Azért hasznosak a zöldségek a szorongás kezelésében, mert tele vannak rosttal és a rostban gazdag ételek lassan bomlanak le a szervezetben, ami segít a vércukorszint ingadozás elkerülésében és jóllakottság érzését eredményezi. Tanulmányok kimutatták, hogy ha a vércukorszint megugrik és aztán hirtelen csökken, az energiaszint ingadozásán túl a szorongás növekedését is okozhatja. Magas rosttartalmú zöldségek: brokkoli, zeller, céklafélék, fehérrépa, cukkini, káposzta, fejes saláta, fokhagyma, karfiol, paprika, paradicsom, póréhagyma, retek, sárgarépa, spárga, spenót, uborka, vöröshagyma, zöldbab, kelbimbó, petrezselyemlevél.
Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van
Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.