Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Szakember témájú cikkek

Kép

Borderline személyiségzavarral él a párod? Ezt éli át nap mint nap - így segíthetsz neki

Egy borderline-nal való kapcsolatot a mélység és a magasság jellemzi: ami jó, az nagyon jó, ami rossz, az pedig szinte elviselhetetlenül rossz. De mit él meg a párod közben, mi okozza az állandó hullámvasutazást?

Kép

Mik azok a pszeudó érzések, és hogyan vezethetnek téged is félre?

Honnan lehet tudni, hogy éppen a valódi érzéseinket kommunikáljuk, és nem egy álérzelmet, amivel csak mellébeszélünk, és félrevisszük a kommunikációnkat? Erre figyelj!

Kép

Mit jelent a hasadt személyiség, és hogyan nehezítheti meg az életet? Erről ismerheted fel, ha gond van

A hasadt személyiséget nem feltétlen úgy kell elképzelni, ahogy a filmekben látod, de az biztos, hogy a disszociatív személyiségzavar komoly probléma, és orvosi kezelést igényel!

Kép

Miért lesz valaki kényszeres? Ha téged is érint az OCD, ezt teheted ellene

Habár Monk, a flúgos nyomozó kényszeres viselkedése kívülről vicces, de amikor valaki OCD-vel él, komoly kihívásokat állít saját maga elé nap mint nap. Ha te is hatszor ellenőrzöd, hogy bezártad-e az ajtót, vagy a polcon csak párhuzamosan állhatnak a könyvek, akkor te is érintett lehetsz.

Kép

Van kiút? Szívfacsaró, miért maradnak sokan benne egy bántalmazó kapcsolatban

Sokszor hiába tudjuk, hogy egy kapcsolat nem jó nekünk, mégsem tudunk szabadulni. De miért ragaszkodunk akkor is, ha fáj?

Kép

Saját magad ellensége vagy? Innen tudhatod, hogy az önszabotázs gátol a céljaid elérésében

Volt már úgy, hogy amint kezdett jól alakulni a kapcsolatod, azonnal olyasmit teszel, amivel garantáltan sikerült elűznöd magad mellől, és magad sem érted, hogy miért? Hogyan ismerheted fel az önszabotázst és mit tehetsz ellene, mielőtt még késő?

Kép

A plasztikai műtétek segíthetenek a lelki egészségünkön is? Szakértők válaszoltak a legkényesebb kérdésekre

A különböző szépészeti beavatkozások reneszánszukat élik, de még manapság is rengeteg előítélet és félreértés veszi körül azokat, akik igénybe veszik a plasztikai sebészt. Tényleg a külsőnk rabjaivá váltunk vagy a szike segíthet a lelki egészségünkön is?

Kép

Téged is neggingelt a pasid? Ismerd fel a bókba csomagolt bántást

A randi-trendek időről időre változnak, mióta pedig a flörtölés átkerült a virtuális térbe, azóta még több új fogalommal ismerkedünk meg (helló, ghosting!). A felek ráadásul egyre kevesebb bűntudatot éreznek, ha nem úgy bánnak egymással, ahogy azt a saját maguk által kreált álombuborékban elképzeltek egyszer. Egy trend viszont már régen jelen van körülöttünk, még ha a jelenségnek eddig nem is tulajdonítottunk egy külön fogalmat, ez pedig nem más, mint a negging...

Kép

A színlelés megváltoztathatja az életünket? Egy új kutatás lenyűgöző dologra világított rá

Nem lesz hirtelen több millió a bankszámládon, ha gazdagnak tetteted magad, de még csak élsportoló sem leszel, ha edzőcuccban lősz néhány jól sikerült fotót az Instádra. Mégis létezik néhány hack, amivel önmagad jobb verziójává válhatsz.

Kép

Hogyan lesznek betarthatóak az újévi fogadalmak - segít a pszichológus

Ha nem készülünk fel rá módszeresen, ha nem bontjuk le konkrét cselekvési tervre a hőn áhított célhoz vezető utat, a változás régmúltba nyúló rituáléjához kötött újévi fogadalomból jó eséllyel semmi nem valósul meg. Egy friss kutatás eredményei is egybecsengenek a pszichológus véleményével: a fogadalomból számos esetben csak a fogadkozás marad.

Kép

Legjobb wellness tippek híres emberek táplálkozási szakértőjétől

Kimberly Snyder ügyféllistáján olyan hollywoodi hírességek szerepelnek, mint Reese Witherspoon, Drew Barrymore vagy Channing Tatum. És most már te is ellesheted a trükkjeiket!

Kép

7 jel, hogy tapasztalatlan szakember készítette el a szempilládat

Ki ne szeretne gyönyörűséges szempillákat, igéző tekintetet? Persze, hogy mindenki! Az azonban nem mindegy, hogyan dolgozik a szakember, akire rábízod magad!

Kép

Minden ortopédus óva int az alábbi 3 papucstól: mutatjuk, mit viselj helyettük

A szakorvosok nem a divat, hanem az egészség szempontjából közelítik meg az alábbi lábbeliket.

Kép

Kihagyhatod a reggeli arcmosást - egy szakember elárulja, miért

Bármi történjék, nálad szentírás a reggeli arcmosás - még ha pontosan nem is tudod, miért? Egy bőrgyógyász nemrég elárulta, melyik az a helyzet, amikor még jót is teszel a bőröddel, ha nem mosol reggel arcot!