Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

6 hazugság, amit a férfiak előszeretettel mondanak, pedig nem gondolják komolyan

6 hazugság, amit a férfiak előszeretettel mondanak, pedig nem gondolják komolyan
A nap cikke

Napi horoszkóp április 29.: az Ikreknek éles helyzetben kell feltalálniuk magukat, a Skorpióknak motivációra van szükségük a feladataik elvégzéséhez

A hét első napja is számos izgalmat tartogat számodra, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Olvasd el!

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Olvasd el!

Ez a 3 vitamin veszélyes is lehet, ha túl sokat veszel be belőle: hányást és még belső vérzést is okozhat

Bizony, nem árt óvatosan bánni velük!

Olvasd el!

A rajongók aggódnak: Justin Bieber nyilvánosan tört ki zokogásban - FOTÓ

A rajongói kommentek százezrei záporoztak Justin Bieber szelfije alá, ami valóban aggodalomra adhat okot, hiszen egyértelműen sírt.

Olvasd el!

Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak

A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Facebook
Twitter
Pinterest
Mást mond, mint amit gondol? Ezekről hazudnak a legtöbbet a férfiak – azt is elmondjuk, hogy miért!

Kisebb-nagyobb ferdítései mindenkinek vannak, és tény, vannak olyan dolgok, amikről mi, nők füllentünk inkább, és vannak, amikről inkább a férfiak – persze, vannak közös metszéspontok is. Fontos hozzátennünk, hogy nem a hibáztatás a célunk, sokkal inkább az, hogy könnyebben megértsd, bizonyos helyzetekben miért nem feltétlen az igazságot hallod.

Az érzéseikről

Az, hogy egy férfi az érzéseiről beszéljen, legalább annyira ritka, mint az a bizonyos fehér holló. Ennek persze, megvan az oka: a társadalom a férfiak részéről kevésbé tartja elfogadhatónak, ha érzelmesnek látja őket – és ez akkor is igaz, ha egyre több nő fejezi ki az ezzel ellentétes igényét.

Sara Stanizai, pszichoterapeuta szerint a férfiaknak különösen nehéz sebezhetőnek mutatkozni a férfierőre helyezett kulturális hangsúly miatt. Egy férfi ritkán fogja elmondani azt, ha valami nyomasztja, hiszen nem erre szocializálták. A szakértő hozzáteszi, hogy a férfiak gyakran úgy érzik, hogy kötelességük maguknak megoldani a problémáikat. Ha pedig a gondjaik miatt nem érzik jól magukat, azt is magukban tartják, mert nem szeretnék ezzel terhelni a másikat, és nem utolsó sorban nem akarnak erőtlennek, hozzá nem értőnek tűnni.

A szexuális teljesítményükről

„Rengeteg 65 év alatti férfi él merevedési zavarral, de sokan közülük maguk előtt sem ismerik be a nyilvánvalót” – mondta Dudley Danoff, Los Angeles-i urológus, majd folytatja:

„Gyakran ezek a férfiak valamilyen más okból bejönnek a rendelőbe, majd mellékesen információt kérnek a merevedési zavarról, és annak kezelési lehetőségeiről.”

Ez a fajta elbagatellizálás azonban sajnos, nem „csak” az ágyban nyújtott teljesítményt érinti: betegségek kapcsán is hajlamosak legyinteni, és az orvost messzire elkerülni. Ezek hátterében pedig leggyakrabban szintén az erőről alkotott kép és az annak való megfelelés áll.

A hibáikról

Senki sem szeret csalódást okozni, de az esetleges hibák, kudarcok olyasvalamik a férfiaknál, amiket mindenáron el akarnak kerülni, ha pedig megtörtént, akkor a legjobb, ha ki sem derül - szerintük. David J. Ley klinikai pszichológus szerint:

„A férfiak gyakran aggódnak amiatt, hogy elveszítik a környezetük tiszteletét. Azt akarják, hogy értékeljék őket, hogy kompetensnek tartsák őket, így attól félnek, hogy ha fény derülne a hibákra, akkor az elutasítással és megszégyenüléssel járna.”

A fantáziáikról

Tracey Cox brit kapcsolati szakértő szerint sok férfi nem meri elmondani a fantáziái a párjánakt, mert fél, hogy feldühíti, vagy elrettenti a másikat. A szakértő hozzáteszi, hogy ez ugyanúgy előfordulhat a nőknél is, de „ami a képzeletben történik, az mindenkinek a saját dolga”, így nem feltétlen kell ebből problémát csinálni. Persze, ha képesek vagytok őszintén megosztani egymással a vágyaitokat, az tovább mélyítheti a kettőtök közötti kapcsolatot.

A depresszív állapotról

„A férfiak kevésbé teszik magukat sebezhetővé, mint a nők” – mondja Will Courtenay, pszichoterapeuta. A depressziós férfiak nagyobb valószínűséggel próbálják meggyőzni magukat és a környezetüket arról, hogy jól vannak, miközben folyamatos tagadásban élnek a valós lelkiállapotukkal kapcsolatban.

Egy másik ok, amiért a férfiak számára nehéz felismerni vagy beismerni, hogy depressziójuk van, az az, hogy tüneteik eltérhetnek a megszokottól: azaz nem feltétlen a társasági élet elhanyagolás és a konstans szomorúság a tünet. Van, amikor a helyezhez képest az aránytalan düh és indulatosság az, ami jelzi a problémát.

A korábbi kapcsolataikról

Egy brit társkereső oldal 2000 ember megkérdezésével végzett közvélemény-kutatást, aminek során a férfiak 44 százaléka nyilatkozott úgy, hogy korábbi kapcsolataiban hazudott partnereinek megcsalásról. Miért? A válasz egyszerű: nem akarták elriasztani az új, alakuló szerelmet. Sajnos, ez az a fajta hazugság, amely már a kezdet kezdetén alááshatja a bizalmat, és végül akár tönkre is teheti a kapcsolatot.

Ha szívesen olvasnál még párkapcsolati tanácsokról, akkor katt a galériára!

Galéria / 5 kép

Az igazán erős nő tudja, hogy mindezt megérdemli egy kapcsolatban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

A nézők szerint ezek a legrosszabbak! Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép

7 frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép

Nosztalgiázzunk! Így néznek ki most a Barátok közt régi szereplői

Hihetetlen, hogy 26 éve indult a sorozat, ahogy az is, hogy már 3 év telt el az utolsó epizód óta.

Kép

A 10 legbrutálisabb halál a Harry Potter-filmekben

Bár J.K. Rowling történetének végén a jó győzött a rossz, azaz Voldemort felett, sajnos ezért súlyos árat kellett fizetnie Harry Potternek és barátainak.

Kép

10 káliumban gazdag étel, amivel szíved egészségét támogatod: a banánnál is hatásosabbak!

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép

Eddig azt hitted, hogy lehetetlen őket beszerezni? Elhoztuk neked a TikTok legfelkapottabb sminktermékeit!

Selena Gomez márkájáról álmodozol már egy ideje? Most pár kattintással a tiéd lehetnek a legmenőbb termékek!