Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Gyógyír a testnek és a léleknek: az utazás csodálatos hatással van az emberi testre

Gyógyír a testnek és a léleknek: az utazás csodálatos hatással van az emberi testre

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nemcsak nyáron, az év minden szakaszában érdemes sort keríteni rá!

Utazás. Euforikus és maradandó élmény, amikor egy ismeretlen országba, messzi vagy közelebbi tájra látogatunk el. Bármerre is vet a lábad, egy dolgot mindig tisztán érezhetsz az utazások teljes ideje alatt: változol! Változik a személyiséged, máshogy látod a téged körülvevő embereket és helyzeteket. Pusztán pár nap alatt olyan emlékek égnek bele a lelkedbe és a tudatodba, amelyek által fejlődni tudsz.

És nem véletlenül érzed így! Az utazások és a nagyvilágban tett kalandozásaink által képesek vagyunk jelentős személyiségfejlődésen átmenni és bizony, egy nyaralás a legtöbb esetben jótékony hatással van a pszichénkre és a mentális állapotunkra is. Bármilyen mélységeket is tapasztaltunk meg idáig.

Az utazás jótékony hatásainak nyomában

A következőkben személyes tapasztalatok és szakértői vélemények alapján leírom a legfontosabb hatásokat, amelyek egy utazás alkalmával minket érnek.

Éld át most te is a felfedezés szabadságát és kerülj közelebb egy olyan énedhez, amelyet eddig talán nem ismertél!

Remény és küzdőszellem

Az utazás során végzett különböző sporttevékenységek (hegymászás, valamilyen kitűzött céllal kapcsolatos túra, spinning) erősítik a küzdő szellemünket és reménnyel telibbek leszünk általuk.

Segít az agyunk jobb működésében és a kreativitás növelésében

A kreativitás általában a neuroplaszticitáshoz kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy az agyunk érzékeny a változásokra, és az új környezetek, tapasztalatok befolyásolják.

A Kolumbiai Üzleti Iskola professzora, Adam Galinsky szerint a kreativitás fellendítésének kulcsa az, hogy valóban teljesen ki tudjunk kapcsolódni egy helyen, és részt vegyünk a helyi kultúrában. Ez a nyitottság segíthet abban, hogy a saját életünkhöz igazodjunk, ahelyett, hogy folyamatosan mások életével és tevékenységeivel legyünk elfoglalva.

Kiégés ellen is tökéletes

A wellness, meditáció és a nyaralás során végett relaxációs gyakorlatok (számos szállodában van erre lehetőség vagy jóga is) jelentősen hozzájárulnak a mentális egészségünk fenntartásához és a kiégés prevenciójában is fontos szerepet töltenek be, arról már nem is beszélve, hogy a gondolkodásunkra és kreativitásunkra is kedvező hatással vannak.

A külföldi tapasztalatok növelik a kognitív rugalmasságot és a gondolkodás mélységét is

- mondja Adam Galinsky professzor.

Erősebb párkapcsolat

Az utazás megerősítheti az aktuális párkapcsolatunkat is, hiszen közös élményeket szerzünk általa és nagyobb felelősség is hárul ránk egy-egy probléma megoldásánál. Különösen igaz ez azokra, akik még nem élnek együtt, csak együtt járnak pár éve, ezért a felelősségtudatuk így pár nap alatt fejlődhet és akár élesben ki is próbálhatják az együttélést.

Boldogságforrás

Az utazás hatásai nem csak az utazás alatt és után érezhetők, hiszen a nyaralásra való várakozás is fokozhatja a hangulatunkat és a lelkesedésünket.

Az emberek akkor számítanak a legboldogabbnak, amikor a nyaralásukat tervezik - állapította meg a Surrey-i Egyetem tanulmánya, és kiemelte, hogy ekkor sokkal pozitívabbak vagyunk az egészségünkkel, gazdasági helyzetünkkel és általános életminőségünkkel kapcsolatban is.

Kitűnő figyelemelterelés

Néha a mentális egészségünk fellendítéséhez csupán arra van szükségünk, hogy elvonatkoztassunk a jelentől és más dolgokra fókuszáljunk.

Egyszerűnek tűnik, de a legtöbbünk számára maga a szabadság jelentése, az, hogy felfedezzünk egy várost, pihenjünk a víz mellett, vagy meglátogassuk a barátainkat új környezetben, hatalmas erővel bír, hiszen ekkor végre elvonatkoztathatunk a mindennapi életünk negatív aspektusaitól.

Utazni leírhatatlan élmény, éppen ezért most Téged is arra buzdítanálak, hogy ragadd meg minél előbb a bőröndödet és vágj bele életed nagy kalandjába!

Kép
forrás: Joshua Wilkins on Unsplash

Őszinte vallomás: mi történt velem az utazásomról való hazatérésem után?

Ha csak egy szóval fejezhetném ki az érzéseimet a fenti kérdésre reagálva: Visszavágytam. Méghozzá arra a helyszínre, ahol az engem ért élmények hatására pozitív értelemben véve formálódott a személyiségem és a hozzáállásom bizonyos dolgokhoz.

Hiányzott minden. Hiányzott az az énem, akire ott találtam rá. Hiányzott a kicsattanó jókedvem. Hiányzott az őszinte mosolyom.

Hazatérve, amint leszállt a repülőgépünk Budapesten, szomorúan lélegeztem fel: újra itthon vagyok! Vegyes érzéseim voltak, azonban mélyen, legbelül éreztem, hogy az a lány, aki visszatért a nyaralásról, mintha már nem is én lennék.

Ekkor fogalmazódott meg bennem az a kijelentés, hogy az utazás hihetetlenül jó hatással lehet mindannyiunkra. Teljesen mindegy, hogy mennyit utazol, hová mész, mennyi pénzt hagysz ott egy helyszínen. Ezek egyáltalán nem számítanak ennek a témának a boncolgatásánál.

Tudod, mi az, ami valójában számít? Az, hogy hogyan éled meg azokat a napokat, amikor valami újba csöppensz. Az, hogy miként viselkedsz ismeretlen környezetben. Az, ahogyan a felmerülő problémákat és kérdéseket kezeled önmagadban. És még sorolhatnám, hiszen ez a lista soha nem érne véget, én meg valószínűleg csak még jobban beleélném magamat mindebbe.

Ezeket a helyeket ismered?

Galéria / 6 kép

5 mesebeli strand és város Horvátországban, ahol nincs nagy tömeg

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.