Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Találatok a(z) egészséges táplálkozás kulcsszóra

Kép

5 étel, amiből sokat egyél, mert segít elviselni a meleget

Szervezetünk ösztönösen védekezik; nem véletlen, hogy mondjuk a csülköt, a steaket kevésbé kívánod az extrém forróságban. Igen ám, de akkor mit célszerű enned ilyenkor? Mutatjuk, mik azok az ételek, amik megkönnyíthetik átvészelni a hőséget.

Kép

A sárgabarack csodás hatással van az egészségedre - fogyasztod rendszeresen?

Kicsi, vagy közepes csonthéjas gyümölcsről van szó, ami az őszibarackhoz vagy a szilvához hasonlít, és közeli rokonságban áll velük. Színe narancsos sárga, olykor pirosas árnyalattal megspékelve. Íze az édes és fanyar közti skálán mozog érettségtől függően.

Kép

A cseresznye 6 fantasztikus hatása, amit most feltétlenül használj ki!

A cseresznye az egyik legkedveltebb gyümölcs ilyentájt. A csodaszép, piros, fekete, sárgás szemeket ebben az időszakban lehet leginkább élvezni!

Kép

Hónapokig krumplit ettem szinte minden nap, és mégis fogytam - a dietetikus elmondja, mi az oka

Éveken át a krumplira ősellenségként tekintettek a fogyni vágyók, ma már azonban tudjuk, a dolog nem fekete-fehér, és a burgonyának is helye van az egészséges táplálkozásban, akkor is, ha a súlyvesztés a cél.

Kép

Ne egyél már többet, bikákkal fogsz álmodni – ételek, amiket soha ne fogyassz lefekvés előtt

Megvan ez a kifejezés? Amit akkor szoktunk mondani, amikor valaki nagyon sokat eszik vacsorára. Ha bikákkal nem is feltétlen futsz majd össze emiatt az éjjel, egy nyugtalan, rossz álmoktól teli éjszaka esélyes, ha nem kimondottan „alvásbarát” ételekkel tömöd tele magad lefekvés előtt. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

5 egészségesnek hitt étel, amivel simán túleheted magad

Még egy kis aszalt datolya, és itt ez a kis maradék zabkeksz, jó lesz desszertnek… Ismerős? Te is könnyebben „elhajolsz” bizonyos ételekkel, mondván azok mit „árthatnak”, hiszen úgyis egészségesek? Dietetikusok viszont arra figyelmeztetnek, a látszat csal és éppen az ilyesmikkel a legkönnyebb „túlenned” magad. Az Éva magazin írása.

Kép

5 zöldség, amit inkább nyersen kéne enni - sokkal többször!

Miközben egyes zöldségeket érdemes megfőzni, akadnak olyanok is, amelyeket vétek hőhatásnak kitenni; mert így vitaminok, értékes tápanyagok veszhetnek ki belőle. Mutatunk néhány olyan zöldséget, amelyekről nem biztos, hogy eszedbe jutott valaha is nyersen fogyasztani. Az Éva magazin írása.

Kép

5 egészségesnek hitt reggeli, ami nagyon nem az!

Egy nagy pohár frissen facsart narancslé, ínycsiklandó zabkása, esetleg joghurt a reggelid? Ha azt gondoltad, nem is tehetnél jobbat magaddal, mint hogy ezeket az ételeket fogyasztod a nap első étkezéseként, akkor bizony tévedsz! Elmondjuk, miért. Az Éva magazin írása.

Kép

A mérték a lényeg

Napjainkban az egészséges életmód divattá vált. Bármerre járunk, az egészséges táplálkozást és életmódot megcélzó termékekbe botlunk. Ami a magyar emberek egészségi állapotát tekintve örömteli tendencia. Ugyanakkor nagyon sok tévhit és helytelen információ is kering a köztudatban, ami nagyon megnehezíti a téma iránt érdeklődők helyzetét. Itt az ideje, hogy rendet rakjunk a fejekben!

Kép

Mindenhonnan fogyok, csak hasból nem, mi lehet az oka?

Egész jól megy már az egészséges táplálkozás, a bevásárlólista-írás, a mindennapos edzés, mi több, az eredmény már a mérlegen is látszik, ám a hasadról nem ment le szinte semmi? Ne aggódj, már érkezik is a megoldás. Az Éva magazin írása.

Kép

5 étel, amit tanácsos elkerülni reggel 10 előtt, ha jót szeretnél a testednek

Tudtad, hogy ezek az ételek reggel 10 előtt nem ajánlottak?

Kép

5 instant leves tartósítószer-mentesen egyenesen a konyhából

Gondolj újra az instant leveseket és készítsd el őket könnyedén otthon!

Kép

Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni

A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.

Kép

Házi gyros: ha olcsón és gyorsan elkészül, miért mennél le érte az utcára?

A gyrosba kerülő pácolt csirke önmagában is annyira finom, hogy akkor is érdemes elkészítened, ha épp nem gyrosba szánod. Próbáld ki egyszer, mert biztosak vagyunk benne, hogy te is a megszállottja leszel.

Kép

A kezed elárulja, miből mennyit kellene enned egyszerre

Mi lenne a válaszod arra a kérdésre, hogy egészségesen táplálkozol-e? Én például 90%-ban a saját főztömet és rengeteg zöldséget eszem, míg húst, gyorskaját és édességet alig. Nem iszom üdítőket és este 7 után már semmit sem eszem. Akkor én egészségesen táplálkozom?

Kép

Az étcsoki igenis fokozza a teljesítményt, méghozzá emiatt

Imádod az édességeket, de a diéta és az egészséges táplálkozás miatt amennyire lehet, kizárod őket az étrendedből? Jól teszed, viszont az étcsoki kicsit más tészta - el is áruljuk, miért!

Kép

8 ok, ami miatt rendszeresen többet ehetsz a kelleténél

Tudatosan étkezel, sportolsz és mégsem látszik az eredmény? Akkor valószínűleg te is beleestél a most következő hibák valamelyikébe.

Kép

Te eszel elég jó zsírt? Szuper zsírforrások az avokádón túl

Jó ideje tudjuk már, hogy a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásba a zsírok egy igen fontos helyen szerepelnek. De miből is érdemes őket bevinni?

Kép

Vidd bárhová, idd és edd bármikor!

Fontos számodra az egészséges táplálkozás? Odafigyelsz arra, hogy minőségi tápanyagokat fogyassz? Ugyanakkor kihívást jelent az, hogy ezt hogyan is oldd meg a rohanó hétköznapokban? Olyan AZONNAL FOGYASZTHATÓ termékekkel jelentkezünk, melyek mindegyike egyszerűen beilleszthető egy egészséges étrendbe és a napi rutinodba!

Kép

Vajon mi a titkuk? 16 híres ember, akin nem fog az idő

Gyakran halljuk, hogy az egészséges táplálkozás, a mozgás és a jóga milyen jó hatással van a szervezetünkre. Kár is lenne tagadni, de mi van a jó génekkel? Esetleg azzal, hogy egyes hírességek az örök ifjúság titkos elixírjét birtokolják?

Kép

Érd el, hogy az avokádód megérjen - egyetlen éjszaka alatt

Az avokádó egészséges zsírokban és vitaminokban gazdag, szóval ha odafigyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor biztos te is rendszeresen fogyasztod.

Kép

Lista azokról a zöldségekről, amiket a legjobb nyersen fogyasztani

Néhány fajta vitamin sajnos kiveszik az ételből, ha az hő hatásának van kitéve. Ha szívesen kipróbálnád a most oly divatos raw vagyis nyers diétát (ha máshogy nem, részlegesen), mutatjuk melyik zöldségeket érdemes ebben a formában fogyasztanod.

Kép

10 artéria tisztító étel, amit érdemes fogyasztanod

A szív- és érrendszeri betegségeket elsősorban az eltömődött artériák, illetve az érszűkület okozza. Tévedés azt gondolni, hogy ezek a sokszor halálos kimenetelű betegségek csak az idősebb generációt érinthetik, így érdemes lehet neked is fontolóra venned a megelőzésüket!

Kép

"Egy hónapon át nem ettem 2 órával lefekvés előtt – ez lett az eredménye"

A sok esti nasi tart vissza attól, hogy kipróbáld ezt a módszert? Szerencsére ettől a rossz szokástól könnyebb elköszönni, mint hinnéd. Judy Koutsky, az amerikai Runner's World magazin szerzője próbálta ki, mi történik akkor, ha 7 után már nem eszik.

Kép

5 furcsa dolog, ami akkor történik, ha felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával

Ha az újévi fogadalmad az volt, hogy egészségesebben táplálkozol és felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával, a következő változásokkal számolhatsz.

Előző oldal
Következő oldal