1
/
9
forrás: GettyImages
Puha sajtok
A keményebb sajtok, például a cheddar vagy a gouda hosszabb ideig tárolhatók a hűtőszekrényben, mivel a baktériumoknak és a penésznek nehezebb áthatolniuk rajtuk. A Táplálkozási és Dietetikai Akadémia szerint ha megjelenik rajtuk egy kis penész, elég levágni róluk, és a sajt többi részét még így is felhasználhatjuk. A lágyabb sajtok, például a ricotta, a krémsajt vagy a kecskesajt érzékenyebbek a baktériumokra, ezért ha a romlás első jeleit veszed észre rajtuk vagy már lejárt a szavatosságuk, mindenképp dobd ki őket. Általános szabály tehát: minél lágyabb egy sajt, annál rövidebb az eltarthatósági ideje.
A keményebb sajtok, például a cheddar vagy a gouda hosszabb ideig tárolhatók a hűtőszekrényben, mivel a baktériumoknak és a penésznek nehezebb áthatolniuk rajtuk. A Táplálkozási és Dietetikai Akadémia szerint ha megjelenik rajtuk egy kis penész, elég levágni róluk, és a sajt többi részét még így is felhasználhatjuk. A lágyabb sajtok, például a ricotta, a krémsajt vagy a kecskesajt érzékenyebbek a baktériumokra, ezért ha a romlás első jeleit veszed észre rajtuk vagy már lejárt a szavatosságuk, mindenképp dobd ki őket. Általános szabály tehát: minél lágyabb egy sajt, annál rövidebb az eltarthatósági ideje.
Életmód
2024. április 30.
Életmód
2024. április 30.
Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van
Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.
Életmód
2024. április 30.
Sztárok
2024. április 29.
Életmód
2024. április 29.
Életmód
2024. április 29.
10 káliumban gazdag étel, amivel szíved egészségét támogatod: a banánnál is hatásosabbak!
A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.