8 dolog, ami mindig ott van egy francia nő konyhájában
Kíváncsi vagy a francia nők titkára? Megmutatjuk, mik azok, amik biztosan nem hiányozhatnak a konyhájukból!
Kíváncsi vagy a francia nők titkára? Megmutatjuk, mik azok, amik biztosan nem hiányozhatnak a konyhájukból!
Amikor a sztárok végigvonulnak a díjátadó ceremóniák vörös szőnyegén, biztosan te is gondoltál már arra a lenyűgöző ruháik láttán, hogy ezt te is szívesen felpróbálnád. De arra gondoltál már, hogy milyen jó lenne megkóstolni a ruhakölteményeket? Ruby Perman ételművész alkotásai láttán biztosan eszedbe jut majd! Mutatjuk a kedvenceinket!
Számomra a legelevenebb iskolai emlékek egyértelműen az iskolai menzához kötődnek. Szinte a mai napig a számban érzem a menü hol jó, hol pedig kifejezetten rossz ízkavalkádját. De valljuk be, azért többségében ezen ételek inkább az utóbbiak táborát erősítették. Nos, az alábbi cikkben felelevenítjük, hogy mely menzás ételek voltak azok, melyeket a legtöbben ki nem állhattunk. Figyelem, nosztalgia következik!
Valljuk be, a téli időszak igencsak megviselheti a szervezetünket. Azonban fontos tudni, hogy megfelelő mennyiségű vitaminbevitel mellett, bizony könnyedén segíthet túllendülni ezen a kellemetlen évszakon. Az alábbiakban pedig azt is elmagyarázzuk, hogy miért olyan fontos a vitaminok rendszeres bevitele.
Egyes ételek és italok segíthetnek csökkenteni a puffadást és enyhíteni a gyomor-bélrendszeri kellemetlenségeket. A puffadás csökkentését elősegítő élelmiszerek között szerepelnek különböző zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonák. Mutatjuk, pontosan melyek ezek!
A magyar konyha egy átlagos hétvégén sem kíméli az ember gyomrát, hát még karácsonykor! A halászlé, töltött káposztával öblítve, a rántott hús, a zserbó, a többféle bejgli és még a számtalan más étel komoly emésztési gondokat okozhat, ha nem figyelünk oda, hogy már csak a szemünk kívánja a finom falatokat.
Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy kapunk egyre inkább kedvet a meleg és laktató levesek iránt, amelyek közül mi lehetne jobb választás, mint egy meleg, zöldségekkel és húsokkal jól telepakolt húsleves. Mitől lehet még finomabb ez a klasszikus fogás és hogyan fogyasztják a világ különböző tájain? Utánajártunk!
Bár ha időben felismerik, manapság már sok rosszindulatú daganatos betegség kezelhető. De a gyógyulás hosszú és nehéz folyamat, ezért fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a rák megelőzésére. Ennek pedig fontos eleme, hogy lehetőleg minél kevesebbet együnk az olyan ételekből, amelyek a kutatások szerint hozzájárulhatnak a rák kialakulásához.
A szívbetegség vezető halálok a világon, de megfelelő étkezési szokásokkal csökkenthető a koleszterinszint és javítható a véráramban lévő zsírok mennyisége. A magas koleszterinszint – különösen a „rossz” LDL – ugyanis összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Az alacsony „jó” HDL-koleszterin és a magas trigliceridszint szintén összefügg a fokozott kockázattal. Az ÉvaMagazin.hu írása.
A zsírmáj egy olyan állapot, amikor a szerv túl sok zsírt raktároz. Ha nem kezelik, a máj végül tönkremehet. De egészséges táplálkozással megelőzhető vagy kezelhető a zsírmáj kialakulása. Mutatjuk, miket érdemes kerülni, és mik azok az ételek, amiket fogyassz bőséggel!