Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

"Nem vagyok introvertált, de extrovertált sem!" - Tudd meg, vajon te is introvertált extrovertált vagy-e!

"Nem vagyok introvertált, de extrovertált sem!" - Tudd meg, vajon te is introvertált extrovertált vagy-e!
Facebook
Twitter
Pinterest
Pontosan tudod, mi jellemzi az introvertált és az extrovertált személyiségtípusokat, de igazából egyik csapatba sem csekkolnád be magad? Akkor előfordulhat, hogy ebben a cikkben magadra ismersz majd.

A személyiségtesztek többnyire két csoportba sorolják az embereket: az egyiket a visszafogottnak és csendesnek elkönyvelt introvertáltak, a másikat pedig a társaságkedvelőnek és harsánynak tartott extrovertáltak alkotják. Persze tényleg vannak, akikre tökéletesen igazak a fenti megállapítások, azonban elég sokan akadnak olyanok is, akik úgy érzik, mintha ezek a jellemzések egyáltalán nem festenének róluk reális képet. A legfrissebb kutatások egyre azt bizonyítják, hogy az emberek többsége valójában introvertált és extrovertált személyiségjegyeket is hordoz magában, vagyis tulajdonképpen a kettő kombinációját testesítik meg. (A szakemberek azt mondják, mindannyian ambivertáltak vagyunk bizonyos fokig.) Így született meg az introvertált extrovertált fogalma is.

Mindkettő, de egyik sem?

Az introvertált extrovertált olyasvalaki, aki a spektrum extrovertált oldalán helyezkedik el, de vannak introvertált hajlamai is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezt a típust feltölti, ha más emberek közelében lehet – de kizárólag akkor, ha csak egy rövid ideig tartózkodik a társaságukban. Amennyiben viszont túl sokáig húzódik a közösségi programja, könnyedén kimerítheti őt a másokkal való interakció – na meg az ingerek sokasága. Ilyenkor kizárólag egyedüllétről álmodozik, mert azáltal újra energikussá válhat, tehát ezekben a szituációkban felerősödik az introvertált oldala.

Kíváncsi vagy, hogy te is az introvertált extrovertáltak táborát erősíted-e? Nos, amennyiben igennel felelsz a következő kérdésekre, te is közéjük tartozol.

  • Élvezed, ha bulizni járhatsz és szívesen részt veszel társasági eseményeken, de időről időre szinte felszívódsz a barátaid elől, hogy „kipihenhesd” a közösségi programjaidat?
  • A munkahelyeden gyakran rád bízzák egy projekt irányítását, mert fantasztikusan teljesítesz vezetőként, ám amint meg akarják dicsérni a teljesítményedet, zavarba jössz? Egyfolytában lekicsinyled a szerepedet egy szakmai sikerben és inkább a csapatodra tereled a szót?
  • A barátaid és a rokonaid azt mondják, face to face szuper beszélgetőpartner vagy, mert maximálisan figyelsz rájuk és megpróbálsz mindig érdemben hozzászólni az adott témához, online azonban lehetetlen küldetés téged elérni, mert nem válaszolsz a hívásaikra és az üzeneteikre?
  • Kérdés nélkül segítesz másoknak, de ha neked lenne szükséged támogatásra, azt képtelen vagy elfogadni?

Így válhatsz boldog introvertált extrovertálttá!

A tesztünk olvasása közben végig helyeslően bólogattál? Akkor nincs más dolgod, mint hogy elfogadd a saját komplexitásodat. Ne érezz bűntudatot azért, ha alig pár órával az érkezésed után már távozni is szeretnél a legjobb barátnőd születésnapi partijáról. Ne hasonlítgasd magad másokhoz és önmagad korábbi verziójához sem, hiszen a személyiségünk életünk végéig folyamatosan változhat. Régen te voltál a buli lelke, mára viszont szíved szerint lemondanád a legtöbb meghívást? Ne erőltess magadra semmilyen szerepet sem: tarts gyakran önreflexiót és gondold át alaposan, mi lenne a legkomfortosabb számodra a mostani élethelyzetedben. És ami a legfontosabb: ismerd fel, mi az, ami aktuálisan felpörgetheti az energiaszintedet! Ha ez egy szólóban töltött este a kedvenc sorozatod mellett az, amiről álmodozol, akkor tedd azt - méghozzá lelkiismeret-furdalás nélkül. Ugyanis te vagy az egyetlen ember, aki tudhatja, mire van szükséged.

Ezt is olvasd el!

Galéria / 31 kép

Hányadikán születtél? Ezt fedi fel a személyiségedről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

10 tetoválás, ami hatalmas 'red flag' - menekülj, ha látod

Az, hogy valaki milyen tetoválást varrat magára, személyes preferencia, de lehet, hogy nem ártana jobban átgondolni a dolgot?

Kép

Tabuk nélkül: Borbély Alexandra őszintén mesélt arról, hogyan birkózik meg az anyaság nehézségeivel

A gyönyörű színésznő és férje, Nagy Ervin ikrei, Elza és Franciska tavaly október 12-én jöttek a világra, akikről Alexandra nemrég egy kérdezz-felelekben mesélt bővebben, akárcsak magáról az anyaságról és a mindennapjairól.

Kép

Két év alatt 200 milliót kerestem OnlyFans modellként: elárulom, mi a siker ára

A neve elhallgatását kérő OnlyFans modell története elképesztő. A megszólalót a továbbiakban nevezzük Elaina-nak.

Kép

A kannibalizmussal vádolt Armie Hammer után exfelesége is megszólalt: „Ő volt a legrosszabb”

Korábban még nem adott interjút Elizabeth Chambers, most viszont megtörte a csendet.

Kép

Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt

Talán eddig azt hitted, ez a kellemetlen, „cikis” dolog csak téged érint, de ez nem így van.