Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

6 szokás, amiről észre sem veszed, de titokban rombolja az önbizalmad

6 szokás, amiről észre sem veszed, de titokban rombolja az önbizalmad
Facebook
Twitter
Pinterest
Gondoltad volna, hogy ezek negatívan befolyásolják az önbecsülésed?

Egészséges önbizalomra mindenkinek szüksége van, a magabiztosság nem egyenlő azzal, hogy valaki beképzelt és túl sokat gondol magáról, mindössze arról van szó, hogy rendben van önmagával és a világgal. Ha viszont épp ellenkezőleg: önértékelési problémákkal küzdesz, azt a környezeted is hamar észre fogja venni, ráadásul lehet, hogy pont olyan apróságok akadályoznak az egészséges önbizalom kiépítésében, amiket egy kis odafigyeléssel kiiktathatsz az életedből. Alább össze is szedtük azokat a gátakat, amiket leküzdve néhány lépéssel közelebb kerülhetsz az ideális én eléréséhez.

Mindenre igent mondasz

Persze nem tilos igent mondani olyasmire, amire őszintén szeretnél igent mondani, de csak azért, hogy megkedveltesd magad másokkal vagy megfelelj másoknak, nem érdemes megtenned. Egyáltalán nem önzés a saját szükségleteidet előtérbe helyezni, sőt valójában rombolod az önbizalmad, ha folyton mások elismerésére vágysz.

Mindig és soha

A nyelv, vagyis ahogy beszélsz, tükrözi azt, amit magadról gondolsz, megmutatja az önbizalmad. A „mindig” és a „soha” szavak használata egy öntudatlan önbizalomromboló szokás, ami nagyon véglegesen hangzik.

Mérgező kapcsolatok

Valójában egy kicsit azok is vagyunk, akikkel az időnket töltjük, ha olyan emberek vesznek körül téged, akik panaszkodnak, folyton áldozatnak állítják be magukat, vagy épp folyamatosan kritizálnak, akkor egy ponton rád negatív is hatással lesznek. A toxikus embereket ideje elengedni, ugyanis ők is rombolják az önbizalmad. Keresd inkább a pozitív megerősítést.

Negatív gondolatok

Attól, ha valami nem sikerül, még nem kell feladni vagy épp magadat ostorozni. A nem vagyok elég jó, vesztes vagyok és hasonló negatív gondolatok csak rombolóan hatnak az önbizalmadra. Ha így beszélsz magaddal, az pont olyan, mintha más mondaná neked ezeket.

Másokhoz hasonlítod magad

Ha folyton összehasonlítod magad másokkal, az is csökkenti az önbizalmad. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy valaki máshoz képest nem alkalmas bizonyos dolgok elvégzésére, pedig simán lehet, hogy nem rosszabbul, csak szimplán máshogy oldasz meg bizonyos feladatokat, mint mások. Ehelyett inkább tedd fel magadnak a kérdést: ők hogyan jutottak oda, ahol most tartanak és hogyan használhatod ezt a tudást a továbblépéshez?

Nem ismered be, ha hibázol

A magabiztosság fontos, a túlzott önbizalom viszont veszélyes lehet. Fontos beismerni, ha hibázol és tévedsz, mert ez is segít abban, hogy megőrizd az önbecsülésed. Meg kell tanulnod, hogy attól nem ér véget a világ, hogy hibázol, és be kell ismerned, hogy megbocsáss magadnak és tovább tudj lépni.

És ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 gyors önbizalomnövelő tipp, ha extra magabiztosság kellene

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

10 tetoválás, ami hatalmas 'red flag' - menekülj, ha látod

Az, hogy valaki milyen tetoválást varrat magára, személyes preferencia, de lehet, hogy nem ártana jobban átgondolni a dolgot?

Kép

Tabuk nélkül: Borbély Alexandra őszintén mesélt arról, hogyan birkózik meg az anyaság nehézségeivel

A gyönyörű színésznő és férje, Nagy Ervin ikrei, Elza és Franciska tavaly október 12-én jöttek a világra, akikről Alexandra nemrég egy kérdezz-felelekben mesélt bővebben, akárcsak magáról az anyaságról és a mindennapjairól.

Kép

Két év alatt 200 milliót kerestem OnlyFans modellként: elárulom, mi a siker ára

A neve elhallgatását kérő OnlyFans modell története elképesztő. A megszólalót a továbbiakban nevezzük Elaina-nak.

Kép

A kannibalizmussal vádolt Armie Hammer után exfelesége is megszólalt: „Ő volt a legrosszabb”

Korábban még nem adott interjút Elizabeth Chambers, most viszont megtörte a csendet.

Kép

Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt

Talán eddig azt hitted, ez a kellemetlen, „cikis” dolog csak téged érint, de ez nem így van.