Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Hozd ki a legtöbbet magadból: alkalmazkodj a Hold járásához!

hold,telihold,újhold,nőiesség,mentruáció,nő,ezoteria

november 22

kos 03.21 - 04.19

Valaki feltételek nélkül a te szempontjaidat helyezi előtérbe,...

bika 04.20 - 05.20

Belekerülsz egy szituációba, ahol ugyan első pillanattól kezdve...

ikrek 05.21 - 06.21

Egy bizonyos helyzetben előre látod, nem úgy fog...

rák 06.22 - 07.22

Gőzerővel nyomulsz előre, semmi mást nem látsz, csak...

oroszlán 07.23 - 08.22

Úgy érzed, kissé megváltoztak a dolgok körülötted, de...

szűz 08.23 - 09.22

Az a fajta ember vagy, aki szeret önmagáról...

mérleg 09.23 - 10.22

Olyan híreket kapsz, amelyekre egyáltalán nem számítottál, ám abszolút...

skorpió 10.23 - 11.21

Végre úgy gondolod, megtaláltad a helyed, jól érzed...

nyilas 11.22 - 12.21

A mai nap a legalkalmasabb arra, hogy kicsit...

bak 12.22 - 01.19

Egyelőre nem nagyon érted, mi zajlik körülötted, nem-igen...

vízöntő 01.20 - 02.18

Mindenáron a védőügyvéd szerepében akarsz tetszelegni, azt gondolod,...

halak 02.19 - 03.20

Akkor válik bizonytalanná a helyzet, amikor már a...

Elolvasom végigMegnézem
Facebook
Twitter
Pinterest
Ma van telihold, ráadásul egyben tízmilliószoros nap is, ezért érdemes ehhez igazítanod a programjaidat. Tudtad, hogy a Hold egy csomó mindent befolyásol a nők szervezetében? Ha igazodsz a járásához, segíthet kihozni a legtöbbet magadból.

Nem kell farkasembernek lenned ahhoz, hogy a saját bőrödön érezd a telihold hatását: az emberiség már évezredek óta feljegyzi, miként befolyásol bennünket a Föld kísérőbolygója. Mert nehogy azt hidd, hogy nem hat rád is! Gondolj csak bele: még a hatalmas óceánokat is mozgásban tartja (az apállyal és dagállyal), és az emberi test döntően vízből áll... Az irodalomtól kezdve a könnyű- és klasszikus zenén át a horrorig (helló újra, farkasemberek és vámpírok) számtalan módon és alkalommal dolgozták fel ezt a különleges kapcsolatot. A világ legrégebbi naptárja is egy holdnaptár volt, amellyel az emberek mérni tudták az időt és tervezni a feladataikat.

gif

A júniusi telihold az alábbi 4 csillagjegyre különleges hatással lesz

Önismeret

Nem érdekel
Elolvasom

Ami közös bennünk

A legnyilvánvalóbb összefüggés a hold járása és a női szervezet között
a menstruációs ciklus. Nem véletlen, hogy utóbbi is nagyjából 28 napig tart; annyi ideig, amennyi alatt az égitest megtesz egy zodiákus kört, azaz áthalad mind a tizenkét állatövi jegyen. Sok ősi kultúrában hivatkoztak az asszonyok havi vérzésükre úgy, hogy „éppen a holdon vannak”. Éppen ezért a legtöbb megközelítés szerint a nap eredendően a férfi, míg a hold a női működés megtestesítője. Az éjjeli égitest az átváltozás, ismétlődés, növekedés és fogyás, halál és újjászületés, illetve az újrakezdés jelképe. Különböző tanulmányok megerősítették azt is, hogy ha a menstruációnk összhangban áll a holdjárással, akkor az elősegíti a fogamzást. A legalkalmasabb időpont a teherbeesésre teliholdkor vagy az azt megelőző napon van, újholdkor pedig sokaknak megindul a vérzése. Ennek magyar vonatkozása a Jónás-naptár, amely egy szlovákiai magyar orvosról, dr. Jónás Jenő nőgyógyászról kapta a nevét. Ő hosszas kutatómunka után jutott arra a következtetésre, hogy a termékenység és a hold állása között erős összefüggés van, így (saját kalendáriumát kidolgozva) rengeteg meddőnek hitt páron segített.

Ma van 2020 második tízmilliószoros napja: figyelj arra, mit kívánsz!

Életmód

Nem érdekel
Elolvasom

Csillagok, csillagok...

Mivel a hold két-három napot tartózkodik az egyes jegyekben, megfigyelheted, hogy ilyen rendszerességgel változhat hangulatod, kedved, egészségi állapotod, napi szokásaid is. Amikor a Rák vagy Halak jegyében jár, lehetőleg ne moss hajat és ne vágasd. Utóbbira a legjobbak az Oroszlán-, illetve a Szűz-napok. A takarítást lehetőleg víznapokra ütemezd (Halak, Rák, Skorpió), míg bonyolultabb ételek elkészítését időzítsd a Bika vagy Szűz holdhoz. A növényeidet inkább víznapokon locsold, ilyenkor jobban hasznosul számukra. Ha valamilyen fájdalmasabb beavatkozás miatt szeretnél kozmetikushoz menni, mondjuk gyantázásra vagy bőrtisztításra, érdemes azt Bak-napra tenni. A földnapok (vagyis Bika, Szűz, Bak) a pénzügyek intézésére is remekek, ilyenkor sokkal tárgyilagosabbak és higgadtabbak vagyunk, és a nemszeretem feladatokat is könnyebben elvégezzük. Ismerkedésre, randira a levegőnapok (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) a legjobbak, a tűznapok (Oroszlán, Nyilas, Kos) pedig igazán szenvedélyesek, csak nehogy veszekedés legyen végül belőle.

hold,szerelem,tenger,nőiesség,romantika,nyár
forrás: unsplash.com

A szerelmi életedre is hatással lehet a hold járása

Nézz, nézz az ég felé!


Érdemes felpillantanod az égre, és csekkolni, hogy milyen alakú az ezüstös kísérőbolygó (nyilván ezt este kell megejtened, amikor látszik is belőle valami), mielőtt bevetnéd magad a fürdőszobába szépítkezni vagy valamilyen fontos eseményre készülni. Szerencsére szabad szemmel is jól látszik, hogy éppen milyen fázisban jár. Ha D-betűhöz hasonlít az íve, akkor dagad, azaz növekedik, ha C-betűre emlékeztet, akkor csökken, azaz elfogy. Jó ötlet, ha elkezded lejegyezni az érzelmeidet, hangulatváltozásaidat egy olyan naptárban, amelyben szerepelnek a holdfázisok is, így nyomon tudod követni a hatásait, és egy idő után fel tudsz készülni rájuk. Lehet, hogy így magyarázatot kapsz arra is, hogy mi mondjuk a fejfájásod vagy épp a levertséged oka, végső soron pedig jobban megismered magad. De komolyabb betegségek gyógyításában, megelőzésében is jó, ha tudod, melyik irányba is görbül az a bizonyos égi kifli.

Tedd/Ne tedd

Minden tevékenységnek megvan a maga helye, de legfőképpen az ideje.

Telihold:

Több nyugtalanságot és feszültséget hoz, főleg érzékenyebb embereknél. Nő az erotikus vágy és szexuális vonzódásaink töltése.

Növő hold:

Ebben a szakaszban gyarapító energiák vesznek körül, amelyek segíthetnek a tervezésben, befektetésben, és befogadóbbá válunk. Ilyenkor gyűjtsünk, építsünk, fejlődjünk. Tápláló maszkok, krémek, hidratálók hatásfokán javít, ha növő holdnál használjuk. A táplálékok sokkal jobban be tudnak épülni a szervezetünkbe, éppen ezért könnyebben tudunk hízni ilyenkor.

Fogyó hold:

Ilyenkor az energiánk is megcsappan, elfogy. A dolgok lezárulnak, mi is fogyásnak indulunk. Jó alkalom az elcsendesedésre, megpihenésre. Problémás bőr tisztítását, speciális pakolásokat legjobb fogyó holdnál alkalmazni, így szinte soha nem keletkeznek sebek. Az irtással, gyomlálással kapcsolatos kerti munkákra a fogyó holdnapok alkalmasak. A mosásra, takarításra, lomtalanításra, a kitisztítással, eltávolítással vagy kiöblítéssel kapcsolatos háztartási munkákra is ezek a napok a legjobbak. A műtéteket (ha lehet időzíteni) lehetőleg erre a periódusra időzítsük, ilyenkor gyorsabban gyógyulnak a sebek. Minél közelebb van a beavatkozás a teliholdhoz, annál veszélyesebb. Ez a legmegfelelőbb időszak, hogyha fogyókúrába kezdenél!

Újhold:

A rossz szokásról való lemondásra ez a legalkalmasabb. Ilyenkor tehetünk nagy fogadalmakat és kezdhetünk új életet. Erre a napra időzítsd a böjtöt vagy vízkúrát!

Kellemetlen hatások


Több kutatás is zajlott az utóbbi évtizedekben ezekkel a holdhoz fűződő élettani-egészségi hiedelmekkel kapcsolatban. Egy svéd tanulmány szerint a telihold álmatlanságot tud okozni: átlagosan húsz perccel kevesebbet durmolunk ilyenkor, ráadásul több időbe telik álomba szenderülni is. Kevesebb mély alvás jut ilyenkor, és csökken a szervezet melatonin-szintje is, amely a pihenést szabályozza. Az ilyenkor végzett sportolás az Ashtanga jógások szerint túl sok energiát kíván és növeli a sérülések kockázatát, ezért ők ilyenkor „hold-szünetet” tartanak; mások pedig pont ilyenkor érik el teljesítőképességük csúcsát. Figyeld meg, a szervezeted milyen mozgásra, meditációra reagál leginkább a különböző fázisokban, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból.

A születésed ideje nagyon különleges dolgot árul el a személyiségedről

Önismeret

Nem érdekel
Elolvasom

Szuper egy jelenség


Biztos neked is feltűnt már, hogy vannak olyan időszakok, amikor a hold a szokottnál is fényesebbnek és nagyobbnak tűnik. Ezt a jelenséget nevezzük szuperholdnak, amit Richard Nolle asztrológus alkotott 1979-ben, és általában tizenhárom havonta fordul elő. Hogy hiszel-e a fenti hatásokban, persze csak rajtad áll. Azonban a természet felé nyitottság, és a testedben zajló folyamatokra való odafigyelés nem árt.


vannak, akikre a júniusi telihold még nagyobb hatással van...

Galéria / 4 kép

Így befolyásolja az alábbi 4 csillagjegyet a júniusi telihold

Megnézem a galériát

JOY magazin, 2018/2

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

november 23

kos 03.21 - 04.19

Van valaki a környezetedben, aki kissé túlmisztifikálja kettőtök...

bika 04.20 - 05.20

Szüntelenül azon fáradozol, hogy másoknak megfelelj, ezt azonban...

ikrek 05.21 - 06.21

Túlságosan félsz a változástól, nem nagyon szeretsz a...

rák 06.22 - 07.22

A kelletténél többet foglalkozol a múltban történt dolgokkal,...

oroszlán 07.23 - 08.22

Bár nem minden a saját terveid szerint alakul,...

szűz 08.23 - 09.22

Hozzád rendkívül közel álló személyek kapcsolata került válságba...

mérleg 09.23 - 10.22

Más hibájából fakadóan kerülsz kellemetlen helyzetbe, ami meglehetősen...

skorpió 10.23 - 11.21

Csak sodródsz az árral, gyorsan visz a víz,...

nyilas 11.22 - 12.21

Számodra különösen fontos az, hogy amennyiben valakinek ígérsz...

bak 12.22 - 01.19

Egy ismerősöd mindenáron próbál rábeszélni valamire, amiben első...

vízöntő 01.20 - 02.18

Nehezen fogadod el a tényt, ha valami nem...

halak 02.19 - 03.20

Rendkívül felbosszant valaki, aki próbál téged befeketíteni csak...

Elolvasom végigMegnézem
Kép

Gigi Hadid ezzel máris elkényezteti újszülött kislányát

Gigi Hadid anyaként már teljesen másként éli meg az ünnepi időszakot!

Kép

Végre! Lencsevégre kapták titokzatos szerelmével Emma Watsont

A közeli ismerősök információi szerint már egy éve tart kapcsolatuk!

Kép

Ritka pillanat: Heidi Klum megmutatta, milyen nagyok lettek a gyerekei

Heidi Klum nem tartozik az átlagos édesanyák közé, hiszen 47 évesen tökéletesebben néz ki, mint a legtöbb 20 éves, valamint fiatal férjével sem fogja magát vissza a közösségi oldalain.

Kép

Pokorny Lia: „Valódivá kezdhetnénk válni, valódi örömökkel és valódi célokkal”

Mintha barátnők lennénk, olyan közvetlenül és őszintén mesél magáról és a világról. Egy másfajta boldogságról, amelynek a küszöbén állunk. Arról, hogyan tesz rendet a járvány hatására az életében. A színésznő, aki 2020. november 24-én az online Éva Psziché Est vendége lesz, beavat a félelem és a nyugalom, az egyedüllét és a kiteljesedés titkaiba.

Kép

Van az a pénz! John Travolta karácsonyi reklámban égeti magát

John Travolta egy bank reklámjában? Ezt is megértük...

Kép

Kapaszkodjatok meg! Kiadják Alan Rickman 25 éven keresztül írt naplóit

Mindenki Perselus Pitonja, a Golden Globe- és BAFTA-díjas színész, Alan Rickman négy évvel ezelőtt, 2016-ban hunyt el...naplói nyilvánosságra hozása rajongói számára órisái hír!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem