Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nem is hinnéd, de igaz: sebezhetőnek lenni számos lehetőséget biztosít a kapcsolódásra

Nem is hinnéd, de igaz: sebezhetőnek lenni számos lehetőséget biztosít a kapcsolódásra

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
A sebezhetőség táplálja a kettőtök közti bizalmat.

A pszichológusok szerint rengeteg olyan módja van az emberi kapcsolódásnak, amelynek nem alapfeltétele a sebezhetőség, ilyen például a szeretetteljes viselkedés, valaki más sikerének az ünneplése, egymás megismerése olyan közös tevékenységeken keresztül, mint például az ének vagy a tánc, illetve azoknak a támogatása, akik éppen segítségre szorulnak. Ugyanakkor a sebezhetőség egy olyan dolog, ami nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy igazán mély, intim, szeretetteljes és biztonságos kapcsolatot alakítsunk ki a másikkal.

Sebezhetőség és kapcsolódás

Az utóbbi időben nagyon nagy teret kapott a médiában a sebezhetőség, mint téma, egyre népszerűbb az a nézet, hogy teljesen ki kell adnod magad a másiknak ahhoz, hogy igazán mély legyen a kötődés. A pszichológusok szerint ez így nem teljesen igaz, semmiképpen nem jó, ha emiatt túl gyorsan, túl mély dolgokat osztasz meg új partnereddel, barátoddal.

Ha megmutatod a másiknak a sebezhető oldaladat, azzal természetesen építed a kettőtök közti bizalmat, de fontos a megfelelő időzítés. Nem kell sietned sehová, ismerkedjetek és fokozatosan áruld el neki, ki vagy, milyen sebeket szereztél a múltban, valamint azt, milyen félelmeid vannak.

A fentiek ellenkezője sem járható út, vagyis az sem oké, ha a kapcsolat későbbi pontján sem mered ezt az oldaladat felvállalni, hiszen így megfosztod magad attól a lehetőségtől, hogy kiélvezhesd egy olyan kapcsolat előnyeit, amelyben tökéletes biztonságban érezheted magad. Bár ijesztő lehet, próbáld meg tudatosan elengedni a félelmeidet, tedd fel magadnak a kérdést, mi a legrosszabb, ami történhet? Még, ha eszedbe is jut egy kellemetlen forgatókönyv, meddig lesz ez hatással a későbbi életedre? Gondolod, hogy idős emberként még mindig ezen fogsz bánkódni? Nem, vélhetően azt sokkal jobban bánod majd, ha nem mertél kitárulkozni és sebezhetővé válni.

Az egyoldalú sebezhetőség persze megint nem oké, ha úgy érzed, a másik nem nyílik meg, ülj le vele beszélgetni, kérdezd meg, miért érezheted ezt rajta. Találjátok ki, hogyan tudnátok egyensúlyt teremteni ezen a téren. Ha sikerül, nagyon sok szép, boldog év elé néztek!

És ezt olvastad már?

Galéria / 8 kép

A 8 legrosszabb dolog, amit egy párkapcsolatban mondhatsz

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

„Már három éve nem szexeltünk a párommal, szerinte ez a pornó miatt van”

Olvasói levélre válaszolt a pszichológus, szerinte ezt kellene tenni ebben a helyzetben.

Kép

8 undi dolog, amit a tested tesz, mégis nagyon jó hatása van rád

Ezekre a dolgokra senki nem büszke a testével kapcsolatban, pedig mind azt jelenti, egészségesek vagyunk.

Kép

A világ legidősebb tornásznője: Johanna 97 évesen sem akar visszavonulni

Johanna Quaas a rekordok könyvében is szerepel, annyira hihetetlen, mire képes.

Kép

Napi horoszkóp január 27.: a Bikák sikeresen jönnek ki egy bizonyos helyzetből, a Rákok igyekeznek minden körülmények között önazonosak maradni

A csillagok a hét utolsó munkanapjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!