Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

"Pont ott vagyunk, ahol lennünk kell."- interjú a BSW zenekarral

BSW

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Szókimondó, merész, humoros, és még sorolhatnánk a végtelenségig azokat a jelzőket, amelyekkel le lehetne írni a BSW kéttagú rapcsapatát. A srácok már több mint 15 éve vannak jelen a magyar zeneipar legjobbjai között, amit hullámvölgyek és törések nélkül értek el.

Számukra a rap nemcsak önkifejezés, hanem művészet és szabadság is, amit az egyre növekvő követőtáboruk szeretete csak még értékesebbé tett számukra. A velük készült interjúban az indulásukról és még sok más izgalmas dologról faggattuk őket.

Nem túlzás, hogy a legismertebb rapzenekarok, bandák közé tartoztok, de hogyan sikerült idáig eljutni?

Ha nagyon vissza akarunk menni az időben, akkor 2006 óta létezik az együttes, csak akkor még Beerseewalk (Bír-szívók) néven voltunk ismertek. 2010-ben, az első lemezünk után már az underground körökben ismertek lettünk, de a nagy áttörést a 2013-as Rapstar hozta meg, ami gyakorlatilag megalapozta a hírnevünket, és azt is, hogy hivatásszerűen is a zene lett az életünk. 2017-ben alapítottuk meg az élőzenekart, ami egy nagy szintlépés volt a BSW történetében.

A rap, a hip-hop műfaja elsősorban a 90-es és 2000-es években élte fénykorát, ti is akkor szerettetek bele?

Azokban az időkben inkább egyfajta szubkultúra volt, ma viszont minden műfajban ott található. A pop, a rock és az elektronikus zenében is. Talán úgy is lehetne fogalmazni, hogy adaptálódott a világgal. Tulajdonképpen ma a mainstream rap a legnépszerűbb műfaj.

Nagy változáson ment keresztül a rap, amit ti nagyszerűen vettetek. Mi az, amitől szerintetek máig nem tud kimenni a divatból?

Mindig képes megújulni, változni. Egy igazi evolúciós fejlődésen ment keresztül, tehát az alaparégi, de a stílus mindig új és új, ami pedig egy új közönséget is bevonz. Nem lehet összehasonlítani a 10 évvel ezelőtti és a mostani rapet, de mégis tudjuk, hogy
a műfaj maga ugyanaz.

Igen erős egységet alkottok. De talán ezt nem is lehet másképp csinálni. Hogyan írnátok le a kapcsolatotokat?

A BSW-vel egyidős a barátságunk, vagyis már 15 éve boldogítjuk egymás mindennapjait. Mindketten úgy gondoljuk, hogy a zene adta a kapcsolatunk pályáját, és ahogy a stílusunk, úgy változtunk együtt mi is.

Pedig pont az ilyen pillanatoknál mennek el egymás mellett az emberek.

De mi úgy mentünk végig ezen a 15 éven, ahogy a másik. Szerencsések vagyunk, mert nekünk nagyon jól működik együtt a kettő, ami az évek alatt tovább nőtt, így a közös vállalkozás és üzlet is szerves részét képezi a barátságunknak.

Több mint egy évtizednyi zenéléssel a hátatok mögött mi volt a legnagyobb tanulság vagy tapasztalás, amivel gazdagodtatok?

Nagy elvünk lett az elmúlt években, hogy a görcsös ragaszkodás helyett inkább esélyt adunk valami olyannak, amit az adott szintünkhöz tartunk megfelelőnek vagy méltónak. Élvezzük, amit csinálunk, nem akarunk megfelelni senkinek, csak magunknak. Sosem adunk mások véleményére, az ösztöneinkre hallgatva hozzuk meg a számunkra legjobb döntést, ami eddig mindig bejött.

Kikaparni a siker első magját mindig nehéz, most viszont befutott együttesként hogy érzitek? Ott tartotok, ahol akartok?

Bármilyen nagyképűen is fog hangzani: megkerülhetetlenek vagyunk a magyar zeneiparban. Amit eddig lehetett, azt elértük, és mindezt annak köszönhetően, hogy csak a saját és egymás véleményére támaszkodtunk. Sosem szerettük a majmolást, és azt, ha valami másnál működő dolgot teszünk a magunkévá, mert az már nem azt adja vissza, és nem az születik belőle, amit először elképzeltünk. Pont ott vagyunk, ahol lennünk kell, és reméljük, ugyanezt fogjuk tudni mondani neked 10 év múlva is.

Mi a helyzet a jövővel, ha már így szóba hoztátok? Mit tartogat 2022?

Mi ennél sokkal nagyobb távlatokban gondolkodunk, főleg amiatt, mert még soha ilyen nagy pezsgés nem vette körül a BSW-t. Rengeteg új dalt írtunk, amiket nyárig szeretnénk megjelentetni. Jövőre egy teljesen új show-val szeretnénk indulni a következő fesztiválszezonban, ami nemcsak az új számokat jelenti, hanem a vizuális és fénytechnológiát, illetve a koncertélményt is.

A teljes interjút keressétek a JOY Magazin decemberi számában!

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Ezért tesz rosszat a bőrödnek, ha mindennap zuhanyzol

Mindennap zuhanyzol és szerinted ez teljesen rendben van, sőt, másoktól is elvárható? Van egy rossz hírünk!

Kép

Az ókori görög és római nők élete egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben

Talán mégsem volt olyan jó buli ókori görög vagy római nőnek lenni, nem?

Kép

A vasárnapi alvásnak fontosabb szerepe van, mint gondolnád

Szinte utálod a vasárnapot, annyira nyomaszt, hogy másnap már hétfő? Itt a megoldás!

Kép

Miért telik gyorsabban az idő, ahogy öregszünk? Tudományos válasz van rá!

Gyerekként olyan, mintha egy év egy évezred lenne, majd felnövünk és hirtelen elkezd rohanni az idő. Mi erre a tudományos magyarázat? Most megtudhatod!