Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Miről árulkodik a menstruációd színe?

havi ciklus noi bajok menstruacio verzes
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük

Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel

A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

5 cipő a tavaszi-nyári időszakra, ha az old money a stílusod

Ezek a darabok tökéletesen beleillenek az old money stílusba.

Olvasd el!

Liptai Claudia 17 éves lánya esküvői ruhában pózolt: Pankából gyönyörű nő lett

Gesztesi Panka Sára még csak júliusban tölti be a tizennyolcat, de máris profi modellkarrier előtt áll.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek

A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

A B-vitamin hiányának tünetei: Hogyan lehet felismerni és kezelni?

Ismered a B-vitaminok rendkívül fontos szerepét a tested működésében, de azt tudtad, hogy a B-vitamin hiánya számos kellemetlen tünetet okozhat?

Facebook
Twitter
Pinterest
Átlagosan havonta 5 napon keresztül tart egy felnőtt nőnek a havi vérzése, a vér színe azonban nagyon eltérő lehet, mely fontos jelentéssel bír az egészséged szempontjából.

A vérzés menstruáció első napjaiban szokott a legintenzívebb lenni, a vér ilyenkor leginkább élénk piros, de változhat a rózsaszíntől a barnáig vagy akár egészen a feketéig is. Dr. Alex Eskander, a londoni The Gynae Centre magán-nőgyógyászati klinika szakorvosa elmagyarázza, mi utal rendellenességre, mikor érdemes orvoshoz fordulni, és milyen esetben nem kell egyáltalán aggódni.

A menstruációs vér színe és textúrája számos különböző tényezőtől függ, többek között attól, hogy mennyi idő alatt távozik a vér a szervezetedből, mennyire erős a menstruációd, de a hormonális változások és általános egészségügyi állapotod is befolyásolja. A ciklus során távozó vér mennyisége, színe és állaga utalhat bizonyos betegségekre, miközben teljesen normális, hogy folyamatosan változik a színe" - hívja fel a figyelmet a nőgyógyász szakorvos.

5 ostoba mítosz a menstruációról, amiben sokan még mindig hisznek: ideje beszélnünk róluk
5 ostoba mítosz a menstruációról, amiben sokan még mindig hisznek: ideje beszélnünk róluk 5 ostoba mítosz a menstruációról, amiben sokan még mindig hisznek: ideje beszélnünk róluk

Ennek egyik oka, hogy a periódus elején és végén, kevesebb vér áramlik a szervekben, ezért több időbe telhet, amíg az elhagyja a szervezetet, ez pedig azzal jár, hogy a vérnek több ideje van oxidálódni, így lesz sötétebb a színe" - magyarázza doktor Eskander, majd részletesen kitér a vér színének jelentésére.

Mit jelent a fekete menstruációs vér?

Bár zavaróan nézhet ki, a fekete menstruációs vér csupán olyan vér, amelynek több időbe telt, hogy távozzon a méhből, és így erősebben oxidálódott. Ez gyakori lehet azoknál a nőknél, akiknek 30 napnál ritkább a menstruációjuk.

Mit jelent az élénkpiros vagy sötét vér?

Az élénkpiros és a sötétpiros vér egyaránt az egészséges menstruációt tükrözik. Ha a vér élénkpiros, akkor frissebb, ez gyakrabban fordul elő a ciklus elején, amikor a vérzés erősebb. A sötétvörös színt szintén a hosszabb ideig tartó eltávozás okozza, tehát több ideje volt a vérnek oxidálódni, így semmi ok az aggodalomra.

Mit jelent a rózsaszínű vér?

Ha rózsaszínes árnyalatú menstruációs vért észlel, az valószínűleg egyszerűen a méhnyakfolyadékkal keveredő vér miatt van, azonban alacsony ösztrogén szintre utalhat, ha a szokásosnál gyengébb erősségű folyás kíséri. Ha hirtelen, nagy mennyiségű rózsaszínű vér folyást tapasztalsz, az viszont akár a vetélés jele is lehet.

Mit jelent a narancssárga vér?

Az élénk narancssárga menstruációs vér általában hüvelyi fertőzés, például szexuális úton terjedő fertőzés, vagy bakteriális fertőzés jele. Szokatlan szag vagy a vér textúrájának megváltozása is kísérheti, így ez esetben érdemes orvoshoz fordulnod a pontos diagnózis és további kezelés céljából.

Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt
Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt

Mit jelent a szürke vér?

A szürke árnyalatú vér vagy folyás szintén fertőzést jelezheti, melyek közül a leggyakoribb a bakteriális vaginózis, de ha a szürke folyás textúrája is szokatlan, akkor szintén fennáll a vetélés lehetősége, ezért tanácsos a nőgyógyászodat tárcsázni.

Mit jelent a vizes menstruációs vér?

Néhány esetben teljesen természetes is lehet, például, ha valakinek rendszeresen gyenge a havi menstruációja, azonban ha ez szokatlan tünet, és a hígabb vér mellett vizes folyást is észlelsz, az valamilyen hiánybetegségre is utalhat, sőt, sajnos rosszabb esetben akár a petevezeték daganat, jele is lehet, ha a ciklus közepén tapasztalod.

Mit jelentenek a vérrögök?

A kis vérrögök a menstruáció természetes velejárói, és gyakoriak lehetnek az első napokban, amikor a vérzés erősebb. Ezek akkor keletkeznek, amikor a vér hirtelen összegyűlik és elkezd alvadni. Ha azonban a vérrögök nagyobbak, mint egy kisebb pénzérme, és gyakran kíséri a menstruációdat, akkor az sajnos aggodalomra adhat okot, mivel például olyan betegségre utalhat, mint a mióma, a méhpolip vagy az endometriózis.

Mit jelent a hártyaszerű anyag?

Ha a menstruációs vérében membrán vagy szövetszerű anyag látható, akkor az nem jelent jót, mivel a leggyakoribb okai közé tartoznak a hormonproblémák, a méhen kívüli terhesség és a vetélés is. A méhen kívüli terhesség végzetes lehet, ezért a biztonság kedvéért célszerű minél hamarabb felkeresni a nőgyógyászt.

Összefoglalva dr. Alex Eskander tanácsait, teljesen normális, hogy a menstruációs vér enyhén változik, de ha valami olyasmit veszel észre, ami nem normális számodra, különösen a menstruációs vér színén, vagy állagán tapasztalsz jelentős változást, akkor a legjobb, ha felkeresed az orvosodat.

Íme néhány gyakorlat, ami csökkenheti a menstruációval járó fájdalmat:

Galéria / 5 kép

5 női jóga gyakorlat a menstruációs fájdalmak csökkentésére

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép

Így ír egy nárcisztikus ember: ezek után pofonegyszerű lesz kiszúrni

Bár élőben azért egyszerűbb felismerni azokat, akik nárcisztikus személyiségzavarral (NPD) élnek, azért akár egy Instagram-posztból rájöhetsz, hogy éppen egy ilyen személlyel van dolgod.

Kép

3 otthon végezhető gyakorlat hasi zsír ellen, amitől formásabb leszek, mint valaha

Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!

Kép

4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni

Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!

Kép

Kiderült: Angelina Jolie ezzel a trükkel csábította el Jennifer Anistontól Brad Pitt-tet

Az Oscar-díjas színésznő azt állítja, nem történt semmi későbbi férje és közte a Mr. és Mrs. Smith forgatása alatt, a stábtagok viszont NAGYON nem így emlékeznek erre.