Tojásos kávé, VietnamHozzávalók:
• fekete kávé (amennyivel két kis csészét a kétharmadáig meg tudsz tölteni)
• 2 tojássárgája
• 6 evőkanál édes sűrített tej
½ teáskanál vaníliaesszencia
Elkészítés:
1. Főzd meg a kávét.
2. Habverővel addig verd a tojássárgáját és a vaníliaesszenciát, amíg a tojás sűrű és ragadós nem lesz. Fél evőkanalanként keverd hozzá a sűrített tejet (ezt érdemes elektromos habverővel csinálni) és addig verd, amíg sűrű krémet nem kapsz.
3. Öntsd a kávét csészékbe és kanalazd vagy öntsd rá a tojásos keveréket a tetejére, és már kíánlhatod is.
4. Ha a hagyományos módon szeretnéd szervírozni, öblítsd le forró vízzel a kávéscsészéket, mielőtt beletöltöd a kávét, így tovább forró marad a kávé.
Recept: Thyme to Mango