Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A szakértő szerint ez egy párkapcsolat olyan pontja, ahonnan lehetetlen visszatérni

A szakértő szerint ez egy párkapcsolat olyan pontja, ahonnan lehetetlen visszatérni
Facebook
Twitter
Pinterest
Van egy olyan pont, amit ha átléptek, onnan már nincs visszaút, ott a vége.

A párkapcsolati terapeuták egyetértenek abban, hogy a legtöbb kapcsolat, házasság megmenthető akkor, ha mindkét fél igazán akarja. Van azonban egy olyan pont, ahonnan már szerintük sem lehet visszatérni, mert már lehetetlen helyreállítani a belső bizalmat és biztonságot. A 48 éves Kelly Armtage párkapcsolati szakértő, ő mondta el a Mirror magazinnak, miről is van ilyenkor pontosan szó.

A pont, ahonnan nem lehet újraépíteni egy párkapcsolatot

Kelly szerint gyakori, hogy egy párkapcsolatban az egyik fél nem ismeri fel, hogy egy bizonyos viselkedéssel állandó fájdalmat okoz a partnerének. A másik fél ezt gyakran nem tudja vagy meri közölni vele, egyre jobban fél tőle, kerüli az intimitást, a kötődése pedig csökken.

Ilyen lehet például, ha valakinek nagyon nyers a humorérzéke és gyakran viccel a másik kárára, mondjuk megjegyzést téve a külső vagy belső tulajdonságaira. Még, ha jelzi is, hogy viccről van szó, több, mint valószínű, hogy sebeket ejt.

A helyzet attól válik egyre súlyosabbá, hogy a felek nem ülnek le komolyan beszélni a dologról, nincs feloldozás, a feszültség nem szűnik meg, a káros viselkedés pedig folytatódik. Így lehet eljutni a neheztelésnek arra a szintjére, ahonnan már nem lehet visszatérni.

A „támadott” félben ekkorra olyan mértékűvé válik a fájdalom, a félelem, hogy többé már nem akarja megjavítani a dolgokat, csak szabadulni akar, vagyis a kapcsolat végét, szakítást.

A fenti forgatókönyv elkerülése érdekében Kelly szerint a párkapcsolatban a feleknek fontos időről időre átgondolnia a saját viselkedését. Vajon van bármi olyan, amivel bánthatom a másikat? Szoktam őt szomorúnak látni? Ezek a kérdések például nagyon sokat segíthetnek abban, hogy megtaláljuk a helyes válaszokat.

„Egy párkapcsolat akkor jut el arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút, amikor egy bizonyos viselkedés és maga a konfliktus már olyan régóta ismétlődik, hogy létrejön egy mély neheztelés. A fájdalom egyre nagyobb és nagyobb, egészen egy olyan pontig növekedve, ami egyfajta küszöb. Ha ezen a pár átlép, akkor a kapcsolatnak tulajdonképpen vége, mert ezen a ponton már nem érdekli őket, mi van a másikkal. Talán az egyik még mentené, de a másikban nem lesz erre semmi hajlandóság!” – fejtette ki Kelly a lapnak.

Ezt olvastad már?

Galéria / 8 kép

A 8 legrosszabb dolog, amit egy párkapcsolatban mondhatsz

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.