valamilyen zsírral, édesítőszerrel, magokkal, aszalványokkal készítenek, és fontos tulajdonsága, hogy sütni kell. Az elkészült granolát joghurtttal, tejjel, gyümölcsökkel fogyasztják ízlés szerinti feltétekkel - de a cukortartalom miatt bizony könnyen meg lehet csúszni vele.
Az én trükköm épp ezért az, hogy csakis egy leheletnyit édesítem a granolát, és az elkészülése után is csak friss gyümölcsökkel, natúr joghurtokkal fogyasztom. Hatalmas kedvencem a következő: 2 deci mandula vagy kókuszjoghurtba teszek 2-3 evőkanál granolát, elkeverem, megy rá kókuszchips, egy kis chia és lenmag, és egy kis marék idénygyümölcs. Nincs ennél jobb reggeli - mutatom is a granola alapreceptjét!
Az alap: a zab
Segíti az emésztést, jót tesz a bőrnek, a hajnak, a vércukorszintnek. Én aprószemű zabpehellyel készítem, de igazából egyéni preferencia, melyik áll hozzád közelebb. 2-3 bögre zab lehet a granola alapja, de az egyik bögrét felcserélheted akár quinoára, kölesre, árpára is.
Kell valami zsír!
Fontos, hogy valami összetartsa a granolát. A mennyiség attól függ, mennyi és milyen alapot használsz, én 2-3 bögre zabpehelyhez egy kis csésze kókuszolajat teszek, de a sütéshez használható olívaolaj vagy avokádóolaj is jó megoldás.
Édesítheted!
Nem kell teljesen natúrnak lenni a granoládnak, de a sok cukor is felesleges. Én ehhez a mennyiséghez 2 evőkanál mézet vagy juharszirupot használok, de alapvetően a kókuszvirágcukor és a barnacukor is jó bele, ha nem törekszel annyira a cukor elhagyására.
De van egy másik opció is, amit időnként alkalmazok, ám akkor tovább kell sütni a granolát: ha van otthon 1-2 nagyon érett banán, azt pürésítem le és keverem az alaphoz, de egy pohár gránátalmalé vagy 100%-os almalé is remek opció.
Jöhetnek a magok, az ízek!
Ha egy egyszerű granolát szeretnél, a fentiekkel meg is van a klasszikus verzió. Én viszont a zabpehely, zsír, juharszirup kombó után még szórok bele 1 marék kesudiót, egy kis chia magot, lenmagot, szezámmagot, mert úgy szeretem, ha ezek is megpirulnak, de alapvetően ezeket akár a kész granolához is hozzá lehetne tenni.
Az alapból nálam sosem maradhat ki a kávéskanál fahéj és egy kis vanília kivonat. Szuper ízt adnak neki!
Jöhet a sütés!
Jöhet a tepsi, amire az összekevert granola alapot szépen kiszórom, kilapítgatom. Nehéz pontosan megmondani, mennyit süsd a granoládat, mert nagyban függ attól, miből mennyit használtál. Én általában 180 fokra felmelegített sütőben sütöm 6-7 percig, majd 160 fokon addig, amíg nem kap az egész aranybarna színt többszöri átkeverés mellett. Ez, ha kihagyom a banánt, 20-30 perc. Ám ha banánnal vagy gyümölcsével készítem, akkor lehet egy óra is. A lényeg, hogy többször keverd át sütés közben, és amikor kihűlt, roppanjon a szádban.
Akár aszalt gyümölcsökkel, csokival is eheted a végén, de figyelj rá, hogy ezek mind komoly kalóriákat jelentenek!
Az elkészült granolát tárold jól záródó dobozban vagy üvegben - hetekig bőven kibírja, így mindig van mihez nyúlnod a rohanós reggeleken!
Hogy tetszett a cikk?
Promóciók
Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!
Promóciók
Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben
Sztárok, akik saját magukról nevezték el gyermeküket: volt, aki mindegyiket
Volt olyan is, aki mindhárom gyermekének olyan nevet adott, amiben az övé is megjelenik.
Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint
Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.
8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.
Így ír egy nárcisztikus ember: ezek után pofonegyszerű lesz kiszúrni
Bár élőben azért egyszerűbb felismerni azokat, akik nárcisztikus személyiségzavarral (NPD) élnek, azért akár egy Instagram-posztból rájöhetsz, hogy éppen egy ilyen személlyel van dolgod.
3 otthon végezhető gyakorlat hasi zsír ellen, amitől formásabb leszek, mint valaha
Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!