Sokan arra fókuszálnak, hogy mit nem ehetnek a diéta alatt: cukrot, kenyeret, alkoholt, édességet. Ettől eleve megfosztva érzik magukat, ami hosszú távon túlevéshez és a céljaik, az erőfeszítéseik szabotálásához vezethet.
Ha egész ételcsoportokat teljesen kizársz, az nem vezet fenntartható fogyáshoz – kivéve persze, ha ételérzékenység vagy más orvosi utasítás miatt kénytelennek bizonyulsz erre. A „résnyi” kalóriadeficit az, ami sikerre vezethet, olyan étrenddel, amelyben a teljes értékű tápanyagok és egészséges fehérjék, zsírok, szénhidrátok dominálnak. Ha ez a dominancia megvan, kis mennyiségben szinte bármi más is belefér.
A fogyni vágyók kilenc leggyakoribb szarvashibája, amiktől leginkább hízni lehet
Annyian küzdünk nap mint nap a mérleggel, a kalóriaszámláló alkalmazásokkal, a bevásárlólistáinkkal, az időbeosztásunkkal és főleg az akaraterőnkkel – nem csoda, hogy egy-két dolgot még mi is benézünk, ami miatt a fogyásra tett kísérleteink visszafelé sülnek el.10 káliumban gazdag étel, amivel szíved egészségét támogatod: a banánnál is hatásosabbak!
A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.