Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ezért fontos, hogy mindig megfelelő méretű cipőt viselj

Ezért fontos, hogy mindig megfelelő méretű cipőt viselj
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek április 30-án véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

A következő csillagjegyek végre örökre leszámolhatnak az évek óta tartó nehézségekkel! Már nagyon régóta vártak erre a pillanatra!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 27.: a Rákok mindennél jobban vágynak a kiteljesedésre, a Mérlegek minőségi időt tölthetnek a szeretteikkel

A csillagok erre a hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Olvasd el!

4 jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a szomszédod leskelődik utánad

Egy rossz szomszédnál nincs borzalmasabb; hát még ha titkon folyamatosan megfigyel téged!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Facebook
Twitter
Pinterest
Még a magas sarkúban is kevésbé fog fájni a lábad, ha jó méretet választasz!

A cipő nem véletlenül olyan tökéletes kiegészítője a ruhatárunknak, hiszen már számtalanszor bebizonyosodott, hogy egy jól megválasztott lábbeli az egész összeállításunkat új színben tüntetheti fel. Ott vannak a combcsizmák, amelyek színük és fazonjuk miatt sokoldalúak, de köztudott tény, hogy még egy fekete farmert is fel lehet dobni azzal, hogy színes cipőt választasz mellé.

Mégis, a divat mellett van még egy fontos tényező, amire oda kell figyelned: hogy mennyire passzol rád tökéletesen a cipő, amit viselsz. Nagyon sokat számít a lábad egészsége érdekében, hogy valami szorítja vagy túl nagy rá, és ez következményekkel is járhat. Persze tudjuk, hogy fáj a szíved az utolsó darabért, ami csak egy kicsit érződik szorosabbnak a kelleténél, de inkább gondold át kétszer, megéri-e a későbbi fájdalmakat.

Ez történik a lábaddal, ha kicsi rád a cipő:

  • Neked is van olyan ismerősöd, akinek megjelent egy bütyök a lábán, esetleg a nagylábujja a többi felé fordul? Valójában a nők jelentős részét érinti ez a probléma, a háttérben pedig mindig a túl szoros cipők bújnak meg, amelyek összenyomják a lábujjakat.
  • Amikor a lábujjaidnál szorít a cipő, a körmeid sem tudnak rendesen növekedni. Ilyenkor előfordul, hogy a lábujjak vége begyullad és bevörösödik, mert a körmöd befelé kezd el nőni, ami nem kevés kellemetlenséget okoz nemcsak hosszú, hanem rövid távon is.
  • A szoros cipő kiválthatja a Morton's neuroma nevezetű betegséget, ami abban nyilvánul meg, hogy váratlanul éles fájdalmat tapasztalsz a lábad külső részén. Ez pedig annyira rossz érzés, hogy sokan nem is tudnak tovább sétálni, és kénytelenek dörzsölni a láb fájdalmas részét.
Kép
forrás: Getty Images

Ez történik a lábaddal, ha nagy rád a cipő:

  • Nehogy azt gondold, hogy a problémákat megoldhatod azzal, ha nagyobb méretű cipőt veszel! Valójában hasonló gondokat tapasztalhatsz ebben az esetben is, mint ha kisebbet viselnél. Ilyenkor a cipő nem a megfelelő helyen hajlik be, és a lábadnak azon részére helyezi a terhet, ami nem túl egészséges.
  • Nem ritka a talpfájdalom a nap végére azoknál, akik nagyobb méretű cipőt hordanak, mint kellene. Ez érthető, hiszen így a lábbeli nem képes megadni a megfelelő tartást, és több terhet helyez a talpakra, amit órákkal később még mezítláb is érezni fogsz.
  • Egy nagyobb méretű cipőben, amit zokni nélkül veszel fel, a lábad csúszkálni fog. Ez azt jelenti, hogy folyamatos dörzsölődésnek van kitéve, ami idővel vízhólyagot vagy kisebb sérüléseket okozhat.

Persze ez közel sem jelenti azt, hogy mostantól csak kényelmes sportcipőket kell hordanod! Nyugodtan viselj magas sarkút, balerinacipőt vagy telitalpú csizmát: a lényeg, hogy mindig tartsd szem előtt azt, hogy a megfelelő méret kiválasztása nagyon fontos az egészséges láb érdekében.

Te is imádod a cipőket, és legszívesebben ezekkel pakolnád tele a gardróbodat? Akkor az alábbi 10 jelben te is magadra fogsz ismerni!

Galéria / 10 kép

10 jel, hogy cipőmániás vagy

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Toplista: Minden idők 10 legjobb romantikus filmje, amit MUSZÁJ megnézni

Készítsd a popcornt, aztán tarts maratont a legnépszerűbb romantikus filmekből, amelyek garantáltan mosolyt csalnak az arcodra, vagy a könnyekig meghatnak.

Kép

A citromos víz 6 áldásos hatása, amiért érdemes fogyasztanod: a súlycsökkentés mellett másban is segítségedre lehet!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép

A csillagjegy, akinek nagy szerencsét hoznak április utolsó napjai

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép

A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!