Ezzel a kávéval igazán jól indul minden reggel!
Hozzávalók:1 adag presszókávé
1,5 dl tej
2 evőkanál sóskaramellszirup
Elkészítés:1. A sóskaramella szószt ma már nagyon könnyen beszerezhetjük az élelmiszerboltok polcairól, azonban a saját konyhánkban is elkészíthetjük.
125 g kristálycukrot felfűzünk 6 evőkanál vízzel. Kavargatás nélkül, lassú tűzön a cukor 15 perc alatt karamellizálódik. A karamellt 1,5 deciliter tejszínnel felöntjük, egy kávéskanál tengeri sóval, 1 teáskanál vanília kivonattal ízesítjük. Ez a szitup a hűtőben tárolvan akár 2 hétig is eláll.
2. Lefőzünk egy presszókávét.
3. Felmelegítünk 1,5 dl tejet. Ha van otthon tejhabosítónk, azt is bevethetjük.
4. Egy pohár aljára 3 evőkanálnyi szirupot teszünk, erre jön a kávé, majd a tej. Hidegen és melegen is mennyei!!!
Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!
Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van
Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.
10 káliumban gazdag étel, amivel szíved egészségét támogatod: a banánnál is hatásosabbak!
A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.