Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A szó, amit minden nap mondanod kéne a párodnak, mégis sokan elfelejtik

A szó, amit minden nap mondanod kéne a párodnak, mégis sokan elfelejtik

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A pszichológusok szerint nagyon sokat árthat, ha nem mondjátok egymásnak soha ezt a szót.

A hosszú, évek óta tartó párkapcsolatokban nagyon könnyű elfelejteni, mennyire fontos hálásnak lenni azért, amit a másik értünk tesz. Az egyik elmegy a patikába kiváltani a másik gyógyszerét, a párja pedig ebéddel várja haza – mindez olyan természetes, hogy egyiküknek sem hagyja el a száját a varázsszó: köszönöm! Most talán azt gondolod, ez nem nagy dolog, hiszen mindenki teszi a dolgát. Sajnos azonban nincs igazad, a hála ki nem fejezése sokat rombol a legboldogabb szerelmeken is.

A szerelem legfontosabb szava: KÖSZÖNÖM

Pszichológusok nemrég tették közzé egy friss, 2022-es kutatásuk eredményeit, amiben azt vizsgálták, milyen szerepe van a hálának a párkapcsolatokban. A kutatást vezető szakember, Nathan Wood szerint az eredmények alapján teljesen egyértelműen elmondható, hogy a köszönet kifejezése, a hála nagyon komolyan megerősíthet egy kapcsolatot.

A pszichológus azt találta, hogy azok, akik az évek múlásának ellenére még mindig használják a köszönömöt, vagyis napi szinten észreveszik partnerük értük tett fáradozásait, sokkal inkább látják személynek, érző lénynek a másikat, mint a többiek.

Azok, akik leszoktak a háláról, már inkább csak afféle „biodíszletnek” látják a másikat, aki teszi a dolgát, ahogyan kell. Ezt a látásmódot persze nem szándékosan vagy rosszindulatból alakítják ki, észre sem veszik, hogy ilyen irányba változik a működésük. Ennek a vélekedésnek azonban megvan az a hátránya, hogy mondhatni gyilkolja az intimitást, az ilyen párok nagyon gyors eltávolodást élhetnek meg, aminek könnyen szakítás lehet a vége.

A pszichológusok azt is megvizsgálták, miért olyan fontos, hogy az ember minél gyakrabban hallja a párjától, hogy köszönöm. Azt találták, ez a gesztus erősíti az egymás iránt érzett kötődést, az, akinek mondják, a törődés egy szép gesztusának éli meg.

A köszönöm tehát valóban egy varázsszó, ami szebbé, intimebbé varázsol egy hosszú évek óta tartó kapcsolatot. A hála kifejezéséből mindketten profitálhattok, ezért érdemes ennek kifejezését újra bevezetnetek, ha úgy érzed, mostanra kikopott.

gif

Ezt is fontos tudni!

Galéria / 8 kép

A 8 legrosszabb dolog, amit egy párkapcsolatban mondhatsz

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.