Hozzávalók:
1/3 bögre szójaszósz
1/3 bögre ananászlé
1/3 bögre méz
2 evőkanál reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tetszőleges csirke fűszerkeverék
2 evőkanál szezámolaj
500 gramm csirkemell
2 fej brokkoli
2 bögre edamame bab
4 bögre rizs
Az ananászos salsához:
2 bögre kockára vágott ananász
1 darab jalapeno, felvágva
¼ bögre friss petrezselyem, felvágva
1 darab lime vagy citrom leve
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.2. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, az ananászlevet, a mézet, a gyömbért, a fokhagymát és a szezámolajat.
3. Szeletelt fel a csirkét és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsi egyik felépre, a másik oldalra kerüljön a brokkoli és a bab. Ízesítsd az egészet sóval és borssal, majd locsold meg a csirkét a szósz egyik felével. A zöldséget locsold meg szezámolajjal.
4. Süsd 15-20 percen keresztül, amíg a csirke meg nem puhul.
5. A maradék szószt tedd fel forralni 3-5 percre, míg be nem sűrűsödik.
6. Készítsd el az ananász salsát is: keverd össze a hozzávalókat.
7. Porciózd az ételt, a csirkét pedig öntsd nyakon egy kis szósszal. Egy hétig elállnak az adagok a hűtőben.
Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról
Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.
5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.