Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Tönkreteheti a fogaidat a sztárok szokása

Europress
Tönkreteheti a fogaidat a sztárok szokása
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Jennifer Aniston és Gwyneth Paltrow is erre esküszik, pedig szörnyen árt a fogaknak.

A színésznők méregtelenítő diétájának és fogyókúrájának újabban elmaradhatatlan kelléke szokott lenni az ébredés után – vagy akár naponta többször – is elkortyolt citromos meleg víz.

A trendi frissítő azonban nemcsak, hogy kellemetlen élményt nyújt az ízlelőbimbóknak, de szakértők szerint még a fogakat is súlyosan károsítja.

Olvasd el ezt is!

Rajongói állítják, hogy a citromos víz segít megtisztítani a májat a méreganyagoktól, felpörgeti az anyagcserét, hozzájárul a fogyáshoz, ráadásul még a gyomrot is nyugtatja.

Ezzel szemben viszont annyi a bizonyítható tény, hogy az erősen savas kémhatású folyadék roncsolja a fogzománcot, ráadásul már rövid távon is elszíneződést okoz.

Damien Walmsley, a Brit Fogorvosok Társaságának tudományos tanácsadója elmondta, hogy minél savasabb egy ital, annál jobban árt a fogaknak.

„A citromlé pH értéke 2 és 3 között van, tehát erősen savas. A víz hőmérséklete ezt még fel is erősítheti, mivel magasabb hőfokon erőteljesebb az erózió. Azt is tudjuk, hogy ez a fajta károsodás napjainkban egyre gyakoribb” – összegezte a doktor.

A saverózió mértékét egyébként jelentősen csökkentheted, ha szívószállal iszod a divatos nedűdet.


Te szereted a citromos vizet?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!