Jön a szezonja, az agyadnak, immunrendszerednek és szívednek is jót tesz - melyik gyümölcsről van szó?
Szerencsére változatosan el lehet készíteni - de frissen, vagy maximum csokiba mártva a legjobb!
Forrás: Brooke Lark / unsplash
Szerencsére változatosan el lehet készíteni - de frissen, vagy maximum csokiba mártva a legjobb!
Neked is azt szajkózták folyton, hogy egyél több zöldséget és gyümölcsöt? És hogy a héjukban van a vitamin? Ha eddig mégis maximum az almáét etted meg, érdemes a répa, krumpli vagy paszternák héját is kipróbálnod, hiszen amellett, hogy egészségesek, még finomak is.
Végre itt van az igazán friss gyümölcsök szezonja: érik az eper, a meggy, a cseresznye, jön a málna - csak úgy dúskálunk a vitaminokban. De vajon ezekből korlátlan mennyiséget ehetünk? Mennyi az annyi? A dietetikus megadja a választ!
Ugye ti is rengetegszer hallottátok már, hogy nyers gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani nemcsak egészséges, de egyenesen kötelező is lenne? Tele vannak különböző vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ráadásul sok folyadék és rost is van bennük, ami mind segíti emésztőrendszeretek működését.