Evés közben a hasnyálmirigy inzulint termel. Ha cukrot viszünk be a szervezetbe (vagy bármilyen szénhidrátot), megnő az inzulinszint. Az inzulinnak az a dolga, hogy a kajában található cukrot az agyba és az izomsejtekbe szállítsa és azt üzemanyaggá alakítsa át. Az inzulin szabályozza a vércukorszintet, és ha cukrot eszel, több inzulinra van szükség ahhoz, hogy ne emelkedjen meg túkságosan. Ha valaki túl sok cukrot eszik, folyamatosan magas maradhat az inzulinszintje.
Lehetséges, hogy azért nem megy le a hasam, mert túl sok cukrot eszem? Gyakori kérdések a cukorfogyasztásról
A cukor igazi ősellenség - halljuk évek óta. Ma már ezernyi altermatíva áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy édesebbé tegyük az ételeinket, és szép számmal használjuk is őket. De tényleg ez a jó döntés? A Runner's World magazin írása.Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról
Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.
5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.