1
/
5

forrás: Getty Images
Gombás-babos hajdina
Hozzávalók:
25 dkg hajdina
40 dkg vesebab
50 dkg barna csiperke gomba
1 nagy vöröshagyma
2 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
kis csokor petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
ízlés szerint borsikafű és oregánó
Elkészítés:
A hajdinát kiválogatjuk és átmossuk. Ezután kevés olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd felöntjük 4 dl vízzel és addig főzzük fedő alatt, amíg puha nem lesz. Eközben apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát és kevés olajon egy másik edényben üvegesre pároljuk. A megtisztított gombákat felaprítjuk és a megpárolt hagymához adjuk. Öntsük le a babról a levét és az is mehet a gomba után, így pirítjuk tovább pár percig. Ha szárazbabot használunk, mindenképp áztassuk be előző este! Szűrjük le a kész hajdinát és mehet a gombás-babos keverékünkhöz a fűszerekkel együtt. Főzd még pár percig, locsold meg olívaolajjal és kész is.
Hozzávalók:
25 dkg hajdina
40 dkg vesebab
50 dkg barna csiperke gomba
1 nagy vöröshagyma
2 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
kis csokor petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
ízlés szerint borsikafű és oregánó
Elkészítés:
A hajdinát kiválogatjuk és átmossuk. Ezután kevés olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd felöntjük 4 dl vízzel és addig főzzük fedő alatt, amíg puha nem lesz. Eközben apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát és kevés olajon egy másik edényben üvegesre pároljuk. A megtisztított gombákat felaprítjuk és a megpárolt hagymához adjuk. Öntsük le a babról a levét és az is mehet a gomba után, így pirítjuk tovább pár percig. Ha szárazbabot használunk, mindenképp áztassuk be előző este! Szűrjük le a kész hajdinát és mehet a gombás-babos keverékünkhöz a fűszerekkel együtt. Főzd még pár percig, locsold meg olívaolajjal és kész is.
1
/
5