Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Párok, akik külön szobában alszanak az otthonukban állítják, ez boldogságuk titka

Párok, akik külön szobában alszanak az otthonukban állítják, ez boldogságuk titka

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Megtaláltuk Tóth Andi hasonmását: egy külföldi táncos a kiköpött mása

Mi mindenre jó a közösségi média.

Olvasd el!

Hollywood történetének 10 legelhibázottabb castingdöntése

Avagy mikor a színész teszi tönkre az amúgy sikerre ítélt filmet.

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Facebook
Twitter
Pinterest
Vannak, akik szerint kapcsolatgyilkos lehet, ha a partnerek nem osztoznak az ágyukon, mások pedig úgy látják, éppen ez tarthatja életben a romantikát hosszútávon. Egy dolog viszont nem is lehet kérdés, méghozzá az, hogy ez a döntés kizárólag arra a két emberre tartozik, aki meghozza azt.

A digitális tartalomkészítő Siobhan és a webfejlesztő Jamie egy évig távkapcsolatban éltek, mielőtt összeköltöztek volna Kanadában, így nem készülhettek fel igazán arra, hogy az eltérő munkabeosztásuk és az alvási szokásaik rövid időn belül feszültséget okozhatnak a közös otthonukban, azaz a hálószobájukban. Sőt, az állandó kialvatlanságuk még a kommunikációt is megnehezítette számukra napközben. Végül úgy döntöttek, bár nagyon szeretik a lefekvés előtt együtt töltött pillanataikat, mégis inkább külön szobában alszanak a továbbiakban – a románcuk jövőjének érdekében.

Az én ágyam, az én váram

Amikor megtalálták az ideális két hálószobás lakást maguknak, eleinte pár estét töltöttek külön, hogy megszokhassák az új felállást és mindig becsekkoltak a másiknál. Siobhan és Jamie azt mondja, semmit nem változtatott a kapcsolatukon a tény, hogy nem együtt alszanak és ugyanolyan elkötelezettek egymást iránt, mint korábban – csak az egyéni (alvás)igényeiket is prioritásként kezelik. Siobhan egy TikTok videót is készített arról, hogyan mentette meg a románcukat a „szétköltözésük” éjszakánként és a vallomása óta a #separaterooms az egyik legnézettebb hashtag a közösségi oldalon: egyre többen vannak azok, akik hasonló véleményen vannak, mint Siobhan és Jamie.

Egyedül könnyebb?

A terapeuták szerint minden párra másképpen hat, amennyiben nem osztoznak a hálószobájukon, ám kétségtelen, hogy mindannyian mélyebben alszunk külső stimulánsok nélkül – vagyis egyedül. A szakértők úgy látják, a szétválás hatására mindannyian zavartalanul kialakíthatjuk a saját alvási rutinunkat, ezáltal a napi beosztásunkat is szabadabban készíthetjük el, illetve mi magunk választhatjuk ki milyen környezetben szeretnénk nyugovóra térni és azt is eldönthetjük, mikor van szükségünk külön töltött időre. De hiába tűnik ideálisnak ez a megoldás sokaknak, számtalan kritika érheti azokat, akik szembemennek a társadalmi normákkal. A pszichológusok ilyenkor azt tanácsolják, hogy mások véleménye helyett fókuszáljanak a saját szükségleteikre és ne aggódjanak amiatt, ha valakinek ellenérzései támadnak az életvitelük miatt.

A puding próbája az evés

Honnan tudhatod, hogy a te románcodban is két hálószobára lenne-e szükség?

A válasz egyszerű: Próbáld ki! Tölts egy estét külön a partnereddel, reggel pedig beszélgessetek a tapasztalataitokról az elmúlt éjszakával kapcsolatban. Ha továbbra is érdekesnek tartod ezt a megközelítést, akkor teszteljétek azt egy hétig. Nem baj, ha kicsit furcsán, szokatlanul érzed magad közben, hiszen egy új szokás kialakítása ezzel járhat.

Olvastad már?

Galéria / 8 kép

A 8 legrosszabb dolog, amit egy párkapcsolatban mondhatsz

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Kép

Puskás-Dallos Peti igazi stíluskirály: megmutatta a tavasz legtrendibb ruhadarabját

Azonnal látnod kell, hogy miben lépett a vörös szőnyegre!

Kép

5 dolog, ami egy kamasz agyában történik: minden szülőnek tudnia kéne

A kamaszagy egészen másképpen működik, mint a felnőtteké, ezért nem érdemes elvárni tőlük, hogy éretten viselkedjenek.