Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Nem kopogtat a gólya? Kerülj szinkronba a ciklusoddal!

menstruáció,hormon,meddőség,fogamzásgátlás,hormonmentes,természet,nő

október 19

kos 03.21 - 04.19

Igyekszel titkolni mások előtt az aggályaidat valamivel kapcsolatban,...

bika 04.20 - 05.20

Hajlamos vagy arra, hogy csak azért, mert valaki...

ikrek 05.21 - 06.21

Nagy lépésre szántad el magad, most jött el...

rák 06.22 - 07.22

Valaki a környezetedben olyasmivel presszionál, amihez abszolút nem...

oroszlán 07.23 - 08.22

Régóta várod a visszaigazolást valamivel kapcsolatban, s most...

szűz 08.23 - 09.22

Szüntelenül és fáradhatatlanul azon dolgozol, hogy valakin segíts,...

mérleg 09.23 - 10.22

Mielőtt józan ész és gondolkodás nélkül cselekednél, ülj...

skorpió 10.23 - 11.21

Ne stresszelj azokkal az ügyekkel kapcsolatban, amelyekben nem...

nyilas 11.22 - 12.21

Egészen idáig vártál a megfelelő alkalomra ahhoz, hogy...

bak 12.22 - 01.19

Túl sok energiát fektetsz egy olyan dologba, amiről...

vízöntő 01.20 - 02.18

Túl sok impulzus ért az elmúlt napokban, s...

halak 02.19 - 03.20

A mai nap akad egy kellemetlen helyzet, amelyen...

Elolvasom végigMegnézem
Facebook
Twitter
Pinterest
Rengeteg oka lehet annak, ha nem érkezik meg a várt gyerekáldás, ezek egyike a hormonális zavarok. Lazaridisz Georgina női hormonegyensúly tanácsadóként és termékenységtudat oktatóként mutat egy teljesen természetes módszert arra, hogyan kerülhetsz harmóniába a ciklusoddal, és ez hogyan segíthet a nőgyógyászati panaszaidon.

Gina, a Health What Else termékenységtudat-program megálmodója, maga is sokat küzdött menstruációs fájdalmakkal, tehát jól ismeri az érzést, ami hónapról hónapra a nők jelentős részének megkeseríti az életét. Emellett 18 évesen fogamzásgátló tablettát írt fel az nőgyógyásza mindenféle előzetes kivizsgálás nélkül, pedig azt epilepsziásként nem is szedhette volna. Ahogy teltek az évek, úgy kezdett el az érdeklődése is a hormonmentes fogamzásgátlás felé fordulni. Egyre többet tanult erről, mára pedig egy itthon egyedülálló, komplex módszert dolgozott ki, melyet női hormonegyensúly tanácsadóként és termékenységtudat oktatóként és fitnesz instruktorként, valamint Természetes Családtervezés oktatóként kamatoztat, és segít vendégeinek elérni és megtartani a női lét harmóniáját.

Lazaridisz Georgina,Health What Else,hormonszinkronizáció
forrás: Szentgyörgyváry Rebeka
Gina szerint a menstruációs ciklusunk az életünk minden területére kihat, ezért mindenképpen figyelnünk kell rá

Hogyan kerültél kapcsolatba a hormonszinkronizációval, miért kezdtél ez iránt érdeklődni?

Nagyon régre nyúlik vissza, és egymásba fonódtak a dolgok. Nagyon fájdalmas menstruációm volt, emellett epilepsziával is küzdöttem, amikor először megjött, ez pedig fontos a későbbiek tekintetében, mellette pedig egy jó 10-15 kilóval is több voltam, mint most. Persze ettem is rendesen, hogy úgy nézzek ki... Így teltek a tiniéveim. Aztán 18 évesen lett először barátom, akkor kezdtem el fogamzásgátló gyógyszert szedni, melytől nagyon durva pánikrohamaim lettek, depresszióssá váltam, Xanaxot is szedtem. De akkor persze senki sem gondolta volna, hogy ez a tablettától van... Utólag kiderült, hogy az epilepszia miatt nekem nem is szabadott volna gyógyszert szednem. Emellett párhuzamosan volt egy nagyon durva éheztetős időszakom, jól le is fogytam. Szóval elég sok mindenen keresztülmentem, mire idáig eljutottam. Az évek alatt a mozgás az életem része lett, sikerült megtalálnom az arany középutat is, de még mindig ott volt egy zavaró tényező: a fogamzásgátló tabletta. Felmerült bennem, hogy ideje lenne letenni. Elmentem egy neves talpmasszőrhöz, aki elmondta, hogy olyan a méhem, mintha menopauzás lenne. Ez akkora sokk volt, akkora bűntudatot keltett bennem, hogy többé nem mentem vissza hozzá. Viszont elkezdtem megoldást keresni, hogy milyen alternatív lehetőségeim vannak, mivel szeretem, ha minden az irányításaim alatt van.

Minden területen ennyire tudatos vagy?

Nagyon! Tehát az, hogy lemondok a gyógyszerről, és véletlenül teherbe esek, számomra kizárt dolog volt, a rémálmaim netovábbja. Az első kapcsolatomba is úgy vágtam bele annak idején, hogy már egy hónapja tablettát szedtem. Tehát a véletleneknek nem adtam esélyt. Viszont itthon még mindig a hormonális fogamzásgátlókat „erőltetik”, sokan nem is tudják, hogy létezik alternatíva, ami pontosan olyan megbízható, mint a gyógyszer.

Te hogyan találtál rá?

Álmatlan éjszakák után, hajnal kettő tájékában találtam rá egy termékenységfigyelő monitorra, amiről korábban még nem hallottam és eleinte szkeptikusan álltam hozzá. Emellett fitnesz instruktorként többeknek segítettem a környezetemben életmódot váltani, lefogyni, rengetegen tőlem kértek étkezési tanácsot. Így ez a két dolog kezdett szépen összefonódni. Nem tudom, hogy hol volt az a pont, amikor azt mondta, hogy akkor én ezt a kettőt ötvözni fogom, ez csak úgy jött magától. Azóta folyamatosan képzem magam, külföldi konferenciákra járok, rengeteget olvasok a témában, és nagyjából két éve létrehoztam a Health What Else honlapot is, melyen összefoglalva megtalálhatóak a szolgáltatásaim, másfél éve volt az első vendégem. Emellett a Semmelweis orvostudományi Egyetemen tartok termékenységtudat tanfolyamot is, melyre bárki jelentkezhet, akit érdekel, hogyan kerülhet egyensúlyba a ciklusával.

Mesélj egy kicsit arról, hogy ez a hormonegyensúly mit is takar? Hogyan és miben tud segíteni ez a nőkön?

Kettő fő témám van: az egyik a termékenységtudat-módszer, amikor tulajdonképpen a ciklusunk figyelésével a termékenységünket szabályozzuk. Ez egy 99,4%-os Pearl Indexes fogamzásgátlási módszer, mely során felismerjük a termékenységi ablakunkat, és így – amikor azon kívül vagyunk együtt a párunkkal – gyakorlatilag 0,6% az esélye a teherbeesésnek. Ezt a babát tervezők is használhatják, hiszen az ovulációs tesztekkel ellentétben ezzel a módszerrel akár 5 napra is növelhető a termékeny napok száma, ami növeli az esélyt a sikeres fogantatásnak. Konkrétan 5-7-szer magasabb a fogantatási ráta, ha ezt a módszert használják a párok. Ugyanis rengetegszer azért nem jön a gólya – még akkor sem, amikor nem lenne szervi, egészségügyi akadálya ennek – mert nem jókor élnek házaséletet. A ciklusunknak csak bizonyos napjain vagyunk fogamzóképesek, és ha azt elhalasztjuk, akkor hiába várjuk a csodát. A másik oldalról pedig ez egy nagyon hatékony fogamzásgátló módszer, szóval ki mire szeretné használni.

A másik pillér a különböző problémák: PCOS, aknék, fájdalmas menstruáció, PMS. Az ezekkel hozzám fordulókat életmódbeli és funkcionális étkezési tanácsokkal látom el.

Az étkezésünkkel mennyire hatékonyan lehet befolyásolni ezeket a problémákat?

Iszonyatosan jó eredményeket érünk el. Nincsen olyan vendégem, akinek nem javult volna az állapota. A hormonális aknéra nagyjából három hónap kell, mire látható az eredmény, viszont az életmódváltásnak köszönhetően látványos a javulás, és nem is fog visszatérni, mint mondjuk az agresszív gyógyszerek, vagy külső kezelések után. Sokszor sírnak a vendégeim, amikor látják, mennyire kitisztult a bőrük, és én is velük sírok. De ezek az örömkönnyek.

Az étkezés és mozgás mellett velük is figyelteted a ciklusukat?

Igen, a 12 hetes életmódprogramomon részt vevő hölgyekkel is vezettetek ciklusnaplót. Viszont számukra elsősorban nem a fogamzásgátlás vagy a babatervezés miatt. Hanem azért, mert én abból egészségügyi és hormonális jeleket tudok kiolvasni. Mondok egy példát: ha a ciklus első felében konstansan 36 fok alatt van az alaphőnk, akkor majdnem biztosan pajzsmirigy-alulműködést jelez. Ez pedig azt jelenti, hogy akkor nem kell 2-3 havonta vérvételre mennie, mert a ciklusnaplóból nyomon lehet követni a változást. De például a progeszteronhiányt is láthatjuk, mert akkor 10 napnál rövidebb a ciklus második fele. Azt kell megértenünk, hogy a menstruációs ciklusunk a testünk vetülete. Ezt figyelni nem nagy ördöngösség. A honlapomról ingyenesen letölthető egy tízoldalas munkafüzet, aminek segítségével bárki elkezdheti figyelni saját magát. Ha pedig többet szeretne tudni róla, akkor ott vagyok én.

Mi az a Pearl-index? Ez a szám azt mutatja meg, hogy az adott fogamzásgátló-módszer használata mellett a nők hány százalékánál volt sikertelen a teherbeesés 1 éven belül. Tehát egy 99%-os Pearl-indexű módszer esetén ez azt jelenti, hogy 100 nőből 1 év alatt csupán 1 esett teherbe, a többi 99 sikeresen védekezett. Értelemszerűen minél magasabb ez a szám, annál hatékonyabb az adott fogamzásgátló. Fontos tudni, hogy nincsen 100%-os védelmet nyújtó módszer!

A leghatékonyabb módszerek:
-hormonális fogamzásgátló tabletta (99.4%)
-hormonális hüvelygyűrű (99.4%)
-Termékenységtudat Tanfolyam (99.4%)

Ha te is szereted a kényelmet viszont szeretsz csinos is lenni a „nehéz napokon” és azokon kívül is, akkor lapozd fel a galériánkat csinos topogókért!

Galéria / 6 kép

Kényelmes magas sarkú cipők, 2019

Megnézem a galériát

Ha érdekel az anyaság, a nőiesség megélése és a meddőség témája, a legújabb lapszámunkban további érdekességeket találsz!

Kiss Ramóna,Joy,január,Február,meddőség,anyuka,tavasz
forrás: JOY magazin

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

október 19

kos 03.21 - 04.19

Végre megtalálod azt a személyt, akivel közös az...

bika 04.20 - 05.20

Annyira magabiztos vagy egy bizonyos dologgal kapcsolatban, hogy...

ikrek 05.21 - 06.21

A hét első napján leszállt a rózsaszín köd,...

rák 06.22 - 07.22

Akad valaki a környezetedben, akivel egyszerűen semmiben nem...

oroszlán 07.23 - 08.22

Nagyon zavar egy bizonyos dolog, nem tudsz tőle...

szűz 08.23 - 09.22

Noha körülötted mindenki kételkedik abban, amit kigondoltál, s...

mérleg 09.23 - 10.22

Bár a környezeted régóta ösztönöz arra, hogy egy...

skorpió 10.23 - 11.21

Olyan feladatot sikerül időre teljesítened, ami különösen fontos...

nyilas 11.22 - 12.21

Olyan feladatot vállaltál magadra, amit mostanra megbántál, hisz...

bak 12.22 - 01.19

Olyasmivel foglalkozol, amihez tulajdonképpen nem sok közöd van,...

vízöntő 01.20 - 02.18

A sok bizonytalanság olyannyira frusztrál, hogy kezdesz emiatt...

halak 02.19 - 03.20

Váratlan helyzetben hirtelen kell döntést hoznod, ráadásul úgy,...

Elolvasom végigMegnézem
Kép

JLo még edzőruhában is sokkal dögösebb mindenkinél

Aki díva, az minden helyzetben díva - erre Jennifer Lopez az élő bizonyíték. A világsztárról vőlegénye, Alex Rodriguez készített videót edzés közben, amire mi csak annyit tudunk mondani: HŰHA!

Kép

Kirstie Alley élete sokat változott a 90-es évek óta: emiatt hallani róla egyre ritkábban

Nicsak, ki beszél, Kettőn áll a vásár, Szegény embert az Amish húzza; ezeket a filmeket anno mindenki látta legalább ezerszer, de a főszereplő színésznő élete mégsem alakult tervek szerint.

Kép

Ezer éve nem láttuk őket! Új fotón a Született feleségek jóképű ikrei

A mai napig az egyik legnépszerűbb sorozat a Született feleségek, pedig már 8 éve véget ért az utolsó évad. Lynette és Tom "ikrei" pedig már 23 évesek!

Kép

Keanu Reeves és Alexandra Grant szerelme kicsit sem enyhült - Forró csókot váltottak a fotósok előtt

Keanu Reeves óriási meglepetést okozott tavaly novemberben, amikor hivatalosan is felvállalta kapcsolatát Alexandra Grant művésszel.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem