Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Elhagytam az alkoholt, a koffeint és a cukrot - én sem gondoltam, hogy ez fog történni a testemmel

koffein kave cukor alkohol dieta egeszseg
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
Az átmeneti méregtelenítő kúráknak számos előnyös hatása ismert, hiszen amellett, hogy fittebb és karcsúbb lehetsz, jobban is érezheted magad a bőrödben.

Most azt vesszük górcső alá, hogy mi történik a testeddel, ha elhagyod a bűvös hármast: a koffeint, az alkoholt és a cukrot. Idővel mindig felütik a fejüket újabbnál újabb trendek, akárcsak a divatban, úgy a táplálkozási szokások, pláne a méregtelenítő kúrák és a diéták körében. Az már egyéni, hogy kinek mi válik be hosszú távon, ám vannak olyan, az idők során már tudományosan bizonyításra került tények, amik igazoltan hatásosak egy kúra alatt. Ilyen például a cukor detox, ugyanis annak időszakos elhagyása ugyanis számos jótékony hatással van az anyagcserére.

Sőt, a legtöbb diéta, vagy időszakos méregtelenítő kúra nem képzelhető el a cukor mellőzése nélkül. Tény, hogy már azzal is hatalmas lépést teszel a karcsúságodért, és az egészségedért, ha száműzöd a cukros ételeket a tányérodról, de az is óriási dolog, ha csak alkalmanként, egy előre kitűzött határidőre hagysz fel a cukorfogyasztással.

Happy hour minden munkaóra? Egyre többen isznak alkoholt otthoni munkavégzés közben
Happy hour minden munkaóra? Egyre többen isznak alkoholt otthoni munkavégzés közben Happy hour minden munkaóra? Egyre többen isznak alkoholt otthoni munkavégzés közben

Szóval, ha a nyár elmúltával, belevágnál egy őszi, formába hozó diétába, akkor érdemes azzal kezdened, hogy kiiktatod a cukros dolgokat az étrendedből. Sőt, ha a cukor mellé még felhagysz egy időre a koffein-, és az alkoholfogyasztással, akkor varázslatos dolgok fognak nagyon hirtelen történni a testeddel. A szervezeted ugyanis meghálálja a tiszta étkezést, és a méreganyagoktól való megszabadulást.

Nézzük mi az az 5 legfontosabb dolog, ami akkor történik veled, ha felhagysz a cukor, a koffein és az alkohol fogyasztásával:


Jobban alszol: azzal nem mondunk újat, hogy a koffein élénkít, így, ha felhagysz a kávézással, lehet, hogy rövid távon hamarabb érzed magad majd fáradtnak a nap végére, ám épp emiatt könnyebben, gyorsabban és mélyebben fogsz elaludni. Ugyanez vonatkozik az alkoholra is, mivel a lebontására a szervezetednek nagyon sok energiát kell fordítani, így nem tud például a regenerációval foglalkozni. A cukorral kapcsolatban pedig csak egy dologra gondolj, a cukor, mint elsődleges szénhidrátforrás, rengeteg kalóriát tartalmaz, ami szintén feltölt energiával, ezzel pedig lassítja a regenerációt és a rekreációs folyamatokat.

Kevesebb felesleges kalóriát veszel magadhoz: ismerős az a szituáció, amikor egy átmulatott éjszaka után, hajnalban tömöd magadba a pizzát, vagy megállás nélkül nassolod a csipszet és a sós mogyorót? Nos, ilyenkor a rengeteg kalóriát tartalmazó alkoholos italok mellett további több száz felesleges kalóriát viszel magadhoz. Nagyon egyszerű tükör lehet egy kalóriaszámláló alkalmazás, amiben ha csak egy héten át vezeted az elfogyasztott ételeket és italokat, akkor valószínűleg meg fogsz döbbenni, hogy mennyi plusz kalóriát viszel be, sokszor feleslegesen, szükségtelenül.

Hidratáltabb leszel: a koffein vízhajtó, az alkohol és a cukor szintén dehidratál, ami pedig az életminőséged számos területére kihat. A test egészséges vízháztartása pedig nagyon hamar fel tud borulni, épp ezért nagyon fontos, hogy kávétól függetlenül is igyál naponta legalább 2 liter tiszta vizet. A közérzeted mellett az emésztésre, a keringésre és még számos élettani folyamatra hatással van az általános hidratáltságod.

Szebb lesz a bőröd: épp az előbb említett hidratáltság az egyik kulcsa a bőr egészségének is, a látszatra száraz bőr alapja ugyanis a legtöbb esetben vízhiányos állapot. A koffein és az alkohol bizonyítottan öregít, emellett ragyogóbb és sugárzóbb leszel tetőtől talpig.

Csökken a narancsbőröd: hiába tartalmaz számos narancsbőr elleni készítmény koffeint a vérkeringés serkentő hatása miatt, a belső fogyasztása már más hatással bír. A fent felsorolt hatások egyébként szorosan összefüggnek, így a cukor és az alkohol vízmegkötő hatásával is, ami a narancsbőr egyik legfőbb okozója. A felgyülemlett salakanyagok pedig nagyon gyorsan, szinte pár nap alatt tudnak ám távozni a szervezetből megfelelő vízbevitel mellett, pláne, ha nincs semmi, ami megkötné a méreganyagokat.

Persze, nem azt mondjuk, hogy örökre ints búcsút a kávénak, az isteni koktéloknak, vagy a fánknak, de egy párhetes tisztító kúra nem árt. Próbáld ki, hidd el, már 21 nap alatt csodásan érezheted magad!

5 szuper diétás tipp, ha nagyon nehezen tudod kiiktatni a cukrot
5 szuper diétás tipp, ha nagyon nehezen tudod kiiktatni a cukrot 5 szuper diétás tipp, ha nagyon nehezen tudod kiiktatni a cukrot

Galéria / 6 kép

6 alternatíva kávé helyett, ami legalább annyira felpörget, mint a koffein

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!