8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.
A hagymát régóta a konyha nélkülözhetetlen elemének tartják, számtalan étel ízét és mélységét adva. De tudtad, hogy ugyanolyan sokoldalú lehet a konyhán kívül is? A hagyma minden része, a rétegektől a héjig, szokatlan módon újrahasznosítható, így ideális megoldás a különféle háztartási gondok megoldására. A szagok elleni küzdelemtől a kertben való segítségnyújtásig és a kártevők elleni védekezésig, a hagyma természetes és környezetbarát alternatívát kínál azok számára, akik minimalizálni szeretnék a hulladékot és csökkentenék környezeti lábnyomukat.
Ha a kenyérpirító tisztításáról van szó, hajlamosak vagyunk csak erőteljes mozdulatokkal rázni a szerkezetet fejjel lefelé, hogy kipotyogjanak a morzsák, és kész is. Vagy esetleg letöröljük a külsejét, de ki tudja, mi van belül… A legrosszabb megoldás, ha egyiket sem tesszük.
Amennyiben kisebb lakásban élünk, nagyon gyakori probléma, hogy az otthonunk minden egyes négyzetméterét próbáljuk kimaxolni tárolásra, raktározásra. Annak ellenére, hogy valószínűleg nem is gondolnánk, ez bizony sok esetben életveszélyes is lehet, pláne, ha a raktározás a hűtő tetején történik meg...
A szegények élete egyik korban sem egyszerű, de a viktoriánus korra sajnos kiváltképp jellemző volt, hogy a kevésbé tehetősek – akár tudtukon kívül is – olyan ételeket fogyasztottak, amik gyakran a halálukhoz vezettek. A következőkben bemutatjuk a legborzasztóbb példákat.
A magyar konyha egy átlagos hétvégén sem kíméli az ember gyomrát, hát még karácsonykor! A halászlé, töltött káposztával öblítve, a rántott hús, a zserbó, a többféle bejgli és még a számtalan más étel komoly emésztési gondokat okozhat, ha nem figyelünk oda, hogy már csak a szemünk kívánja a finom falatokat.
Az 500 receptet, 100 ábrát és az alaptechnikák leírását tartalmazó ikonikus szakácskönyv évtizedek óta a kezdő és a tapasztalt szakácsok nélkülözhetetlen alapműve. A receptkönyv a HVG Könyvek gondozásában végre magyarul is megjelent.
Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy kapunk egyre inkább kedvet a meleg és laktató levesek iránt, amelyek közül mi lehetne jobb választás, mint egy meleg, zöldségekkel és húsokkal jól telepakolt húsleves. Mitől lehet még finomabb ez a klasszikus fogás és hogyan fogyasztják a világ különböző tájain? Utánajártunk!
Valljuk be, akármennyire is szeretünk főzni vagy sütni, sokszor semmi kedvünk, vagy éppen időnk sincsen hosszú órákig a pult mögött állni. Erre kínál szuper megoldást egy airfryer készülék, amely nemcsak gyors és költséghatékony, de szuper egészséges ételek elkészítésére is lehetőséget biztosít, hiszen használatához csupán pár csepp olajra van szükség.