Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

6 gyógyszer nélküli megoldás fejfájás ellen

Europress
6 gyógyszer nélküli megoldás fejfájás ellen
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem hagyjuk, hogy a kínzó fejfájás tönkretegye a napodat!

1. Nyújtás

A nyak- és a hátizmok nyújtása hozzájárul a vérkeringés helyreállításához, amivel máris megelőzheted vagy enyhítheted a kellemetlen panaszokat. Semmi bonyolult gyakorlatra ne gondolj: egyszerű fej- és vállkörzéssel, valamint a fejed oldalra biccentésével máris sokat teszel a fejfájás ellen.

Olvasd el ezt is!


2. Aerob mozgás

Az aerob mozgásformák – köztük a sétával, a biciklizéssel és az úszással – ugyancsak serkentheted a vérkeringésedet, hogy megelőzd a fejfájás leggyakoribb okát, az átmeneti oxigénhiányt. Napi 20 perc ráadásul erősíti a szívedet és az ereidet!


3. Meditáció

Bármilyen meditációs technika segít a mentális és az izmok szintjén is megjelenő feszültség oldásában. A tudósok eddig a vipasszana módszert vizsgálták a leginkább, amiről sikerült is bebizonyítani, hogy csökkenti a migrénes rohamok gyakoriságát, illetve intenzitását.

Olvasd el ezt is!


4. Jóga

A Headache című szakfolyóiratban megjelent eredmények alapján már három hónapnyi jógázás után csillapodnak a fejfájásos tünetek, ráadásul csökken a szorongás mértéke. A hatást szervezett jógaórák látogatásakor, illetve önálló gyakorlás eredményeképpen is meg lehetett figyelni.


5. Relaxáció

Vegyél egy mély lélegzetet, tudatosan lazítsd el a válladat, és képzeld el, ahogy a feszültség a kifújt levegővel együtt távozik belőled! Szakértők egy 90 fős vizsgálat során mutatták ki, hogy a relaxáció nemcsak a fejfájást enyhíti, hanem az alvás minőségét is javítja. Próbáld ki a progresszív fajtát vagy az autogén tréninget!

Olvasd el ezt is!


6. Hideg vagy meleg borogatás

Válaszd azt, amelyik éppen jólesik – vagy alkalmazd mindkettőt egy hideg-meleg vizes váltózuhanyos hajmosás kereteiben! A homlokodat érő hőhatás ugyanis az agyburok hőmérsékletének befolyásolásával máris ellazítja az ereket, és véget vet a lüktetésnek.


Neked van valami tuti tipped fejfájás ellen?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!