Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kínai fogyás pontok - tudod mik azok? Elképesztő eredményeket érhetsz el velük!

Kínai fogyás pontok
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Facebook
Twitter
Pinterest
Érdemes megjegyezned a most következő akupresszúrás pontokat, mert a stimulálásuk jótékony hatással lehet az emésztésre, az anyagcserére és a fogyásra is.

Legyünk őszinték: mindannyian arról álmodozunk, hogy találunk egy olyan módszert, amivel könnyedén és gyorsan megszabadulhatunk a felesleges kilóinknak. Ez az oka annak, hogy hajlamosak vagyunk hinni azoknak a „csodadiétáknak”, amelyek éppen ezt ígérik nekünk: ám ezek általában kifejezetten veszélyesek, mint például a sztárok egyik legújabb őrülete, az inzulininjekcióval való fogyás. Az igazság az, hogy a súlyvesztést sajnos nem szabad sürgetni, és ha szeretnénk, hogy a mérleg kevesebbet mutasson, arra igenis időt és energiát kell áldoznunk, nem hagyatkozhatunk a szemfényvesztő megoldásokra.

Ennek ellenére szó sincs arról, hogy ne vethetnénk be néhány olyan hatékony, de biztonságos trükköt, aminek hála könnyebben búcsút inthetünk a plusz kilóinknak! Ilyen például a hagyományos kínai orvoslásból jól ismert akupresszúra, ami csökkenti a stresszt, javítja az emésztést és fokozza az anyagcserét is. Képzeld, vannak olyan nyomáspontok a testünkön, amelyek az étvágyunkra, illetve a vércukor-szintre is hatással lehetnek, úgyhogy nem árt ezekre is odafigyelned a rendszeres testmozgás és az egészséges étrend betartása mellett.

Az akupunktúrával ellentétben az akupresszúránál nem tűkkel, csak masszázzsal kell stimulálnod a kérdéses pontokat, szóval ez a módszer azoknak is ideális lehet, akiket a szúrások elriasztanak. A hagyományos kínai orvoslásban a test minden akupresszúrás pontja egy „meridiánnak” nevezett energiapályán található. Ezeket a meridiánokat a test különböző szervei szerint nevezik el: ezeken keresztül áramlik az életerő (a csí), amelyeket a pontokon keresztül irányíthatunk. Minden akupresszúrás pontot az adott meridiánnak megfelelő betűkkel neveznek el, továbbá jelzik a helyüket az energiapályájukon.

A most következő akupresszúrás pontok befolyással lehetnek az emésztésre, az anyagcserére és a fogyásra is, ezért jó, ha memorizálod őket!

Az akupresszúra csökkenti a stresszt, javítja az emésztést és fokozza az anyagcserét is.
forrás: primipil/Getty Images
Az akupresszúra csökkenti a stresszt, javítja az emésztést és fokozza az anyagcserét is.

Zusanli (ST36)

A zusanliról azt mondják, a felső has szerveire, az emésztést szabályozó paraszimpatikus idegrendszerre és a test általános energiájára van hatással: körülbelül hét és fél centivel a térdkalácsod alatt találod. Ha megvan, helyezd rá két ujjadat, és gyakorolj velük gyengéd, de határozott nyomást a pontra, aztán körkörös mozdulatokkal masszírozd azt két-három percig és ismételd meg ugyanezt a másik oldalon is.

Sanyinjiao (SP6)

A sanyinjiao az alsó has szerveivel és a paraszimpatikus idegrendszerrel van összefüggésben. Ez a pont körülbelül hét és fél centivel a belső bokacsont felett található. Ha kitapogattad, tedd rá egy-két ujjadat, aztán gyakorolj rá gyengéd, de határozott nyomást, masszírozd körkörös mozdulatokkal két-három percig, ezután válts a másik oldalra és ismételd meg ugyanezt!

Zhongwan (CV12)

A zhongwan a felső hasi szervekre, valamint az emésztéssel kapcsolatos szervekre (például a gyomorra) és a belekre van befolyással. Ezt körülbelül tíz centivel a köldököd felett leled meg, és két ujjadat kell ráhelyezned. Ügyelj arra, hogy ne gyakorolj túl nagy nyomást erre az érzékeny területre, de azért legyél határozott és masszírozd két-három pedig körkörös mozdulatokkal.

Renzhong (GV26)

Ha fel akarjuk venni a harcot az elhízással, akkor a renzhongra különösen nagy figyelmet kell fordítanunk, mert a stimulálása hatással lehet a súlyunkra. Ezt a pontot közel két centivel a philtrum alatt találod, ami nem más, mint az orrunk és az ajkunk között húzódó barázda. Helyezd rá az egyik ujjad, gyakorolj rá gyengéd, de határozott nyomást és masszírozd két-három percen át körkörös mozdulatokkal.

Xuehai (SP10)

A vércukor-szinttel és a cukorbetegséggel a xuehai elnevezésű pont hozható összefüggésbe, ami a térdkalács felett van, a combizom alsó részén. Erre is két ujjadat kell ráhelyezned, aztán ezekkel gyakorolj rá határozott, mégis gyengéd nyomást, masszírozd két-három percig körkörös mozdulatokkal és ismételd meg ugyanezt a másik térdednél is.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép

Napi horoszkóp április 27.: a Rákok mindennél jobban vágynak a kiteljesedésre, a Mérlegek minőségi időt tölthetnek a szeretteikkel

A csillagok erre a hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

4 jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a szomszédod leskelődik utánad

Egy rossz szomszédnál nincs borzalmasabb; hát még ha titkon folyamatosan megfigyel téged!

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.