Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 tipp, hogy gyorsan megszabadulj a szorongástól

Europress
5 tipp, hogy gyorsan megszabadulj a szorongástól
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Percek kérdése, és máris jobban leszel!

1. Ismerd be, hogy félsz!

A „ne gondolj rá!” taktika esélytelen – derült ki a híres 1987-es „fehér medve” kísérletből. Ennek során arra kérték a résztvevőket, hogy még véletlenül se gondoljanak fehér medvékre.

Természetesen folyton beugrott nekik a fehér medvék képe, pedig amúgy nem túl gyakran agyalnának ilyeneken… Szóval ismerd be, hogy most éppen negatív érzéseid vannak, és attól máris jobb lesz!

Olvasd el ezt is!


2. Gondold újra a valószínűtlen képeket!

A szorongás egyik sajátossága, hogy szürreális és katasztrofális dolgok jutnak eszedbe, melyektől aztán iszonyatosan retteghetsz.

Ha például felmegy a pulzusod, mert szerinted dadogásrohamot fogsz kapni a nyilvános szerepléskor, inkább mondd magadnak, hogy oké, talán bakizhatsz egyet-kettőt, de abból sincs semmi probléma.


3. Lassítsd le a tested!

A szorongás fizikai tünetei önmagukban is további félelemre adnak okot. Elvégre ki szeret kalapáló szívvel, izzadó tenyérrel és kavargó gyomorral mutatkozni? Ilyenkor csinálj valamit, ami fizikailag jólesik! Sétálj, relaxálj, jógázz vagy akár kocogj egyet.


4. Maradj a jelenben!

Tudatosítsd magadban, hogy itt és most létezel, nem pedig a múltban vagy a jövőben. Amikor lecsap rád a szorongás, minden segít, ami leköti a figyelmed. Kezdj el magadban szóláncozni, indíts el egy számsorozatot, vagy akár állj neki a körülötted lévő tárgyakat jó alaposan megfigyelni.


5. Szánj időt az aggodalomra!

Minden idők legfurcsább ötletének tűnhet, hogy iktass be napi 30 perc szorongási időt, amikor kedvedre dilemmázhatsz a dolgokon.

A Psychotherapy and Psychosomatics című szaklapban megjelent 2011-es kutatás szerint ez segít, hogy máskor ne támadjanak ilyen gondolataid. Hamarosan pedig azt a félórát sem tudod majd ilyenekkel kitölteni…


Neked van valami bevált tipped szorongás ellen?

Ilyen szemöldök illik az arcformádhoz

A legjobb sztárszemöldököket vettük sorra, hogy kiderítsük, vajon kinek milyen fazon áll a legjobban.

15 ötlet, ami feldobja a nappalidat

Ezekkel a praktikus tanácsokkal bátran belevághatsz a nappalid újrafazonírozásába!

12 ex-sztárpár elmeséli, hogyan lehet a válás után is békében nevelni a közös gyerekeket

Ha valamiben, abban egyetértenek, hogy a dráma a filmvászonra való.

Miért mondj NEMET a kutyás társkeresőre

Óriási felháborodást váltott ki az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában bemutatkozó új kutyás „szolgáltatás”, mely érthetetlen és felfoghatatlan módon teljesen szembemegy a felelős kutyatartás alapvető szabályaival és elfogadott normáival.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!