Mascarpones tortilla kosárkaHozzávalók:
- 3 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 10 db tortilla
- 250 g mascarpone
- 1 bögre hideg tej
- 1 csomag vanília puding
- 2 bögre habtejszín
- ¼ bögre csoki csipsz
Így készül:
1. Keverd össze a cukrot és a fahéjat, olajozd be a tortillalapokat és szórd meg ezzel a keverékkel mindkét oldalukat. Vágd 4 egyenlő részre a lapokat.
2. A muffinformába mélyedésenként tegyél 2 negyedet a tortillákból úgy, hogy a kerek oldala a tepsi alján legyen, a csúcsos pedig felfelé álljon. Süsd 180 fokon 10 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
3. Közben készíts el a tölteléket: robotgéppel keverd a mascarponet krémesre, a pudingport pedig olvaszd fel a tejben és szintén keverd 2 percen keresztül.
4. Ezután mehet a pudingba a mascarpone és a felvert habtejszín: keverd az egészet egyneművé, majd tedd hűtőbe 1 órára.
5. Óvatosan vedd ki a muffinformából a kosárkákat és töltsd meg a hűtött töltelékkel.