Promóciók
Készíts otthon isteni jégkrémszendvicset könnyedén!
Forrás: Unsplash/Shakti Rajpurohit, Leighann Blackwood

A jégkrémszendvics két finom desszert egyvelegéből jön létre: a puha kekszből és a hűsítő jégkrémből. De gondoltál már arra, hogy a bolti verzió helyett inkább otthon készítd el a nyár egyik kedvenc édességét? Pedig egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ráadásul olyan ízekkel dolgozhatsz, amilyennel csak szeretnél. Már csak azért is megéri otthon kísérletezni ilyen receptekkel, mert így megóvod magad attól, hogy túl vizes jégkrémbe válassz bele vagy teljesen más ízélményben legyen részed, mint amire számítottál.
Mutatunk is egy alap jégkrémszendvics receptet, amit megéri kipróbálni!
1. lépés: készítsd el a dupla csokis kekszet!

Hozzávalók:
- 325 gramm liszt
- 60 gramm cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- 255 gramm vaj
- 200 gramm kristálycukor
- 200 gramm barna cukor
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 340 gramm csokichipsz
Így készül:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Keverd össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban, majd tedd félre.
- Kézi habverővel keverd habossá a vajat mindkét cukorral, nagyjából 3-5 percen keresztül. Majd mehetnek bele a tojások és a vanília is.
- Kapcsolj alacsonyabb fokozatra és add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd további 1-2 percen keresztül, míg teljesen össze nem áll a massza.
- Szórd bele a csokichipszet és keverd el alaposan.
- Fagyiadagolóval vagy egy kanál segítségével formázz egyforma kupacokat a tésztából a sütőpapíron, hagyj a kekszek között néhány centi távolságot.
- Süsd nagyjából 10-12 percen keresztül őket, majd a sütőből kivéve hagyd a tepsin kihűlni a kekszetek.
2. lépés: készítsd el a jégkrémet!

Hozzávalók:
- 2 bögre habtejszín
- 2 bögre 12%-os tejszín
- 1 bögre cukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
Így készül:
- Keverd össze kézi habverővel az összes hozzávalót, míg egyneművé nem válik, így míg el nem olvad benne a cukor.
- Ha van fagyikészítő géped, akkor öntsd bele, ha nincs, akkor öntsd egy üvegedénybe, és fagyaszd le úgy, hogy fél óránként keversz rajta egyet.
Ha megvan a két hozzávalóval, akkor csak annyi a dolgod, hogy megtöltsd a kekszeket jégkrémmel, és már fogyaszthatod is a házi jégkrémszendvicsedet.

Ezt se hagyd ki!
Hogy tetszett a cikk?
május 29
200%-ra nőtt pillangó állomány, elég meleg a Balaton! - Ezek a jó hírek történtek a múlt héten
Láttál már feminista "body horrort"? És sejted miért szerepel a múlt heti jó hírek között? Cikkünkből kiderül!
Napi horoszkóp május 29.: az Oroszlánok elképesztő népszerűségnek örvendhetnek, a Mérlegeknek rugalmasabb gondolkodásra van szükségük a konfliktusok elkerüléséhez
A hosszú hétvége utolsó napjára is izgalmakat ígérnek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
Heti horoszkóp május 29-június 4.: a Rákok kedves gesztusokkal okoznak örömet másoknak, a Szüzek bizarr helyzetbe kerülnek
Érdemes elolvasnod a heti horoszkópodat is, hisz a csillagok ismét izgalmas üzenetekkel készültek!
Napi horoszkóp május 28.: a Skorpiók igyekeznek mások elvárásainak megfelelni, a Halak nem ismernek lehetetlent
A csillagok a mai napra is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
A felnőttek közel fele kerül intim kapcsolatba az első randin, állítja a tanulmány
Egy szexuális segédeszközöket kínáló üzlet felmérése kimutatta, hogy a felnőttek közel fele szexelt már az első randin. A kutatás arra is kitér, hogy melyik csillagjegy az, amelyik a leginkább nyitott a kalandra. Az ÉvaMagazin.hu cikke.
3 istenien finom, szupergyors és szuperegyszerű lazacos recept rohanós napokra
Miért együnk lazacot? Természetesen elsősorban azért, mert szeretjük. Ám ha ez nem lenne elég nyomós érv, akkor most felsorolunk pár további indokot is. Ha végigolvasod, mennyi értékes tápanyagot tartalmaz, biztosak vagyunk benne, hogy még jobban fogod kedvelni. Ráadásul most az elkészítéséhez is hoztunk pár tippet és három kipróbált, isteni, ugyanakkor szupergyors és egyszerű receptet! Az ÉvaMagazin.hu cikke.