Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

7 dolog, ami miatt üvölt rólad, hogy súlyos önbizalomhiányban szenvedsz

7 dolog, ami miatt üvölt rólad, hogy súlyos önbizalomhiányban szenvedsz

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha ezeket a jeleket tapasztalod magadon, mindenképpen fontos, hogy dolgozz az önbizalmadon, magabiztosságodon.

Az önbizalomhiány mérgező dolog, ráadásul észre sem veszed, úgy ordít rólad. Befolyásolja a mindennapi viselkedésedet, a társas kapcsolataidat, a munkahelyi sikereidet, egyszóval mindent. Tudd meg, mik az árulkodó jelek, amikre oda kell figyelned!

Túlzott pozitivitás

Nagyon jó dolog, ha a nehezebb helyzetekben is tudsz pozitívan gondolkodni és bele tudod élni magad abba, hogy minden rossz véget ér egyszer. Akadnak azonban olyan önbizalomhiányosok, akik ebbe menekülnek a nehézségek elől. A magabiztos emberek például gond nélkül elmondják a barátaiknak, ha rossz napjuk volt, míg az önmaukban kételkedők inkább úgy tesznek, mintha minden rendben lenne.

Nem tudod elfogadni a visszajelzést, kritikát

Azok, akik képtelek hinni magukban és nincs stabil önképük, nem képesek fogadni a munkahelyi, építő kritikát. Ennek oka, hogy személyesnek veszik, úgy érzik, ha valamit nem csináltak jól a munkájukban, akkor az egész személyiségük, lényük sem ér semmit.

Kirakatba teszed, mit értél el

Az önbizalomhiányosok „imádják” a kirakatba tenni, mi mindent elértek, mert ezzel bizonygatják maguknak, ők valójában nagyon értékesek, sikeresek és szerethetők. Súlyos gyerekkori seb ez, ezért nem szabad felettük ítélkezni.

Kép
forrás: Brooke Cagle on Unsplash

Nem tudsz nemet mondani

Aki önbizalomhiányban szenved, soha nem mer nemet mondani, mert attól fél, akkor elutasítják, kiközösítik, nem szeretik majd. Ők azok, akik az éjszaka közepén a fél városon átbuszoznak azért, mert egy barátjuk erre kérte őket. Annak ellenére is megteszik ezt, hogy hulla fáradtak és két napja nem aludtak.

Mindenről kell a külső megerősítés

Nagyon sokan vannak olyanok, akik nem képesek megbirkózni a rövidebb, stresszesebb időszakokkal (sem). Ők azok, akik állandó elismerésre és biztatásra vágynak. Az önbizalomhiány e típusába tartozókra jellemző lehet a túlzott közösségi média használat, gyakran posztolnak csini szelfiket, tökéletes szetteket, finom ételeket. A lájkok adnak nekik erőt.

Mindig a legrosszabbra gondolsz

Azok, akik nem képesek hinni magukban, úgy érzik, értéktelenek, nem szerethetők, ezért állandóan azt hiszik, azt feltételezik, a fejükben lévő legrosszabb forgatókönyv fog megvalósulni. Ezt alapvetően azért gondolják, hogy így védjék meg magukat a tényleges veszteségektől. Sajnos azonban a módszer káros, kapcsolatokat tehet tönkre, ha mindig a legrosszabbat feltételezed.

Hajlamos vagy másokat hibáztatni

Előfordulhat, hogy a belső bizonytalanságod abban nyilvánul meg, hogy a saját hibáidért örökösen másokat hibáztatsz, nem akarod észrevenni, hogy bizony, elrontottál dolgokat. Ha azt gondolod magadról, hogy kimondottan kritikus típus vagy, egy kicsit foglalkozz ezzel mélyebben. Lehet, hogy nem mindig jogos, amit másoknak mondasz?

Ezeket is próbáld ki!

Galéria / 6 kép

6 gyors önbizalomnövelő tipp, ha extra magabiztosság kellene

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 7.: a Rákok változásra vágynak, a Szüzeknek több türelemre lesz szükségük

Ismét izgalmas üzenetekkel készültek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Új streamingszolgáltató érkezik Magyarországra: az összes kedvenc sorozatodat megtalálod egy helyen

A besúgó, Jurassic World: Világuralom és a Mosolyogj is elérhető lesz az új streamingszolgáltató oldalán.

Kép

Párok, akik külön szobában alszanak az otthonukban állítják, ez boldogságuk titka

Vannak, akik szerint kapcsolatgyilkos lehet, ha a partnerek nem osztoznak az ágyukon, mások pedig úgy látják, éppen ez tarthatja életben a romantikát hosszútávon. Egy dolog viszont nem is lehet kérdés, méghozzá az, hogy ez a döntés kizárólag arra a két emberre tartozik, aki meghozza azt.