Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Szeretnél több könyvet elolvasni, de nincs időd? Az alábbi trükkel garantáltan menni fog

Szeretnél több könyvet elolvasni, de nincs időd? Az alábbi trükkel garantáltan menni fog
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem baj, ha csak hetente pár órára tudsz bekuckózni egy könyvvel, akkor is hosszú lehet az olvasmánylistád az év végére. Feltéve, ha betartasz néhány aranyszabályt!

Mindig csodálkozva (és kicsit értetlenül) figyeled azokat, akik évente akár több mint száz könyvet elolvasnak és el sem tudod képzelni, hogyan csinálják? Hiába szeretsz elmerülni egy regényben, úgy érzed, a teendőid, a kötelezettségeid és a találkozóid mellett ez a program neked egyszerűen soha nem fér bele az életedbe? Örülnél neki, ha elleshetnéd az általad irigyelt könyvmolyok trükkjeit és pár hétre szívesen helyet cserélhetnél velük?

Máris elárulunk egy titkot: ők éppen olyan elfoglaltak és egyáltalán nincs több idejük az irodalomra sem. Az olvasmánylistájuk nem azért hosszabb az év végére, mint a tied, mert minél több órát kiszakíthatnak a napjaikból a könyveikre, hanem azért, mert alaposan megválogatják, pontosan melyik kötetet is vegyék a kezükbe legközelebb. A következő trükkök pedig téged is megtanítanak arra, hogyan választhatod ki jól az olvasnivalóidat!

Tudd, mit akarsz!

Bár sokan szívesen kalandozunk a műfajok között, azért lássuk be, mindannyiunknak megvannak a maga kedvencei és ez természetesen meghatározza azt, hogy mit olvasunk igazán szívesen. Imádod a romantikus regényeket, esetleg a young adult irodalom vonz? A válasz máris a segítségedre lehet a könyvesboltokban, de nem árt, ha még konkrétabban megfogalmazod, pontosan milyen típusú művek tetszenek, különben alaposan félrenyúlhatsz akár egy érdekesnek tűnő borítóval és fülszöveggel is. Melyik szerelmes kötet fogott meg a leginkább? Az, amelyikben minkét szereplő szemszögéből megismerhetted a történetet? Szuper, akkor ehhez hasonló könyveket kell keresned a polcokon. Sőt, így már azt is egyszerűbben eldöntheted, hogy melyik könyvvel vesd bele magad mondjuk a thrillerek világába. Igen, egy olyannal, amiben nem csak egy narrátor meséli a sztorit. Kutass azon kötetek után, amelyek megfelelnek az általad körbeírt paramétereknek!

Inspirálódj, de ne kövess mindenáron másokat!

Nem árt, ha bekövetsz néhány bookstagrammert az Instagramon, ráadásul TikTokon is egyre több könyvmoly mesél az olvasmányélményeiről, illetve leleplezik a kiadók várható újdonságait is. (Csekkold a profiljukat! Ők is imádták a Harry Pottert, mint te és szinte ugyanazt gondoljátok Az éhezők viadala-sorozatról? Már kattinthatsz is a follow gombra az adatlapján.) Ha megtalálod azokat, akiknek hasonló az érdeklődési köre a tiédhez, tőlük is begyűjthetsz pár ajánlást az olvasmánylistádra. De érdemes figyelned a kedvenc szerzőidet is: ha magával ragadtak a műveik, akkor valószínűleg azok is tetszeni fognak, amiket ők javasolnak a követőiknek – még akkor is, ha más írta azokat.

Még valami! SOHA ne kényszerítsd magad arra, hogy elolvass valamit csak azért, mert éppen mindenki erről beszél és posztol. Amennyiben sosem követted a királyi család életét, miért is vennéd meg Harry herceg memoárját, a Tartalékot? Persze megteheted, de így aligha tűnik majd csábító programnak az, hogy munka után olvass pár órát. Ha nem igazán foglalkoztat, milyen is lehet Diana két fiának a kapcsolata, érthető, ha a szabadidődben inkább a telefonod és a Netflix után nyúlsz. Ne válts jegyet a hype vonatra csak azért, mert úgy érzed, kimaradhatsz valamiből, különben csak egy kötelezettségnek éled meg az olvasást. Azokból pedig már így is van elég, nem igaz?

Tedd félre azt, ami nem érdekel!

Még valami: bátran tedd félre azokat a könyveket, amelyek nem ragadtak magukkal az első hatvan oldal elolvasása után! A szakértők azt mondják, ennyi lapszám alatt dőlhet el, hogy szeretni fogunk-e egy művet. (Fontos, ezen a mennyiségen együltő helyedben kell átrágnod magad! Ne csalj!) Nem tudtál belemerülni a történetbe, vagy kifejezetten unszimpatikusaknak tartod a szereplők? Abszolút nem érdekel, ki volt a gyilkos, esetleg már ki is találtad? Akkor nyugodtan vedd kézbe a következőt, egy olyat, amit tényleg élvezhetsz! Ne pazarold az idődet arra, ami nem is köti le a figyelmed és ne hagyd, hogy elveszítsd a lendületedet az olvasásban egy számodra közömbös mű miatt. Add oda az egyik barátnődet, könnyen lehet, hogy ő viszont imádni fogja!

Kép
forrás: Pexels/Yaroslav Shuraev

És ezt olvastad már?

Galéria / 8 kép

Mit olvasnak ők? Sztárok és kedvenc könyvük

Megnézem a galériát

Forrás: The Everygirl

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

4 jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a szomszédod leskelődik utánad

Egy rossz szomszédnál nincs borzalmasabb; hát még ha titkon folyamatosan megfigyel téged!

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép

A csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!