Párolt újkrumpli tojással
4 főre
Elkészítési idő: 45 perc, ebből 30 perc a tényleges munka
Hozzávalók:
1 evőkanál olíva olaj (plusz két teáskanálnyi és a sütéséhez való)
60 gramm pancetta (olasz szalonnafajta) kockázva
1 teáskanál sózatlan vaj
90 dkg apró újkrumpli
kóser só
frissen őrölt fekete bors
3 friss kakukkfűág
8 zsályalevél
2 csésze alacsony sótartalmú zöldségalaplé
85 gramm vízi torma
2 teáskanál fehérborecet
4 tojás
85 gramm Comte sajt, finomra reszelt
Elkészítés:
1.Keressünk egy akkora serpenyőt, amiben a krumplik szépen elférnek. Közepes lángon forrósítsunk fel egy evőkanál olajat. Adjuk hozzá a pancettát és süssük addig 6-8 perc alatt, amíg ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a vajat. Amikor sisteregni kezd, attól fogva még két percet süssük.
2. Adjuk hozzá a krumplit, várjunk addig, míg a külseje szépen megbarnul. Fűszerezzük kevés sóval, de annál több borssal. Hozzáadva a kakukkfüvet és a zsályát – nyomjuk le a serpenyő aljára.
3. Amikor a krumpli elnyerte aranybarna színét, és a fűszerek ropogósak, akkor öntsük hozzá a zöldségalaplevet, annyit, hogy ¾ részét ellepje a krumplinak. Fedjük le és közepes lángon pároljuk fedő alatt 15 percig.
4. Közben keverjük a vízitormát össze egy kis ecettel és a maradék, 2 teáskanál, olajjal. Ízlés szerint sózzuk, tegyük félre.
5.Vegyük le a fedőt a krumpliról, főzzük el a maradék levet. Süssük a krumplit ropogósra 12-15 perc alatt.
6.Egy másik serpenyőben készítsük el a tükörtojást. Kanalazzuk a krumplit egy tálra, szórjuk meg reszelt sajttal, és tálaljuk a vízi tormával, majd tegyük rá a tojást.
Tápanyagtartalom adagonként: 508 kcal kalória, 31 g zsír (ebből 11,2 telített zsír), 38 szénhidrát, 6 g rost, 19 g fehérje.
Ez a magyar zöldség, amiért megőrülnek külföldön: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.
A citromos víz 6 áldásos hatása, amiért érdemes fogyasztanod: a súlycsökkentés mellett másban is segítségedre lehet!
Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?
Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre
Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!