Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Mit jelent a hasadt személyiség, és hogyan nehezítheti meg az életet? Erről ismerheted fel, ha gond van

Mit jelent a hasadt személyiség, és hogyan nehezítheti meg az életet? Erről ismerheted fel, ha gond van
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

5 trendi lapos talpú cipő, amire a sztárok lecserélték a magas sarkút

Ezeket a cipőtrendeket kedvelik a sztárok a tavaszi-nyári időszakban.

Facebook
Twitter
Pinterest
A hasadt személyiséget nem feltétlen úgy kell elképzelni, ahogy a filmekben látod, de az biztos, hogy a disszociatív személyiségzavar komoly probléma, és orvosi kezelést igényel!

A hasadt személyiség olyan állapot, amikor valaki két vagy több különböző személyiséggel, identitással rendelkezik egy időben. Kifejezetten összetett jelenség, ami nemcsak arra van hatással, aki ezzel a pszichés zavarral él, hanem a környezetére is.

Különböző szerepek és viselkedésmódok

A hasadt személyiség jellemzően gyerekkorban alakul ki egy feldolgozhatatlan trauma hatására, aminek során a személyiségből lehasad egy (vagy több) rész. A lehasadásnak, azaz a disszociációnak az a célja, hogy egy saját világot hozzon létre, ami élhető az adott személy számára. Ezzel egyidőben megmarad az a személyiségrész is, ami emlékszik a történtekre, de kisebb-nagyobb részben lesz csak átjárás köztük. A személyiségrészek külön emlékezettel rendelkezhetnek, és az is előfordulhat, hogy az egyik személyiségrész tudatában van a többinek, de az is, hogy az egyik nem tud a másikról. A személyiségrészek rendszerint eltérőek egymástól, akár más bőrszínnel, korral, képességgel, betegségtudattal is rendelkezhetnek, és attól függően lesznek aktívak, hogy éppen milyen trigger hatások érik a beteget. A hasadt személyiségű emberek rendszerint nehezen definiálják azt, hogy milyenek is valójában, mivel nincs egy összefüggő személyiségük. Gyakori az emlékezetkiesés és a fejfájás is. Az identitászavar nehézzé teszi az önmagukkal való azonosulást, a folyamatos belső konfliktusok pedig a környezetet sem hagyják érintetlenül, mivel egy hasadt személyiség kiszámíthatatlan. Nem lehet tudni, hogy mikor, mire és hogyan fog reagálni, így alkalmazkodni sem lehet hozzá.

Hogyan ismerhetjük fel a hasadt személyiséget?

Az állandóan változó, kiszámíthatatlan viselkedés már figyelmeztető jel lehet. Ha valakinek a viselkedésén nem tudsz kiigazodni, és többször tűnt már úgy, hogy az egyik pillanatban még egy teljesen más emberrel beszéltél, mint az azt követőben, akkor ott komolyabb gond lehet egy szimpla hangulatingadozásnál. Nem törvényszerű, hogy a személyiségrészeknek külön nevük van, de más lehet a szókincsük, a reakciójuk, és az, ahogyan megnyilvánulnak. A védelmező, a kétségbeesett gyerek és a depresszív is gyakran jelenik meg alszemélyiségként. Fontos kiemelni, hogy a hasadt személyiség egy komplex pszichológiai állapot, aminek a diagnózisához szakember szükséges. Pusztán a viselkedés alapján, laikusként nem lehet senkire sem azt mondani, hogy hasadt személyiség. A hasadt személyiséget okozó traumákra nem mindig derül fény, és a betegség csak ritkán gyógyítható teljesen. A kezelési folyamat hosszú, és a személyiségrészek nem mindig integrálhatók. A terápia során ilyenkor arra fókuszálnak, hogy a személyiséget nem építő személyiségrészeket csendesebbé tegyék, és a személyiségrészek között harmónia alakuljon ki.

Felfedeznéd a saját személyiséged? Kattints a galériánkra!

Galéria / 12 kép

Te mit rajzolgatsz unalmadban? Ezt árulja el a személyiségedről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!