Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Céklalével a hatékonyabb edzésért

Pinterest
Céklalével a hatékonyabb edzésért
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Jobban bírod a strapát, és nehezebben fáradsz el, ha sportitalként veted be a zöldséglevet!

Ha két hétig mindennap iszol céklalevet, máris érezheted, hogy javul az edzés közbeni teljesítményed – és ez nem holmi reklámszöveg, hanem az American Journal of Physiology-Regulatory című szaklapban közzétett kutatás eredménye.

A szakértők szerint a céklalé természetes hatóanyagai kiegyensúlyozzák a szervezet oxigénfelhasználását, amiből így kevesebbre van szüksége a szívnek, és több jut az izmoknak. Ebből következik, hogy a mozgást is tovább bírod.

Olvasd el ezt is!

A titok nyitja a céklában lévő nitrát, ami a testbe jutva ellazítja az érfalakat, csökkenti a vérnyomást és serkenti a vérkeringést – márpedig ez a két dolog kulcsfontosságú az edzésnél.

A nitrát egyébként olyan kémiai reakciósorozatot is elindít, aminek a révén növekszik az egyébként csekély ellátottságú területek oxigénszintje. Persze, ez az anyag nemcsak a céklában található meg, hanem például a zellerben, a káposztában, a spenótban és a fejes salátában is.

A friss kutatási eredmények azután kerültek napvilágra, hogy más tudósok bebizonyították: napi egy pohár céklalé akár 7%-kal csökkenti a vérnyomást, fél liter pedig 16%-kal hosszabb kerékpáros edzést tesz lehetővé fáradás nélkül.


Neked van valami extra tipped a hatékonyabb edzéshez? Írd meg kommentben!

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!