Nagy súlyos edzés
Az ördög a részletekben rejlik. A könnyű súlyzókkal végzett erősítő edzés hasznos, azonban például a gépeken végrehajtott gyakorlatok és a túlságosan nehéz súlyokkal való edzés már kevésbé. Ezek hatására ugyanis könnyebben lesérülhetsz, ráadásul a túl nagy izomtömeg le is lassít futás közben.
„A túlzásba vitt erősítő edzés (testépítés), aminek következtében a megnövekedett izomtömeg lelassíthat, valamint a merev izmok mozgatása nehézkesebb, sérülésveszélye fokozottabb, míg a rugalmas, laza izomzat ideális esetben képes elnyelni azt az erőhatást, ami minden egyes futólépés becsapódáskor éri a testet.” - mondta Szántó Nelli, a runnersworld.hu szakértője.
Keresztedzést végeznél? Kerüld el a következő variációkat!
Tabatázni kemény dolog: ha eddig kimaradt, most itt az idő kipróbálni! Brutálisan erősít, fejleszti az állóképességet, és rengeteg kalóriát elégethetsz vele. És ami még szuper benne, az az, hogy nem kell hozzá 60 perc! Feljeszd magad, kezdj el Tabatázni!Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról
Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.
5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.