Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kifutók a színfalak mögül

Kifutók a színfalak mögül
A nap cikke

Napi horoszkóp április 29.: az Ikreknek éles helyzetben kell feltalálniuk magukat, a Skorpióknak motivációra van szükségük a feladataik elvégzéséhez

A hét első napja is számos izgalmat tartogat számodra, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak

A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Olvasd el!

Ez a 3 vitamin veszélyes is lehet, ha túl sokat veszel be belőle: hányást és még belső vérzést is okozhat

Bizony, nem árt óvatosan bánni velük!

Olvasd el!

3 csillagjegy, aki akkor is randizik valakivel, ha az házas: így nagyobb számukra a kihívás

Ez a három csillagjegy akkor sem hátrál meg, ha a kiszemeltje házas. Nézd meg, kik ők!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Facebook
Twitter
Pinterest
Vajon hány ember kell ahhoz, hogy egy modell a kifutóra léphessen?

Hamarosan újra kezdetét veszi a haute couture divathét Párizsban, így arra gondoltunk, eloszlatunk egy újabb tévhitet, miszerint annyiból áll egy bemutató, hogy a modellek felkapják a ruhákat, kisminkelik őket, pördülnek kettőt, majd kényelmesen eltaxiznak a következő show-ra. A probléma már ott kezdődik, hogy a show-k közvetlenül egymás után jönnek és persze véletlenül sem ugyanazon a környéken, ráadásul a modelleken kívül gyakran a stábnak is tovább kell rohannia. A backstage-ben az idő mindig kevés, ám a tömeg annál nagyobb, így minimum fél órás csúszással mindenhol kell számolni. Ugyan a mai bejegyzésben csak közvetlenül a bemutatót megelőző eéőkészületekről fogunk beszélni, nem szabad elfelejteni, hogy az átlagosan 10 perces show-kat legalább fél évig tart összerakni és megszervezni, a casting directorok modellkutatásától kezdve a zene és koreorgáfia megkomponálásán át egészen a ruhák elkészítéséig.

Kép
Kép

Hogy a legelején kezdjük, biztosan te is láttad már backstage vagy street style képeken, hogy a sminkes székében ülve vagy a bemutatóról kifelé menet a modellek mindig a telefonukba merülnek. Ez azért van így, mert folyamatos kapcsolatban vannak az adott városban található modellügynökségük bookereivel, akiktől minden támogatást és részletes információt megkapnak a munkáról. Például mikor és hova kell aznap castingra, fittingre menni, megkapta-e az áhított show-t és hogyan oldja meg, hogy odaérjen a következőre is szinte egy időben. A kliensek sosem közvetlenül a modelleknek adják át az információkat, ugyanis az ügynökök azok, akik mindent megszerveznek. A legelső pont tehát kapásból legalább 2 ember, akire folyamatosan szükség van a bemutatók alatt. Ők azok, akik gyakran hajnalba nyúlóan dolgoznak azon, hogy a legfrissebb beosztást időben átadják a lányoknak.

Kép

Az első helyszíni csapat a beauty team lesz, vagyis a smink- és a hajszekció, ami legalább kétszer 7-10 embert jelent. Sminkesek, fodrászok, manikűrösök, pedikűrösök és persze azok, akik airbrush technikával fújkálják vagy ecsettel alapozzák le a lányok kezét és lábát, hogy egyenletes színük legyen, jobban mutasson az összhatás a képeken. Általában van egy vezető sminkes és fodrász, aki alatt több ember dolgozik a csapatban, amelynek létszáma attól függ, hogy mennyire vad a koncepció és mennyi idő maradt rá. A világ leghíresebb vezető sminkmestere, Pat McGrath nem egyesével sminkeli a modelleket, tehát a gondosan összeválogatott csapattal az előre lepróbált készülődés kezdetén újra átvesznek pontosan mindent az egyik lányon bemutatva, a végén pedig körbejár, hogy minden tökéletes-e. Fontos, hogy a bemutatókon sosem a modellek szépségének kiemelése a cél, hanem a tervező által megálmodott hangulat átadása.

Kép
Kép
Kép

A következő a ruhákért és a kiegészítőkért felelős stáb. A modellek sosem ülnek be a tervezők méregdrága ruháiban a sminkszékbe, ezért feltétlenül kellenek öltöztetők, akik a szépítkezés után úgy adják rájuk a ruhát, hogy se a haj, se a smink, se a körömlakk, se maga a ruha ne sérüljön. Persze nem ez az egyetlen indok, amiért szükség van fejenként legalább 2 öltöztetőre, hiszen adott időpontban a sor előre megadott helyére kell állítani a modellt kifutóra készen. A lányok szettjeit és annak sorrendjét a show stylistjától kapja meg a vezető öltöztető, az alá tartozó csapat pedig a megadott fényképeket szigorúan követve tartja be az utasításokat és jelent azokról. Mindössze talán 15 másodpercük van, hogy a 10 perces bemutató közepén outfitet váltsanak a megadott sorszám szerint tökéletes anyageséssel, szóval amíg az egyik a szoknyával bíbelődik, a másik a dzsekit és a kiegészítőket pakolja.

Kép
Kép
Kép

Ha belesel a színfalak mögé, két fontos szervező is biztosan lesz majd, aki óriási headsettel a fején rohangál a lányok körül és állandóan beszél. Az egyik a show producere, aki tulajdonképpen fél évig szervezte a 10 perces bemutatót, a másik pedig a model caller, aki az idő és a sorrend betartásáért felel. Legtöbbször a backstage-ből a kifutóra vezető fal előtt áll és név szerint szólítja a lányokat az indulásra. Velük nyilván nem lesz annyi idejük beszélgetni, mint mondjuk a sminkessel, de nélkülük biztosan káoszba fulladna az egész rendezvény. Természetesen mindkét szervezőnek van asszisztense is, aki például számon tartja, hogy melyik lánynak van kész a sminkje, ki mehet a hajba, esetleg öltözni.


Kép
Kép

Végül, de nem utolsósorban a legkisebb láncszem, akitől összeáll a gépezet: a rohangálós mindenes. Az eddig felsorolt összes embernek vannak mindenesei, akik különböző dolgokat biztosítanak a backstage-ben, akár a váratlan utolsó pillanatokban is. Például, hogy mindenkinél legyen telefon vagy walkie talkie az állandó kapcsolat érdekében, és arról is gondoskodnak, hogy a modellek ne felejtsenek el enni, s legyen elég víz. Segítenek elpakolni a ruhákat, odaviszik a kellékeket, vagy akár figyelmeztetnek, ha valaki megszegi a fotózási tilalmat, esetleg kirohannak valamiért a boltba.


Kép

Minden egyes apró feladatra van ember, és persze minden backstage-ben akadnak látogatók plusz sztárvendégek is, így tevődik hát össze az az óriási tömeg, amelyet a képeken látsz. Vannak olyanok is, akiket kihagytunk: az összes említett folyamatot végig megörökíti a fotósok tömkelege. A modellek minden pillanatát lesik már a színfalak mögött is, természetesen az öltöztetés kivételével. Külön a sminkről, külön a hajról, külön a ruháról, az ékszerekről, a kiegészítőkről legalább 10 szögből és beállításból kelleni fog nekik és gyakran magának a márkának is kép egyedül, majd csoportosan is. Emellett sokszor komplett stábok jelentenek a backstage-ből TV-k, online csatornák számára, akár élőben is.

Olvasd el ezt is!
Kép
Kép

Dokumentálás nélkül ki sem léphetsz a kifutóra, ahol tovább fényképez körübelül a képen látható mennyiségű fotós, aki a kifutó végén vár. Ahogyan lejössz a kifutóról, egészen addig fotóznak, amíg be nem szállsz a taxiba. Talán nem is gondoltad volna, hogy ekkora gépezet kell egy pár perces bemutatóhoz. Nem is csoda, hogy mindenki feszített munkatempóban kívánja elérni a lehető legtökéletesebbet, ráadásul a lehető legrövidebb időn belül.
Kép: 15


Kép
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Eddig azt hitted, hogy lehetetlen őket beszerezni? Elhoztuk neked a TikTok legfelkapottabb sminktermékeit!

Selena Gomez márkájáról álmodozol már egy ideje? Most pár kattintással a tiéd lehetnek a legmenőbb termékek!

Kép

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Kép

A rajongók aggódnak: Justin Bieber nyilvánosan tört ki zokogásban - FOTÓ

A rajongói kommentek százezrei záporoztak Justin Bieber szelfije alá, ami valóban aggodalomra adhat okot, hiszen egyértelműen sírt.

Kép

Napi horoszkóp április 29.: az Ikreknek éles helyzetben kell feltalálniuk magukat, a Skorpióknak motivációra van szükségük a feladataik elvégzéséhez

A hét első napja is számos izgalmat tartogat számodra, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Felszolgálók kitáltaltak: Ezek a sztárok adják a legtöbb és a legkevesebb borravalót

Az, hogy valakinek a bőre alatt is pénz van, még nem jelenti azt, hogy szívesen is ad belőle másoknak.