Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Te tudod, hány kalóriát eszel VALÓJÁBAN egy nap? Tuti, hogy elszámolod magad – okos tippek, amik tutira segítenek!

Te tudod, hány kalóriát eszel VALÓJÁBAN egy nap? Tuti, hogy elszámolod magad – okos tippek, amik tutira segítenek!
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Facebook
Twitter
Pinterest
Úgy érzed, nagyjából tudod, miben hány kalória van, mégsem tudsz fogyni egy dekát se – pedig már nagyon szeretnél? Nem is hinnéd, bizonyos ételek mennyi rejtett kalóriát tartalmaznak!
A cikk támogatója a Pepsi

Próbálsz egészségesen étkezni, sok zöldséget, gyümölcsöt eszel, sportolsz is, de csak nem moccan a mérleg nyelve? Biztosan tudod, hogy a testsúly 70 százalékban az étkezésen, és csak 30 százalékban az edzésen múlik. Így, ha tényleg figyelsz, mit, mikor és mivel eszel, akkor garantáltan beindul a fogyás. A következők segítenek abban, hogyan számolj le a rejtett kalóriákkal!

Reggelire egy jó kis zabkása, na de milyen?

A csapból is az folyik, milyen szuperegészséges a zabkása, hiszen rostban gazdag, serkenti az emésztést, jófajta energiát ad, nem beszélve a finom és egészséges dolgokról, amiket belepakolsz. De tudod egyáltalán, hány kalórát tartalmaz egy adag kása? Ha egy alapreceptet nézünk, 5 deka zabpelyhet 2 deci tejjel megfőzve és egy kis marék vörösáfonyával megszórva nagyjából 330 kalóriás reggelit kapunk: ehhez még jön a méz, a többi gyümölcs, netán egy kis banán, magok, így szép lassan fel lehet ám tornázni a reggelit 600 kalóriára is. Ne feledd, ha sokat és intenzíven mozogsz egy nap, akkor akár ez is beleférhet, de ha csak irodai munkát végzel, bánj csínján a feltétekkel: főzd vízben a zabkását, mézzel vagy banánnal édesítsd, és maximum egy kis maréknyi feltéttel dobd fel a végeredményt. A fahéj is jöhet, hiszen az egy szuper, az anyagcserét is serkentő fűszer!

Kép
forrás: GettyImages

Tízóraira egy finom gyümölcsös joghurt?

Délelőtt szívesen nassolsz olyan, "fogyókúrásnak" vélt finomságokat, mint a gyümölcsjoghurt, a túrókrém vagy az aszalt gyülmölcsök? Ugye tudod, hogy ezekben mind rengeteg a cukor, és bár jobbak, mint ha péksüteményt ennél, de a fogyókúrád szempontjából nem ezek a legideálisabbak. Készíts inkább magadnak otthon tízórait: a natúr joghurtba keverj te egy kis erdei gyümölcsöt, és ne cukrozd meg, elég édes lesz az a gyümölcsöktől. A túrókrémhez sem kell más, csak sovány túró, natúr joghurt és a kedvenc gyümölcsöd, az aszalt édességek helyett pedig egyél inkább friss zöldalmát. Sokkal kevesebb benne a kalória, no és persze a cukor!

Ebédre egy fincsi Cézár-saláta?

Saláta, tehát fogyókúrás ebéd – pedig dehogy! Az egyik legkedveltebb saláta ugyanis az egyik kalóriában leggazdagabb fogás, ami az adag méretétől függően akár 6-800 kalóriát is tartalmazhat, de nem a csirkemell és a zöldségek miatt! A mustár, a főzőtejszín, a parmezánsajt és a worcester-szósz mind igazi kalóriabombák, nem beszélve a kenyérkockákról, mert azok abszolút nem illeszkednek egy diétás étrendbe. Ha a klasszikus saláták közül tudsz csak választani, kérj inkább görög salit vagy egyszerű, friss tavaszi salátát öntet helyett csak olívaolajjal, és mellé kis grillezett csirkemellet.

Nap közben lecsúszik 1-1 üveg üdítő?

Néha megunod a vizet, és akkor jönnek a dobozos, cukros levek, a kóla és barátai? Egy kis üveg kóla közel 150 kaóriát tartalmaz, fél liter narancslé pedig nagyjából 250-et. Ha ezekből napi egyet megiszol, az egy hét alatt már több mint 1000 pluszkalória, ami 9 hét alatt 1 kiló hízáshoz vezet – csak az édes italok miatt! Ez főképp a cukortartalom miatt van, ha azonban cukormentes üdítőt választasz, máris tettél azért, hogy ne az üdítők miatt szedj fel pluszsúlyt! A Pepsi újdonságát, a Pepsi Blacket érdemes megkóstolnod: ez egy igazi, kalóriamentes hűsítő, az íze viszont épp olyan, mint a hagyományos kólának!

Vacsora –és ami utána jön

Figyelsz, hogy vacsorára csak sovány húst, halat egyél egy kis zöldséggel, netán barnarizzsel vagy hajdinával, ám valahogy az esti tévézés alatt mindig becsúszik egy pohár ital vagy egy kis csoki? Ezekkel nem árt vigyázni, és jó, ha tudod, hogy nem csak az édes likőrök hízlalnak: egy adag rövidital, például gin, vodka, pálinka, unicum vagy tequila több mint 200 kalóriát tartalmazhat, nagyjából ennyi kalória található egy szelet csokiban is. Ha mindenképp alkohol, akkor maradj a száraz vörös- vagy fehérbornál, de tudd, hogy azok sem kalóriamentesek!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép

A csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép

10 forró fotó, amit Jake Gyllenhaal barátnője sosem akarná, hogy láss

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!